|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da je definitivno došlo vreme da se domaćin Izbora za pesmu Evrovizije bira iz šešira ili po nekom "abecednom" redu, jer ovako više ne vidim poentu... Uostalom, kakva je to fešta na kojoj se vojuje bitka za najbolju pesmu Evrope, a publika zviždi? Tačno znaš ko će za koga da glasa, što donekle govori i o licemerju čitavih nacija (te njenih raseljenih pripadnika), o tome da se političko iživljava nad kulturnim.. Zapravo, uopšte mi nije ni bilo bitno koje smo mi mesto, i da li će pobediti ovi ili oni. Ove godine je, čini mi se, ipak, bilo raznovrsno, za svačije uho i ukus... Meni se, kažem, učinilo da je bilo makar pokušaja da se napravi lepeza šarenih "kriški": Italija je išla na neki piano-retro-jazz fazon, Španija na hit za leto, Gruzija se opredelila za heavy, a Francuska za operski žanr, Srbija je modernizovala šezdesete, a Ukrajinci su se na folkerski način sprdali sa rokom... Sve u svemu, mogla se naći, ako ništa drugo, a ono bar interesantna pesma, međutim, šta to vredi kad se na kraju sve svodi na čistu politiku dobrosusedskih odnosa. I, kad malo bolje razmislim, to, jeste, deluje strašno, ali Evroviziju bi spasilo, n.p. pravilo da niko ne sme da glasa za državu-komšiju. Možda bi tada tzv. žiri više slušao, a manje razmišljao! A ovako, jedan te isti problem se jednostavno reciklira, iz godine u godinu, i zaista više ne vidim smisao. Svrha se takmičenja pretvorila praktično u sopstvenu suprotnost gde je važno da se mi nismo zamerili "drugovima" koji od nas očekuju 12 poena, a pesma je u drugom planu. Neprirodno skroz.
vidju bre Last edited by Bitch; 15-05-2011 at 05:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Senior Member
|
![]()
Mene više brine to što je kao uvedeno pravilo da glas žirija vredi 50% a opet je Kipar dao Grčkoj 12, Moldavija Rumuniji, Rumunija Moldaviji - sve isto u suštini...
Ako ništa drugo mogu makar da pohvalim naše glasanje - 0 bodova za pobedničku pesmu ![]() Lično sam očekivao da će Švedjanin da pobedi. Ne znam jel neko primetio ali on je pola glasanja bio prvi a da nije dobio nijednu 12ticu - tek je od poslednjih 3 zemalja dobio 2 12tice ![]() Pored toga, Irci su imali skroz kul pesmu a i za Merlina mi je drago što se tako dobro plasirao kao i za Italiju, mada mislim da je to tako dobar plasman više princip "welcome back" nego realan prikaz stvari . Srbija - po meni očekivano. A od svih pesama jedino mi je žao Estonije, strofa je imala potencijala da bude pobednik ali je aranžman refrena uništio celu pesmu + onaj bespotrebni brejk posle drugog refrena. Last edited by wladymeer; 15-05-2011 at 01:11 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
|
![]()
Koga sledeceg RTS salje na Eurosong? Dinkica?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
![]() Mislim da ne moze "stara pesma"...
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pearl Vision VBX Clear birch | Ad Fines | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 13-09-2009 10:13 PM |