|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
A što misliš kako je bilo u "zlatna doba glazbe"... kada si trebao imati pare za studio da bi nesto snimio kako treba? To nije bilo toliko loše jer tko se želi baviti time, uložit će pare, makar štedio godinama. Kome je to usputno, neće ni ulagati u to. Tako se stvori manji broj bandova, ne optereti se scena. Sviraju oni zaista žele svirati i odriču se za to, ili oni koji imaju para, ali takvih je uvijek daleko manje. A što se tiče softwarea, postoji GOMILA free pluginova, koji mogu pokriti bas sve potrebe prosječnog bedroom producenta... i više od toga... Tako da to "ne mogu se ljudi baviti umjetnošću" nema smisla... osim ako smatraš da je umjetnost uvijek jednaka pluginovima u vrijednosti 50 000$? Umjetnost je ideja, a danas je itekako mozes za malene pare snimiti i promovirati se tisućama i milijunima ljudi... Dosta ti je imati kompjuter i internet pristup, a da li je u pitanju lexicon vst od par tisuca $ ili free plugin, misliš da je ikoga briga ako imaš dobru pjesmu? Pa ne šalješ ti to na MTV... nego prikazuješ ideje ljudima, koji najčešće ni ne znaju što je reverb.... Pogledaj to ovako... ti radiš ilegalnu radnju i tražiš prava za to?! To je kao da netko tebi uđe u polje i krade kukuruz, jabuke, i zahtijeva svoje pravo na to... jer želi jesti kukuruz i jabuke. ![]()
"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One Last edited by MD; 29-03-2011 at 02:07 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pitanje: Ti imas sve originalne programe u kompu (plagove, vst inst...)? Druga stvar, ja ne opravdavam te stvari, vec govorim o tome kakvo je stanje kod nas u drzavi i kolike su prosecne plate, i koliko ima precih stvari koje se trebaju promeniti i poboljsati, a oni krecu od nazad, od gluposti..npr. zabranili pusenje na javnim mestima i sl-... Ljudi nemaju novca da priuste osnovne stvari za život i bas ce sada neki roditelj razmisljati da kupi detetu originalni softwer, igricu i sl..? A naravno dete hoce kompjuter i bas tu popularnu igru koju igraju njegovi drugari...Znaci roditelj treba detetu oduzeti racunar i poslati ga u srednji vek, ako nema para za originalni softwer..??? nadam se da ostali razumeju o cemu pricam.. Naravno svi bi mi voleli licencirane softwere koji kao rade i najstabilnije. BEZ PROBLEMA MOZE!-ALI kada bude standard kao i u ostalim zemljama evrope. Last edited by Nemania; 29-03-2011 at 09:53 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Da li cemo uvek da trazimo izgovore kada radimo nesto sto nije dobro?...bojim se da smo takva nacija, i kada bi svako samo krenuo od sebe da menja lose navike i nacin razmisljanja odavno bi mi imali evropski standard ako ne i bolji.....ali ne, ipak smo mi najpametniji ![]() Nije nista direktno upuceno tebi , daleko bilo, ali komentar koji si napisao je generalni stav u ovom narod sto je realno krajnje zalosno. Da li sam platio sve programe koje koristim za muziku i audio ? DA Zasto? Zato sto sebe pokusavam da naucim da cenim to sto platim i da mu se sbog toga vise posvetim jer sam dao pare, samim tim cu uloziti vise vremena da naucim taj program i bice mi mnogo korisniji nego da sam ga samo skinuo sa neta kao i 1000 ostalih progama koje ne koristim jer ih nisam platio pa me smaraju. I zbog toga sto se trudim da