|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Zasto mi kad mu na "send"-u dozvolim koristenje nekog efekta,pocinje proizvodit blesave zvukove?
![]() ![]() Koji mu je k.....? Do sad je bilo sve u najboljem redu. Zna li neko razlog? E da,od kad se to desava,kompjuter mi se isto poceo cudno ponasat.Samo najednom se restarta. Da odmah kazem da tim kompjuterima je veza sa internetom velika nepoznanica! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Neznam koju ima? verziju ali meni je kod v.1.5.2013 je radio sli?na s....a
Po?to imam dva sustava na razli?itim HD instalirao sam ga na drugom na kojem NE upotrebljavam internet i pode?en je po Steinbergu (ali ne potpuno,Sandrob je ve? dao elaborat o tome) i do sad radi dobro ni jednom mi nije ru?io sistem kao na prvom sustavu koji mi slu?i za sve.
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Koliko vidim meni bi trebala ta uputsva da ga podesim,samo neznam na kom su dijelu foruma.
Koja verzija dobro radi? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
![]()
Stelovanje XP-a (made by Sandrob
![]() http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/...7cfe59d94fbcdd Savjet: Optimizacije radi postepeno, i provjeravaj/uporedjuj rezultate dobijene njima (odradi par, pa radi izvjesno vrijeme sa masinom)...moze ti se desiti da nekom od njih cak i degradiras performanse (ukoliko budes sve naprasno radio, neces znati koja od gomile njih ti "smeta") ! Ne ocekuj cuda, vec rjesavanja izvjesnih softverskih "nekompatibilnosti" (na brzini, ukoliko ti sve radi ok, neces dobiti skoro nista, posebno ako posjedujes jaku masinu)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
U pravu si da neke stvari degradiraju performanse. Meni se to desilo kad sam , naravno :oops: , na brzinu to skoro sve "optimizovao".
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
ako je nemas. podji u devices/plug-in information/vst plug-ins i za kontakt (i sve 'starije' deicese) zakaci 'old host behaviour' i vise ti nece cinit probleme.
![]() |
![]() |
#7 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
takodjer, ako ko ima sto dodat ili prominit neka rece. po meni je najvaznija optimalizacija: Processor scheduling stavi na background services: Start > Settings > Control Panel > System > Advanced > Performance Settings > Advanced Tab > Background Services
![]() |
![]() |
#8 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ma to je odradjeno jos davno i kako kazem,sve je bilo super,i kontakt je poceo radit to sto radi i sve se pobatalilo. Ma najgore je , radim dva tri sata i on puffff.....restart.Pa razbio bi ga m.... mu!!!!!
Jedno mi je radio restart svakih 20min do pola sata a u to vrjeme snimao sam backove na drugom kompu a na ovom je svirao"band" i zenska koja je pjevala,totalno popizdila i popljuvala hardwer.Kasnije intervali restarta su bili sve kasniji i sad su kao sto sam rekao svaka dva do tri sata. Maknut cu ja kontakt pa onda probat,mada ne vjerujem da je on razlog,al ko zna!!!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ton magistar
|
![]()
evo ti saljem cd-e. stavi san ti na jednemu sav novi audio software, pa probaj sve preinstalirat i stavit zadnje verzije, ali ko sto je diviner reka 'polako i postepeno' - prati sto se dogadja. instaliraj ponovo sistem. ako ti je stariji hardware, xp instaliraj obavezno u 'standard pc' modu, tako da ces na pocetku instalacije samo stisnut 'f7'. onda instaliraj sve zadnje drivere, ucini optimalizacije i instaliraj sequncer i pluginove...
iman osjecaj da si ti tu sve zakomplicira. provaj prvo jedan konpjuter dovest u red pa se igraj sa drugim.
![]() |
#10 | |
Super Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |