Re: Snimanje 2 seta bubnjeva odjednom
Ideja je dobiti malo močniji zvuk bubnja, ?to se običnim copy-paste jednog bubnja i ne da dobiti. Ja sam malo čitao o nekim tehnikama koje su koristili u Motown-u tijekom 60ih i jedna od njih je i bila svirka sa 2 seta, ali to naravno podrazumijeva i vrhunske bubnjare. Jaka separacija među setovima me uopće ne zanima, dapače curenje zvuka mi je i dobrodo?lo. Ideja je da su oba bunja lead, tj. da sviraju identično na način da se ?to manje čuje da su dva bubnja. Ideja je i eksperiment, pa i ako ne kraju ne bude dobro nije neka frka jer nam je gu?t isprobavati nove tehnike i pone?to naučiti. Ostali instrumenti su: bas, el. gitara, klavir, glavni vokal i bekovi, znači ni?ta pretjerano natrpano.
Jučer smo po?telali bubnjeve da zvuče slično i dosta je niski ?tim. Ono ?to smo zaključili je da nema potrebe za duplim činelama i za duplim bas bubnjem jer ga je te?ko prezicno odsvirati (kratko traje), a da se iz jednog dobiti dobar zvuk. Faznih problema nemamo, a htjeli bi dobiti vi?e zvuk iz sobe nego sve jako blizu. Poučeni iskustvom od jučer, mo?da bi jedan set ozvučili Glynn Johns tehnikom i malo pribli?ili kick i sner, a iznad drugog seta (gdje bi bio sner, tomovi i indijaner) staviti jedan room OH i onda njega dozirati u zvuk.
|