ucim da cenim svaki tudj rad koliko god on bio ( meni licno ) beznacajan. Da li sam platio sve ostale programe koje koristim mimo posla tipa Office? NE Zasto? Zato sto sam lenj da nadjem zamenu za te programe koji su freeware, a delimicno i dalje zbog toga sto imam u sebi tog loseg stava "kupicu kad budem imao dovoljno para ( bolji standard)" kojih nikada nece biti dovoljno za to ...naravno. I na kraju koje je poenta ove moje palamudije? Vrlo prosta. Hajde da vise ne pricamo o tome sta je fer ili nije, i da li treba da se plati za svaki soft koji se koristi ( posebno ako se zaradjuju pare na njemu), ili da cemo platiti kada nam taj truli zapad bude pomogao da zivimo bolje, jer svako od nas ima makar jedan program koji nije platio. Hajde da vise ne palamudimo nego da nesto uradimo. Hajde de vise ne budemo glasni nego da cutimo i radimo...najvise na sebi, pa ce svima nam biti bolje pa i nama samima. Ovo pitanje sumanutih i iz dupeta izmisljenih poreza ce biti sve vise, i bice sve gori dok ne prelomimo i promenimo okruzenje svojim stavom i delanjem. Tema ovog threada jeste jedna rigorozna mera koja sa jedne strane ima puno opravdanje a sa druge strane svi mi znamo zbog cega je to zapravo...drzavna kasa se brze prazni nego sto se puni a "neko" tamo je jaaaako gladan nasih para....sta smo uradili da to promenimo ( osim kukanja i bogaranja)? Kada sam bio osnovac goreo sam od zelje da imam plavi BMX bicikl....nikada ga nisam dobio a svi su ga imali. Da li je moje detinjstvo osakaceno tim nemilim cinom nemanja tog BMX-a NE, da li bih bio bolji covek da sam ga imao NE ....samo sam naucio da vise cenim kada ga budem zaradio, kada i ako mi ikada bude bio zaista potreban a ne zbog toga sto ga svi drugi imaju. Licno nisam nista bolji/gori ili pametniji/gluplji od bilo koga na forumu, samo mozda imam malo vise petlje da sebi priznam moje mane...samim tim imam vise sansi da ih promenim. I na kraju, uz duzno postovanje i bez potcenjivanja ostalih profesija, ne mozemo svi biti umetnici, muzicari, producenti, vlasnici studija, lekari, advokati, inzenjeri, direktori.... life is a bitch |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
Moricci je totales ovde u pravu!!!
Jedna filmska recenica kaze" Zar mislis da ti nesto pripada samo zato sto to hoces???"... No problem je mnogo dublji ovde... Software je samo vrh ledenog brega, pa ljudi sa orig. soft. ispadaju budale.... Problem pocinje u pekari.... Samo je pitanje dokle cemo svi to da trpimo... Nije pitanje politike, vlasti, vec zivota...!!! Kakav zelis zivot i koliko si spreman da se najedes govana??? Ajde optuzi me , koga sam podrzao???????!!!!???? E pa jedi govna...! Ja sam bar poceo pricu o tome, uradio sam i vise, ali za ovo znas.....za ostalo nije mesto......! Svi mi ovde kukamo kako zemlje u okruzenju "daju" vise para za "kvalitetne" projekte...! Zasto??? Zato sto vole, imaju pa ne znaju sta ce...???? Koje je to udruzenje gde cemo stati kao Prosvetari i zauzeti stav!?! Pa da nam se ponapasu??? Evo, hajde da se registrujemo na bazi zajednickog "neprijatelja",da nesto menjamo...! Hajdeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 30-03-2011 at 04:20 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
|
![]()
Ne pricam sad ni o pirateriji ni o legalnom softveru vec o nekim drugim stvarima ..
