Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-06-2011, 11:36 AM   #11
Zeroo
Member

Default Re: eksterna zvucna karta

RME Babyface!

Last edited by Zeroo; 15-06-2011 at 11:42 AM.
Zeroo is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2011, 11:41 AM   #12
Zeroo
Member

Skupi pare i kupi RME Babyface i kraj.Vrhunska karta.usb,vrhunski preampi,najbolja podrska,drajveri stabilni ko stena..................sta bi vise.A da,ubedljivo najstabilnije radi,instaliras i zboravis da postoji,nema nikakvih adaptera i ostalih nepotrebnih zajebancija.Tvrdim da stabilnije radi od mnogih FW kartica(da ne kazem svih).Ubodes u usb instaliras drajvere za bukvalno 20 sekundi jednim klikom misa i vozi.Ja je imam pa ti zato i govorim,a imao sam mnogo toga i problema kolko volis,posebno sa lap topom zbog chip seta i jos kojecega.Budi pametan pri odluci,ne bacaj pare uzalud i srecna kupovina.

Last edited by Zeroo; 15-06-2011 at 11:48 AM.
Old 15-06-2011, 11:59 AM   #13
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ajd ipak čitaj pre nego spamuješ, BabyFace je duplo skuplja karta od budžeta koji je čovek naveo.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2011, 01:43 PM   #14
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

I ja preporucujem m-audio profire u tom cjenovnom rangu. Bjezi koliko te noge nose od lexicon omege jer ima itekako velikih problema sa latencijom koliko sam cuo..
Old 15-06-2011, 02:50 PM   #15
Zeroo
Member

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ajd ipak čitaj pre nego spamuje?, BabyFace je duplo skuplja karta od bud?eta koji je čovek naveo.
Lepo sam naveo da covek SKUPI pare i kupi pomenutu kartu.A ako nema para nek kupi ono sto mu predlozite.
Old 15-06-2011, 03:42 PM   #16
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Ja sam bio uzeo profire 2626, i krivo mi je sto nisam sacekao i uzeo focusrite Liquid Saffire 56, iz razloga tog sto su drajveri za profire ochajni, te ovo te ono, ja dok nisam uzeo firewire karticu sa TI chipsetom sam imao svakodnevne plave ekrane sa legalnim sveze instaliranim windows 7 x64 (intel i5 2500k, asus p8p67, 8 GB Kingston DDR3) i razne neke peripetije, tipa sistem odjednom prestane da vidi karticu pa moram da se resetujem, cudno ponasanje i spajkovi u Cubase-u/Nuendu, a vidim da se korisnici zale na neke jos morbidnije stvari podjednako za profire 2626 i 610:S

Mislim da je profire ok dok je FW karta TI, ali da li se moze naci FW PCI adapter sa TI chipsetom u Srbiji?

S druge strane, kazu da je focusrite doveo svoje drajvere do savrsenstva i da rade ultra stabilno, i ono sto sam procitao kazu da su preampi bolji nego li na m-audio-u a konverziju ne bih da komentarisem, jer danas po meni sve manje vise ima ok konverziju. Ja bih isao na ovo:

http://www.thomann.de/de/focusrite_s...pro_24_dsp.htm

ili ovaj novi interfejs ako moze se doci do njega kod nas koji je USB ima 8 ulaza i 2 preampa:

http://www.thomann.de/de/focusrite_scarlett_18i6.htm
Jan is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2011, 05:11 PM   #17
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Bjezi koliko te noge nose od lexicon omege jer ima itekako velikih problema sa latencijom koliko sam cuo..
Istina...kolega ima...jako velika latencija kada sam svirkao na midi-ju u Cubase-u.

Quote:
Originally Posted by Zeroo View Post
Lepo sam naveo da covek SKUPI pare i kupi pomenutu kartu.A ako nema para nek kupi ono sto mu predlozite.
a ipak si napisao:

Quote:
Originally Posted by Zeroo View Post
Skupi pare i kupi RME Babyface i kraj.

....

Budi pametan pri odluci,ne bacaj pare uzalud i srecna kupovina.
Ispada da ispod 550-600 evra nema nista od zvucnih da valja ida ce baciti pare? Ne verujem da svi imaju da pazare prvo pa RME Babyface...lepo bi bilo, ali ipak...treba para...

Mislim da nije dzabe napisao cenovni rang...za duplo vise novca (od raspolozivog) je lako preporuciti i komp i monitore i zvucnu...ipak nije razlika 50-100 evra...no...da ne bude da napadam nesto (to mi naravno, ni nije namera)...neka kupac odluci da li moze skupiti toliko novca...

Pozz

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2011, 05:50 PM   #18
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

tačno tako
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2011, 07:06 PM   #19
VladaNS
Senior Member

VladaNS's Avatar

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ja sam bio uzeo profire 2626, i krivo mi je sto nisam sacekao i uzeo focusrite Liquid Saffire 56, iz razloga tog sto su drajveri za profire ochajni, te ovo te ono, ja dok nisam uzeo firewire karticu sa TI chipsetom sam imao svakodnevne plave ekrane sa legalnim sveze instaliranim windows 7 x64
Interesantno. Ja sa profire posle dve godine rada nisam imao ni jedan jedini problem sa drajverima. Cak bih rekao da su 100% stabilni, i sa XP i sa sedmicom. Jos sam koristio NEC chipset. Pazi sad, predjem na fireface i tu pocnu da se javljaju problemi sa drajverima- plavi ekrani, bagovanje u firewire konekciji...
VladaNS is offline   Reply With Quote
Old 15-06-2011, 07:55 PM   #20
aleibauci
Junior Member

aleibauci's Avatar

Zaista zahvaljujem svima na savetima, i ?to vi?e gledam sve sam luđi...
Samo jo? ako bi mi neko dao komentar ove M AUDIO fast track ultra koju vidim da imaju po relativno pristojnoj ceni kod nas. Od Omege ću definitivno odustai jer mi je latencija veoma bitna, kao i svima drugima koji bi da snimaju pretpostavljam. Dakle jo? jednom molim za komentar ove M AUDIO karte, pa da se odlučujem ?ta da radim, i jo? jedno pitanje da li je RME babyface zaista toliko bolja (srazmerno ceni). Nisam planirao toliki izdatak ali ako ima rezona onda bih se i strpeo ili pozajmio za razliku. HVALA SVIMA
aleibauci is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules