Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-04-2011, 02:11 PM   #21
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Default Re: RTS hoce pretplatu i za automobile

A NS ima navece plate, najmanju stopu nezaposlenih i najmanje komunalnih problema u srbiji. To upravo cujem na dnevniku na rts1.
Old 11-04-2011, 04:18 PM   #22
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Alo bre,pa ne moze da se zivi !!! Ne daju nam da zivimo ,to je jasnije od sunca!!

Jedna mafijasko-interesna velika grupa u obje drzave (otprilike je tako i u Bosni,na znam za Hrvatsku,ma ni tamo stvari nisu sjajnije) drzi stvari u potpunoj kontroli,lisena svakog skrupula!
Sve su sramno prodali,surovo opljackali,iskoristili svaki i najmanji resurs drzave,prirodni i vjestacki,(sto nisu - uskoro ce!) drze sve u rukama,potkupljuju sudstvo,policija je privatna,vojsku su obogaljili,(naravno stara CIA skola da se institucija od koje prijeti najveca opasnost svede na minimalne snage i potpuno dezavuise),sve je u privatnom kapitalu jer je drustveni setkor obrisan

Izmisljaju razne poreze,takse,kazne,nista zivo ni mrtvo ne postuju,radnik bilo koje vrste i sfere je ponizen,ucijenjen,prevaren,opljackan,sindikati potkupljivi,sta vise da se prica...nema price sa fukarom,jer mozes ti pricati danima,mjesecima,godinama,nista to pomaze,dzaba sve ali zato je ova recenica
JASNA I MARSOVCIMA

Quote:
Originally Posted by Mika Technika View Post
Treba im j*bati mamu za sva vremena! Pobiti sva govna koja su sad na vlasti, da bude nauk za ubuduce.

Bre,pa ovakve bande na svijetu nema na ovako malom prostoru!!!Gorivo nam je najskuplje u evropi (u CG 1.37e!),hrana (vjerovali ili ne NJemci se cude koliko je hrana u Beogradu i Podgorici skupa,maltene skuplja nego kod njih!I ne samo Njemci,znam i ljude iz Italije,Spanije,itd),rezije,rentiranje stanova,usluge telekoma (veliki lopovi),struja (jos veci!!!!) ma daj bre vise, sjasite!

A OCE U EVROPU...nego "ONI" i jesu a mi sto smo u Afriku,niko nam nije kriv,zato bi najbolje bilo

Last edited by AudioStorm; 11-04-2011 at 04:22 PM.
AudioStorm is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 07:21 PM   #23
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Fora sa Srbijom i primanjima je u tome ?to se većina tih navika i potreba u potpunosti odrekne i opet jedva sastavlja kraj sa krajem.
Fantasticno receno...!!!

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 09:43 PM   #24
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
pa ovo na ovoj listi su bolje placeni poslovi od onih "srednjih poslova".

Ljudi koji rade po prodavnicama / robnim kucama / restoranima / samoposlugama / skolama / itd imaju oko ?15,000 godisnje.
Zaboravljas na porez i socijalno (oko 25%) koje se odbija pre nego ti plata stigne u ruke (i to je ono sto "kolje" narod ovde) ...a preko ?40.000 porez je 40% !!
Znaci neko sa prosecnom platom od ?15 soma (posle takse) ima manje od ?1000 mesecno.
super
Quote:
i od tvojih ?2500 posle poreza ostane ?1800 i onda imas ovu situaciju ::

- mesecna karta za prevoz (zona 1 i 2) ?110
Mnogi ne placaju kartu za prevoz.... odavno. (juri ih kontrola ili se snalaze kako znaju i umeju... nekada je to bila za*ebancija... sada je to metod prezivljavanja)
Quote:
- ako rentiras jednosobani stan (zivis sam) - u nekom osrednjem delu grada, to te izadje oko ?800-1000 mesecno.
Ako covek nije otkupio stan za "male pare" onda placa stanarinu 100-200EUR ili uopste ne stanuje u BG.
Sto se tice otkupljivanja stanova za male pare, ni ti stanovi nisu napravljeni od nekog kapitala koji je pao s Marsa, nego su ljudi izdvajali od plata.... stanove su dobijali po rang listama... itd... da ne pricam... prema tome.... ti stanovi nisu bili jeftini niti je to neko specijalno bio "siroke ruke".
Quote:
- samoposluga / klopa itd (ako kuvas sve) ?200 mesecno
Za cetvoroclanu porodicu to je je "na knap"... ako se drzis samo samoposluge i niko te ne pomaze direktno u hrani.
Quote:
(nosis sendvice na posao !) Inace minimum ?5-7 za bedni rucak dnevno
Hrana na ulici (pljeskavice) je u tom rangu... jedino ako se zadovoljis sa dve kifle i jogurtom... sto su mnogi od nas godinama jeli za dorucak... verovatno i ti dok si bio ovde.
Quote:
- mobilni ?30 mesecno
Moze i manje da se trosi za mobilni ako si stedljiv...
Quote:
- racuni (struja / voda / gas / telefon) oko ?150 (a moze i vise)
Zimi sa grejanjem to izadje vise ovde, ako grejes ceo stan. Alp se greje samo jedna soba... moze da se ustedi
Quote:
- opstinske komunalije oko ?80-100 mesecno
ok
Quote:
Ovo je vec oko ?1500 od ?1800 !!!!!
da... samo su ovde primanja daleko manja... pa smo vec u minusu...
Quote:
Ako imas kredit za stan - onda je stanovanje vise i onda imas jos:
- vece komunalije,
- ako si u zgradi - service charge za odrzavanje zgrade (min ?100-120 )
Da... i to se placa....
Quote:
Ako imas kola:
- osiguranje - za nove / mlade vozace kida!!!! Od ?2-5.000 !!!! godisnje
-Prosek je oko ?800-1000 (ako nisi imao udesa itd..)
- putarina godisnje ?250
- tehnicki (obavezan svake godine) ?300
- benzin, minimum ?40-50 nedeljno
nemas kola.
Quote:
da nema kvarova , da ne ides u grad i ne parkiras uopste (!), da ih sam peres, i menjas ulje itd.... kola te kostaju minimum ?4,000 godisnje
Ukoliko si ih kupio za cash (retko) ako nisi - dodaj mesecnu ratu za kola!!
nemas kola...
Quote:
A da ne ulazim u mesecne rate za kreditne kartice (90% ih imaju i duguju mnogo na njima)
super,... toga ima i ovde.. kredite nude na svakom koraku... ali hipotekarne
Quote:
A gde su putovanja?
Bioskopi? (?8-15 karta)
Kafane / diskoteke?
Pozoriste (?50-120 karta!!!)
Garderoba / cipele
davno bilo DaBear... godinama ljudi to ovde ne upraznjavaju... mnogi su i zaboravili... posto to traje dvadesetak godina....
Quote:
A ko pushi !!!! hahahahah pakla cigara ?8 !!!