Ovakve teme su uvek prepune postova punih emocija ,oprecnih stavova itd i razumem zasto .. Znam da ima ljudi koji ulazu mnogo ,a vraca im se malo i necu da budem smrad pa da kazem bas me briga ili ebe mi se i ako neki njihovi stavovi su mnogo zesci i tvrdokorniji prema ljudima koji imaju neki drugaciji stav o svemu sto je i razumljivo pogotovo ako im je to posao i danas sutra im zavisi da li ce imati novca da nastave zivot kakav su vodili ili kako uopste preziveti .. Ja ne kazem da ovo nisu direktni ili sporedni uzrocnici njihovih problema ali da li je to i jedini njihov problem zbog koga se nalaze u polozaju u kom su sada? - nije! Da li vredi trositi zivce i energiju na sve to? - ne vredi!! Najveci je problem sto vecina pokusava da vrati stvari na staro i sto stalno traze krivce u necemu i neku pravdu za sebe i na neki nacin se bore protiv vetrenjaca . Nisam video temu u kojoj ce se ozbiljno pricati o tome kako je najbolje danas promovisati svoj rad i kako se prilagoditi ,opet uplivati i isplivati - to je profesionalizam ,a ne legalan softver.. Nisam video temu u kojoj ce se traziti prednosti i pogodnost koje danasnje vreme nosi,a ne samo mane . Ima jos dosta pozitivnih stvari o kojima moze da se prica i koje bi stvarno pomogle nekom ali za sve to je potrebna odredjena doza kolegijalnosti i podrske koje je sve manje i manje |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Solidarnost je čudna biljka: ona uspeva samo u istinski siromašnim, izolovanim i mračnim sredinama, što naša nije. Nije bila takva čak ni onih "mračnih devedesetih", jebiga. Solidarnost živi od svesti pojedinaca da će svi pomreti ako se međusobno ne pomažu. Kolegijalnost pak uspeva samo u društvima koja su bogata i stabilna, pa pojedinci/profesionalci imaju svest o tome da pomažući kolegama pomažu struci, i čuvajući struku zapravo čuvaju svoje "radno mesto". Onako marksistički, kolegijalnost ne postoji bez profita, tojest bez struke koja donosi profit. Naša (balkanska) društva su trenutno na ničijoj zemlji - prebogati smo da bismo bili solidarni, a presiromašni da bismo bili kolegijalni. Ta "ničija zemlja" je odličan kreativni prostor i treba ga koristiti što više i što duže. OK, mogu da budem fino vaspitan kao Moritz i da ložim sam sebe kako IZ PRINCIPA NEĆU da sviram instrument (na primer gitaru) koji sam našao na pločniku. A mogu i da maznem gitaru iz prodavnice i da snimim pesmu koja je toliko dobra da će mi vlasnik prodavnice iz koje sam je maznuo oprostiti krađu jer mu je to dobra reklama. Sve se svodi na to koliko je to dobra pesma. Sve drugo je nevažno. Dobra pesma može da opravda i karmičke i sudske troškove nastale zbog posedovanja nelegalnog softvera. Pošteno plaćen softver bez dobre pesme ne može da opravda ni sebe samog. Eto tako. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 30-03-2011 at 08:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
![]() Quote:
Jedino ako si mislio na, recimo, muzicarsku (strukovnu) kolegijalnost, osecanjem pripadnosti nekoj struci... tada si u pravu... ja, doduse, to nisam okusio. S obzirom da ce software inspektori "napasti" firme... zato sam prokomentarisao.... pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
O tome sam pre mnogo vremena razgovarao sa jednim kolegom koji je iz sve snage zastupao "osnivanje muzičarskog sindikata", a u isto vreme obarao cene svima naplaćujući bagatelne honorare. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 30-03-2011 at 09:55 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
MAO
|
![]()
prečesto imam poriv da uradim nešto slično
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
awacs, pored svega, nekada se divim muzicarima i svim ostalim strukama na sindikalnoj kolegijalnosti ako postoji.. a retko postoji.
Bice da ti nisi muzicar, ti pre pripadas inzenjerskoj struci, kao i ja, i takav vid organizovanog "ciscenja sopstvenih redova" nikada nisam doziveo u svom zivotu... tako da ce ostati samo poriv... najverovatnije pozdrav bogi
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Software za Mac? | Jan | Audio Software | 29 | 07-02-2012 12:11 PM |
Hip-Hop SoftWare | DobarDan | Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike | 25 | 01-02-2012 12:09 PM |
software | DaBear | Aleksandar Sa?a Habić | 8 | 23-08-2010 09:15 PM |
UAD Software Version 5.4.1! | peruzza | DSP forum | 1 | 04-09-2009 01:46 PM |
DJ Software | Manley | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 22 | 11-09-2008 03:19 PM |