|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#13 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ljudi koji rade po prodavnicama / robnim kucama / restoranima / samoposlugama / skolama / itd imaju oko ?15,000 godisnje. Zaboravljas na porez i socijalno (oko 25%) koje se odbija pre nego ti plata stigne u ruke (i to je ono sto "kolje" narod ovde) ...a preko ?40.000 porez je 40% !! Znaci neko sa prosecnom platom od ?15 soma (posle takse) ima manje od ?1000 mesecno. i od tvojih ?2500 posle poreza ostane ?1800 i onda imas ovu situaciju :: - mesecna karta za prevoz (zona 1 i 2) ?110 - ako rentiras jednosobani stan (zivis sam) - u nekom osrednjem delu grada, to te izadje oko ?800-1000 mesecno. - samoposluga / klopa itd (ako kuvas sve) ?200 mesecno (nosis sendvice na posao !) Inace minimum ?5-7 za bedni rucak dnevno - mobilni ?30 mesecno - racuni (struja / voda / gas / telefon) oko ?150 (a moze i vise) - opstinske komunalije oko ?80-100 mesecno Ovo je vec oko ?1500 od ?1800 !!!!! Ako imas kredit za stan - onda je stanovanje vise i onda imas jos: - vece komunalije, - ako si u zgradi - service charge za odrzavanje zgrade (min ?100-120 ) Ako imas kola: - osiguranje - za nove / mlade vozace kida!!!! Od ?2-5.000 !!!! godisnje -Prosek je oko ?800-1000 (ako nisi imao udesa itd..) - putarina godisnje ?250 - tehnicki (obavezan svake godine) ?300 - benzin, minimum ?40-50 nedeljno da nema kvarova , da ne ides u grad i ne parkiras uopste (!), da ih sam peres, i menjas ulje itd.... kola te kostaju minimum ?4,000 godisnje Ukoliko si ih kupio za cash (retko) ako nisi - dodaj mesecnu ratu za kola!! A da ne ulazim u mesecne rate za kreditne kartice (90% ih imaju i duguju mnogo na njima) A gde su putovanja? Bioskopi? (?8-15 karta) Kafane / diskoteke? Pozoriste (?50-120 karta!!!) Garderoba / cipele A ko pushi !!!! hahahahah pakla cigara ?8 !!! Ajde Bockie, presaberi sve opet lepo.... ![]() Porodica sa dvoje dece i primanjima od ?45.000 OVDE se jedva krpi !!!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
hoce li mi muski svet objasniti kako je ovo fizicki moguce..wow! | Eeva_r&b | Pricaonica | 29 | 25-11-2008 09:35 PM |
ima li neko intel pentium 2 ili 3, a hoce da ga se resi?? | Insomnia Studios | Computer Hardware | 0 | 13-03-2008 01:10 PM |