Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2011, 10:57 PM   #1
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Kontakt 4 CPU problemi...

Cekaj, ti me zezas, je li?
Kako uopste za ovo mozes i da pomislis da je snimak i ne vidis da ovo je nakucano iskljucivo radi testa?
Brate mili, pa to je gomila nasumicno izlupanih nota u roku od sedamnaest sekundi da bi se simuliralo sviranje svakog midi kanala...
Aranzer, ROM? Uh bre covece...

Back on track...
Problem se desava i samo sa jednom bankom, Alicia's Keys recimo, ili bilo sta od 100 megabajta, bez obzira na to, CPU deluje kao preopterecen, a aranzman prazan, samo jedan Kontakt i u njemu jedan instrument.

Logic se isto ovako ponasa ako se snimljena midi traka selektije dok ide Play.
Native Instruments je dao obrazlozenje i resenje da se selektuje neka druga traka da bi sve radilo kako treba, sto i jeste resenje, ali kakva je samo to neozbiljnost...
Podseca me na onu reklamu:"Ako idete kolima na posao, povezite komsiju, stedite!"

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 03-03-2011 at 11:01 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2011, 11:05 PM   #2
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

a opcija 'purge'?
Old 03-03-2011, 11:21 PM   #3
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Probao naravno, izbaci veliku kolicinu semplova, sto dosta pomaze kad je memorija u pitanju, ali nije problem u memoriji, evo svi ovi instrumenti zauzimaju oko 750 mb, a kad se uradi Purge, na osnovu tonova odsviranih u ovih nekoliko taktova zauzece memorije padne na neverovatnih 27 mb, ali i dalje bez promene, CPU skace visoko, kao da je u aranzmanu bar 15 instrumenata i gomila pluginova.

Nije samo u zauzecu CPU, vec u nestabilnosti. Kada bi stajalo sve na 60% ne bi bilo problema, ali CPU skace sa 30% na 90% svakih poal sekinde.
U Pro Tools postoji merac CPU koji pokazuje odprilike 37%, ali takodje postoji i jos jedna crtica koja skace od 70 do 100% i u tome se ogleda nestabilnost.
Kad su drugi instrumenti u pitanju ovo se ne desava, cak Superior sa 2GB semplova ne radi ovo, ponasa se savrseno normalno, napuni koji procenat CPU i tu ostane, nema skakanja i iskakanja.

Vrlo zanimljivo, isto na Win 7 X64, isto na OS X.Jedini program koji radi dobro, donekle naravno, je Logic, vidi se na snimku.
Pomislio sam da je nesto sa masinom, ali ovo pokazuje da nije to u pitanju, pritom gomila ljudi ima ove probleme...

www.dynamix-audio.com
Old 03-03-2011, 11:45 PM   #4
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

ja sa xp sp2 kontakt 4.11 i C5 nemam taj problem..... koristim po nekoliko samplera (lakse mi nego jedan multiout) i cpu uvek stoji bez problema.... sa memorijom zna da brljavi ali to je druga prica
Old 04-03-2011, 12:25 AM   #5
DzoniPFC
Pro Member

Koliko RAM memorije imas u PC-u?
DzoniPFC is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2011, 12:52 AM   #6
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

4GB... Razmisljao sam da je mozda malo, ali sve se resi kad se AU plugin koristi u Logic 9, pa ne verujem da je do hardware-a.
Isti taj AU plugin u Studio One ima problema, kao i u Plogue Bidule, ili AudioMulch,
Problem je i sa Cubase, Reaper i Pro Tools u Windows 7 X64, jedino standalone verzije rade znatno bolje.

Jos nesto, multiprocessing je sada na 4 Cores unutar aplikacije, iako NI kze da treba da bude OFF ako se ne koristi kao Standalone, ali u OFF modu ne radi skoro pa nikako, kad vratim na 4 Cores nekako i moze da se radi ali ovi problemi opstaju...

Sto se tice XP, ne bih da verujem da je do toga, sada mi nikako ne ide u prilog da instaliram XP zbog testiranja, ali i da se problem resi to nista ne objasnjava.
Odavno sam se resio XP i moram reci da sam srecan zbog toga, iako sam 99% vremena na OS X.
Logika bi bila da Kontakt 4 radi na Win7 kako treba, XP je ipak proslost, kako u pogledu realnosti, a i kao moj licni dozivljaj.

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 04-03-2011 at 12:55 AM.
Old 04-03-2011, 01:17 AM   #7
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Brate nisam gluv, nakucano.. to je to kako oni zvuce pa ti kuco kolko os' kako znas i umes.. u aranzeru isto je nakucano trake.. i kad pustis u njemu njegove boje i procesor deluju kao studio a ne ovo ko na nekoj igrici.. i sad da potrosim dan dok opteretim to sa svim efektima da bi oni na nest zvucali? . .. msm nema druge..
a isprobao sam bas..imam banki po 30gb i preko i nikad mi se to ne desava.. sve je mrtvo ladno .. Cub5, procesorQ9300 ..samo ram posto imam 3gb se moze napunit .. kontakte i ja otvaram nove kao OFF .. ne radim multiout. nikad mi nist ne pravi problem na sad Win7 32 bit. tako do cega je ... nznm
branoy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules