Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-05-2004, 09:17 AM   #1
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Default KONTAKT

Zasto mi kad mu na "send"-u dozvolim koristenje nekog efekta,pocinje proizvodit blesave zvukove? Zvuk je u obliku nekakvog krcanja i pistanja?
Koji mu je k.....? Do sad je bilo sve u najboljem redu.
Zna li neko razlog?
E da,od kad se to desava,kompjuter mi se isto poceo cudno ponasat.Samo najednom se restarta.
Da odmah kazem da tim kompjuterima je veza sa internetom velika nepoznanica!
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 05-05-2004, 03:05 PM   #2
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Neznam koju ima? verziju ali meni je kod v.1.5.2013 je radio sli?na s....a
Po?to imam dva sustava na razli?itim HD instalirao sam ga na drugom na kojem NE upotrebljavam internet i pode?en je po Steinbergu (ali ne potpuno,Sandrob je ve? dao elaborat o tome) i do sad radi dobro ni jednom mi nije ru?io sistem kao na prvom sustavu koji mi slu?i za sve.
Old 06-05-2004, 08:26 AM   #3
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Koliko vidim meni bi trebala ta uputsva da ga podesim,samo neznam na kom su dijelu foruma.
Koja verzija dobro radi?
Old 06-05-2004, 03:53 PM   #4
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Stelovanje XP-a (made by Sandrob )!

http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/...7cfe59d94fbcdd

Savjet:

Optimizacije radi postepeno, i provjeravaj/uporedjuj rezultate dobijene njima (odradi par, pa radi izvjesno vrijeme sa masinom)...moze ti se desiti da nekom od njih cak i degradiras performanse (ukoliko budes sve naprasno radio, neces znati koja od gomile njih ti "smeta") ! Ne ocekuj cuda, vec rjesavanja izvjesnih softverskih "nekompatibilnosti" (na brzini, ukoliko ti sve radi ok, neces dobiti skoro nista, posebno ako posjedujes jaku masinu)...

diviner is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2004, 04:22 PM   #5
Goran
Stara Rumski Elita 2003.

Goran's Avatar

U pravu si da neke stvari degradiraju performanse. Meni se to desilo kad sam , naravno :oops: , na brzinu to skoro sve "optimizovao".
Goran is offline   Reply With Quote
Old 06-05-2004, 06:21 PM   #6
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ad Fines
Koja verzija dobro radi?
zadnja!

ako je nemas. podji u devices/plug-in information/vst plug-ins i za kontakt (i sve 'starije' deicese) zakaci 'old host behaviour' i vise ti nece cinit probleme.
Old 06-05-2004, 06:28 PM   #7
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner

Savjet:

Optimizacije radi postepeno, i provjeravaj/uporedjuj rezultate dobijene njima (odradi par, pa radi izvjesno vrijeme sa masinom)...moze ti se desiti da nekom od njih cak i degradiras performanse (ukoliko budes sve naprasno radio, neces znati koja od gomile njih ti "smeta") ! Ne ocekuj cuda, vec rjesavanja izvjesnih softverskih "nekompatibilnosti" (na brzini, ukoliko ti sve radi ok, neces dobiti skoro nista, posebno ako posjedujes jaku masinu)...
je, samo neka ignorira dio vezan za sfp, ht, acpi i slicno, jer to vazi samo za moju plocu. takodjer ako koristi usb nesmi ga iskjucit.

takodjer, ako ko ima sto dodat ili prominit neka rece.

po meni je najvaznija optimalizacija:
Processor scheduling stavi na background services: Start > Settings > Control Panel > System > Advanced > Performance Settings > Advanced Tab > Background Services
Old 06-05-2004, 11:22 PM   #8
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Ma to je odradjeno jos davno i kako kazem,sve je bilo super,i kontakt je poceo radit to sto radi i sve se pobatalilo. Ma najgore je , radim dva tri sata i on puffff.....restart.Pa razbio bi ga m.... mu!!!!!
Jedno mi je radio restart svakih 20min do pola sata a u to vrjeme snimao sam backove na drugom kompu a na ovom je svirao"band" i zenska koja je pjevala,totalno popizdila i popljuvala hardwer.Kasnije intervali restarta su bili sve kasniji i sad su kao sto sam rekao svaka dva do tri sata.
Maknut cu ja kontakt pa onda probat,mada ne vjerujem da je on razlog,al ko zna!!!!!
Old 07-05-2004, 08:14 AM   #9
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

evo ti saljem cd-e. stavi san ti na jednemu sav novi audio software, pa probaj sve preinstalirat i stavit zadnje verzije, ali ko sto je diviner reka 'polako i postepeno' - prati sto se dogadja. instaliraj ponovo sistem. ako ti je stariji hardware, xp instaliraj obavezno u 'standard pc' modu, tako da ces na pocetku instalacije samo stisnut 'f7'. onda instaliraj sve zadnje drivere, ucini optimalizacije i instaliraj sequncer i pluginove...
iman osjecaj da si ti tu sve zakomplicira.
provaj prvo jedan konpjuter dovest u red pa se igraj sa drugim.
Old 07-05-2004, 08:20 AM   #10
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner

Savjet:

i ja sam bio sjebao to...otkacio sve to jeste sve iskljucio pa na kraju nista ne radi...od system informationa pa do cd-a :oops: na kraju sam format pa instalirao 2000-ku

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules