|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Cekaj, ti me zezas, je li?
![]() Kako uopste za ovo mozes i da pomislis da je snimak i ne vidis da ovo je nakucano iskljucivo radi testa? ![]() Brate mili, pa to je gomila nasumicno izlupanih nota u roku od sedamnaest sekundi da bi se simuliralo sviranje svakog midi kanala... Aranzer, ROM? Uh bre covece... ![]() Back on track... Problem se desava i samo sa jednom bankom, Alicia's Keys recimo, ili bilo sta od 100 megabajta, bez obzira na to, CPU deluje kao preopterecen, a aranzman prazan, samo jedan Kontakt i u njemu jedan instrument. Logic se isto ovako ponasa ako se snimljena midi traka selektije dok ide Play. Native Instruments je dao obrazlozenje i resenje da se selektuje neka druga traka da bi sve radilo kako treba, sto i jeste resenje, ali kakva je samo to neozbiljnost... Podseca me na onu reklamu:"Ako idete kolima na posao, povezite komsiju, stedite!" ![]() Last edited by kravadinka; 03-03-2011 at 11:01 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
a opcija 'purge'?
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Probao naravno, izbaci veliku kolicinu semplova, sto dosta pomaze kad je memorija u pitanju, ali nije problem u memoriji, evo svi ovi instrumenti zauzimaju oko 750 mb, a kad se uradi Purge, na osnovu tonova odsviranih u ovih nekoliko taktova zauzece memorije padne na neverovatnih 27 mb, ali i dalje bez promene, CPU skace visoko, kao da je u aranzmanu bar 15 instrumenata i gomila pluginova.
Nije samo u zauzecu CPU, vec u nestabilnosti. Kada bi stajalo sve na 60% ne bi bilo problema, ali CPU skace sa 30% na 90% svakih poal sekinde. U Pro Tools postoji merac CPU koji pokazuje odprilike 37%, ali takodje postoji i jos jedna crtica koja skace od 70 do 100% i u tome se ogleda nestabilnost. Kad su drugi instrumenti u pitanju ovo se ne desava, cak Superior sa 2GB semplova ne radi ovo, ponasa se savrseno normalno, napuni koji procenat CPU i tu ostane, nema skakanja i iskakanja. Vrlo zanimljivo, isto na Win 7 X64, isto na OS X.Jedini program koji radi dobro, donekle naravno, je Logic, vidi se na snimku. Pomislio sam da je nesto sa masinom, ali ovo pokazuje da nije to u pitanju, pritom gomila ljudi ima ove probleme... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
ja sa xp sp2 kontakt 4.11 i C5 nemam taj problem..... koristim po nekoliko samplera (lakse mi nego jedan multiout) i cpu uvek stoji bez problema.... sa memorijom zna da brljavi ali to je druga prica
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Koliko RAM memorije imas u PC-u?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
4GB... Razmisljao sam da je mozda malo, ali sve se resi kad se AU plugin koristi u Logic 9, pa ne verujem da je do hardware-a.
Isti taj AU plugin u Studio One ima problema, kao i u Plogue Bidule, ili AudioMulch, Problem je i sa Cubase, Reaper i Pro Tools u Windows 7 X64, jedino standalone verzije rade znatno bolje. Jos nesto, multiprocessing je sada na 4 Cores unutar aplikacije, iako NI kze da treba da bude OFF ako se ne koristi kao Standalone, ali u OFF modu ne radi skoro pa nikako, kad vratim na 4 Cores nekako i moze da se radi ali ovi problemi opstaju... Sto se tice XP, ne bih da verujem da je do toga, sada mi nikako ne ide u prilog da instaliram XP zbog testiranja, ali i da se problem resi to nista ne objasnjava. Odavno sam se resio XP i moram reci da sam srecan zbog toga, iako sam 99% vremena na OS X. Logika bi bila da Kontakt 4 radi na Win7 kako treba, XP je ipak proslost, kako u pogledu realnosti, a i kao moj licni dozivljaj. Last edited by kravadinka; 04-03-2011 at 12:55 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Brate nisam gluv, nakucano.. to je to kako oni zvuce pa ti kuco kolko os' kako znas i umes.. u aranzeru isto je nakucano trake.. i kad pustis u njemu njegove boje i procesor deluju kao studio a ne ovo ko na nekoj igrici.. i sad da potrosim dan dok opteretim to sa svim efektima da bi oni na nest zvucali? . .. msm nema druge..
a isprobao sam bas..imam banki po 30gb i preko i nikad mi se to ne desava.. sve je mrtvo ladno .. Cub5, procesorQ9300 ..samo ram posto imam 3gb se moze napunit .. kontakte i ja otvaram nove kao OFF .. ne radim multiout. nikad mi nist ne pravi problem na sad Win7 32 bit. tako do cega je ... nznm
facebook Brano Vujicic (Branoy) https://www.youtube.com/user/branolovehurts/videos http://soundcloud.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-works http://www.reverbnation.com/branoy https://soundcloud.com/branoy-pa3x |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kontakt 4 | dejankuki | Audio Software | 0 | 02-09-2009 12:09 PM |
Kontakt 3 | idekius | Audio Software | 4 | 13-12-2007 12:55 PM |
KONTAKT 2 | dacko | Audio Software | 42 | 20-04-2005 04:42 AM |