Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-11-2008, 06:31 PM   #1
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Default hoce li mi muski svet objasniti kako je ovo fizicki moguce..wow!

http://www.youtube.com/watch?v=t9-CS...eature=related

kako ovo radi?znaci nije mi bilo dobro 3 dana kad sam pogledala i ostatak njegovih snimaka...

lik je carina...

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 06:55 PM   #2
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: hoce li mi muski svet objasniti kako je ovo fizicki moguce..wow!

Slušaj Eeva.
Ja sam u njegovim godinama izvrsno pjevao normal voice i falsetom. Mogao sam kompletnu pjesmu (normalno, ne svaku) otpjevati kao on.
Sada ne mogu. Nekada sam bez ikakvih problema pjevao originalnu intonaciju Child in time od Deep Purple (ako sam dobro napisao). Ali, to je išlo do negdje moje 30-te. Tada sam promjenio navike jer sam od tada pa dobru deceniju obavezno imao pjevačicu u grupi, a kako smo pop pjevali u 4 glasa (mediteraneo) ja sam radi velikog raspona glasa pjevao bas.
Tako je moj falset ostao nekorišten i izgubio sam ga. Doduše ni ne treba mi jer još uvijek "Lažeš zlato, lažeš dušo" ili "Lipe cvatu" i sl. pjevam kristalno čisto iz Tifine intonacije (naravno, ne dist. kao on ) ; najčešće nekad iza ponoći kada bi trebalo da mi je grlo umorno nakon 50, 60 otpjevanih i odsviranih numera.
Isto tako i Bajagu - i to bez -8 oktavera .

Mene više zanima onaj drugi mic i njegova uloga u cijeloj priči.

Da neko od tonaca objasni njegovu namjenu i da li se dva mica smjenjuju kada pjeva 'normalno' i falset, ili je nešto drugo u pitanju (možda dva traka različitih freq ili šta drugo).

Last edited by alfom; 06-11-2008 at 07:01 PM.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 07:31 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Mene vi?e zanima onaj drugi mic i njegova uloga u cijeloj priči.

Da neko od tonaca objasni njegovu namjenu i da li se dva mica smjenjuju kada pjeva 'normalno' i falset, ili je ne?to drugo u pitanju (mo?da dva traka različitih freq ili ?ta drugo).
Ima tamo na YouTube-u sva sila njegovih videa gde nema tog drugog mica, prosto čovek ima takav vokalni aparat i jako dobro peva, ?to da ne? Svaka mu čast.
Old 06-11-2008, 07:33 PM   #4
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

ne fascinira mene toliko njegov raspon,postoji mnogo muskih pevaca koji mogu dopreti do visih nota od vecine zena..ali BOJA glasa koju postize je meni neverovatna! on zvuci kao zena! i to kao zena koja rastura s pevanjem!

hm...
ne,ono nije sve falsetto,(falsetto teorijski ni ne spada u vokalne registre,jer je to zapravo samo strujanje vazduha izmedju glasnica,one ne ucestvuju u nastanku tona,zato je falsetto i teze kontrolisati) .on ga uglavnom koristi na nizim notama,ali vecina ovog sto on peva je 'head voice' (ne znam termin na srpskom,ali glas koji umesto u grlu rezonuje u glavi,cesto se mesa sa falsetom,iako je daleko jaci i cistiji),i 'mixed voice'.ali mi nije jasno kako ima takvu jacinu i boju! i povrh svega,kontrolu!!! ovo mora da je vezbao otkad se rodio,ne znam drugacije objasnjenje.

mozes povratiti svoj falseto i cak otkriti head voice (jer ga svaki covek ima),nikad nije kasno,sto da ne!

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Old 06-11-2008, 07:40 PM   #5
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Taj drugi mikrofon verovatno nije ni ukljucen. I kod mene stoji uvek barem dva komada jer mi je dinamicki uvek laksi za brze akcije kada treba da se nesto skicira, jer dok mi se kod onog "ozbiljnog" zagreje lampa, prodje sve volja, a i glupo je akati skup mikrofon zarad skice od 3 minuta.
Sto se ovog momka tice, peva odlicno. Dok peva "kao on" cim pocne da peva "kao ona", na prvi mah deluje impozantno jer peva muskarac, ali da ne gledam sliku, pitao bih " ko se ovde zajebava?".
Mislim dobra je fora..
Bas pustio klip i ulazi brat u studio... Cuo pesmu i gleda i on... Kao "tip peva odlicno". Taman sto je pitao "A sta ce sa zenskom deonicom", kad tip pocinje da biva zena... Crkli smo od smeha

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 07:49 PM   #6
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Ulepsala s mi veche threadom, ne znam kako to postize, ali je strasno talentovan, ima emociju. Jedino nisam siguran kako bi izveo nesto autorski, znam da ima puno pevaca koji ovako imitiraju, i neke sam slusao, ali problem nastaje kad treba da otpeva nesto autorski, kompoziciju koju nigde ne moze da cuje.
Braca is offline   Reply With Quote
Old 06-11-2008, 08:05 PM   #7
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Quote:
Originally Posted by Eeva_r&b View Post
on zvuci kao zena! i to kao zena koja rastura s pevanjem!
Mo?da je on bispolac kao spu?
Ma ne treba meni vi?e falseto !!!
MENI TREBA 25 godina manje !!!
Old 06-11-2008, 08:20 PM   #8
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Ulepsala s mi veche threadom, ne znam kako to postize, ali je strasno talentovan, ima emociju. Jedino nisam siguran kako bi izveo nesto autorski, znam da ima puno pevaca koji ovako imitiraju, i neke sam slusao, ali problem nastaje kad treba da otpeva nesto autorski, kompoziciju koju nigde ne moze da cuje.
Ulep?ali ste mi veče komentarima. Ma, ovaj lik uop?te ne peva autorski, vi?e peva onako... pevački. Običan imitator - pravi se da ume da peva.
Old 06-11-2008, 08:37 PM   #9
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

ne bih rekla da Nick 'imitira'...
Njegov (kad peva svojim glasom) chest voice je veoma prirodan, a ovo drugo ,pa dobro,jeste imitacija zene,jer to nije njegov prirodan glas vec 'boja',ali svejedno je autenticno...mislim,stilski nije nikoga konkretno 'pokrao',tako da se ne bih bas slozila da je u kategoriji pevaca 'imitatora'. jer ako ste culi njegove verzije pesama ciji su originalni izvodjaci zene (pevao je celine dion,mariah carey itd),zvuce drugacije od originala,vidi se da ima svoj fazon...

imitatori su pevaci koji imitiraju JEDNOG pevaca! i zvuce kao kopija!

a formiranje svog stila u pevanju je nista drugo nego imitiranje stilova svih pevaca koje ste u zivotu culi!!! sto je ovaj decko uradio u ovom 'zenskom glasu' i svaka mu cast!

Old 06-11-2008, 08:43 PM   #10
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Psiho!
To je isto radio Entoni Perkins u tom filmu .
(Eeva, ne zamjeri ; malo sam veseo večeras )
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules