|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#16 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Solidarnost je čudna biljka: ona uspeva samo u istinski siromašnim, izolovanim i mračnim sredinama, što naša nije. Nije bila takva čak ni onih "mračnih devedesetih", jebiga. Solidarnost živi od svesti pojedinaca da će svi pomreti ako se međusobno ne pomažu. Kolegijalnost pak uspeva samo u društvima koja su bogata i stabilna, pa pojedinci/profesionalci imaju svest o tome da pomažući kolegama pomažu struci, i čuvajući struku zapravo čuvaju svoje "radno mesto". Onako marksistički, kolegijalnost ne postoji bez profita, tojest bez struke koja donosi profit. Naša (balkanska) društva su trenutno na ničijoj zemlji - prebogati smo da bismo bili solidarni, a presiromašni da bismo bili kolegijalni. Ta "ničija zemlja" je odličan kreativni prostor i treba ga koristiti što više i što duže. OK, mogu da budem fino vaspitan kao Moritz i da ložim sam sebe kako IZ PRINCIPA NEĆU da sviram instrument (na primer gitaru) koji sam našao na pločniku. A mogu i da maznem gitaru iz prodavnice i da snimim pesmu koja je toliko dobra da će mi vlasnik prodavnice iz koje sam je maznuo oprostiti krađu jer mu je to dobra reklama. Sve se svodi na to koliko je to dobra pesma. Sve drugo je nevažno. Dobra pesma može da opravda i karmičke i sudske troškove nastale zbog posedovanja nelegalnog softvera. Pošteno plaćen softver bez dobre pesme ne može da opravda ni sebe samog. Eto tako. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 30-03-2011 at 08:58 PM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Software za Mac? | Jan | Audio Software | 29 | 07-02-2012 12:11 PM |
Hip-Hop SoftWare | DobarDan | Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike | 25 | 01-02-2012 12:09 PM |
software | DaBear | Aleksandar Sa?a Habić | 8 | 23-08-2010 09:15 PM |
UAD Software Version 5.4.1! | peruzza | DSP forum | 1 | 04-09-2009 01:46 PM |
DJ Software | Manley | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 22 | 11-09-2008 03:19 PM |