Ajde Bockie, presaberi sve opet lepo....
nije problem sabiranje... nego oduzimanje... mali je priliv... troskovi slicni... ako hoces da prezivis.. ili NEMAS te troskove, ili ce ti krediti odrati kozu s ledja ako je neko zeli da kupi.
Quote:
Porodica sa dvoje dece i primanjima od ?45.000 OVDE se jedva krpi !!!
super... sad vidi kako je ako su troskovi isti/slicni a primanja barem cetiri puta manja... (ako ne i manja)

Ne znam sta je poenta tvoje price...
Da... zakljucujem da je prosecnoj cetvoroclanoj porodici barem cetiri puta lakse u UK nego u Srbiji... malo li je?

pozdrav

bogi

p.s. btw... drugar mi se vratio posle dosta godina provedenih u UK ... ni dan danas mi nije jasno sta je time hteo da "postigne"...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 11-04-2011 at 10:12 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 10:26 PM   #25
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
s
p.s. btw... drugar mi se vratio posle dosta godina provedenih u UK ... ni dan danas mi nije jasno sta je time hteo da "postigne"...
Kako mislis "sta je hteo da postigne" ..time sto se vratio?? Pa frka je zesca?

Pazi - ove cifre i zarade (?30K pa na gore) koje sam naveo su i dalje MISAONA IMENICA za 90% stanovnistva !
Ovde ima takve bede i sirotinje da to nije normalno....

Podatak iz 2009 - Low income treshold za cetvoroclanu porodicu je ovde ?288 nedeljno (znaci - najminimalnije pare potrebne da se prezivi)
2009 - preko 22% ljudi u Engleskoj je ispod ovog minimuma !
Vise od petine cele zemlje...

A kriza je tek pokazala zube prosle godine, a tek ce ove da bude veselo, sa svim sasecanjem i odpustanjem!
Nezaposlenih je u UK sad 2,53 miliona , najvise u zadnjih 17 godina !!!

idemo dalje....
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 10:49 PM   #26
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Kako mislis "sta je hteo da postigne" ..time sto se vratio?? Pa frka je zesca?
DaBear... raspitaj se kako je u ostalim zemljama clanicama "Commonwealth of England" i ako ima bolje (a cuo sam da ima)... bezi odatle... nisi se ti u Engleskoj rodio da ti je tu "dedovina" ili sta vec... barem ne bi trebao da imas taj problem... kukanje ti nece pomoci.

ali zaboga... ne vracaj se ovamo... ovde te ceka jos gore... i tek su poceli... para za budzet nema, niti znaju/hoce da ih stvarno zarade... gulice ovaj narod dok god bude imao zivaca da ih podnosi... nista nece uraditi sto im je duznost, a sve vise ce da otimaju...

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 11-04-2011 at 11:36 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2011, 10:59 PM   #27
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Nezaposlenih je u UK sad 2,53 miliona , najvise u zadnjih 17 godina !!!

idemo dalje....
Pa Srbija ima manje stanovnika nego London, a kamo'li cela UK.... A ovde je preko milion nezaposlenih...!!!!

Last edited by Bockie; 11-04-2011 at 11:52 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2011, 01:08 AM   #28
Elf
Pro Member

Elf's Avatar

@ DaBear Koliko ljudi u Londonu nema da jede osnovne namirnice? Kakav crni prosek u srbiji 40k i kusur dinara? Taj prosek pravi jedan maaali procenat ljudi sa enormnim platama...relanost je 15,16k dinara...i to svako ovde zna...i totalno je nerealno i nefer porediti probleme u Engleskoj i Srbiji...
Elf is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2011, 02:41 AM   #29
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by AudioStorm View Post
A OCE U EVROPU...nego "ONI" i jesu a mi sto smo u Afriku,niko nam nije kriv,zato bi najbolje bilo

to
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2011, 04:36 AM   #30
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Thumbs down Re: RTS hoce pretplatu i za automobile

Zahuktalo se ovde . Moram da napomenem da ovde kod "nas" sam video i dosta mladih, a lenjih koji biraju posao (valjda je tako i po svetu). Nece "svasta" da rade (a iz licnog iskustva sam video da to nije bas "svasta", nego jednostavno nije u struci). Jebem li ga...poznajem dosta porodica (preko matoraca mojih) , ima i rodjaka daljih koji su otisli 90-tih preko (USA, Australia, N. Zeland, Nemacka...), ni danas im ne pada na pamet da se vrate...nemam pojma...videcemo koliko nam jos fali da potpuno poludimo ovde i dignemo ustanak kao 5. Oktobra .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules