Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Kontakt 4 CPU problemi... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=37116)

kravadinka 01-03-2011 09:14 PM

Kontakt 4 CPU problemi...

Recimo Mixosaurus, Electri6iti i Scarbee MM Bass, moze svaki u svom Kontakt 4 pluginu, a mogu i svi zajedno u jednom.
Kad su zajedno manje je zauzece procesora, ali je problem isti, dakle ovako...

Bilo da je u Pro Tools 8, Cubase 5, Logic 9, Studio One 1, Reaper 3 i sve to na OS X , ili Windows 7, Kontakt 4 uvek stvara probleme, prosto CPU skala skace do kraja, prekida playback, krcka, pucka i tako redom...

E sad, ovo su samo naizgled velike banke, jer kad se preload buffer stavi na 12kb, onda sva tri instrumenta ne zauzimaju vise od 680mb, a ako se ostavi default preload buffer ista tri instrumenta uzmu nesto oko 2.2GB. Poenta je da se problemi sa CPU desavaju u oba slucaja, nista se ne menja.

Kontakt 4 ima opciju za multiprocessing, za sta kazu da treba da bude iskljuceno ako se koristi kao plugin i ukljuceno ako se koristi kao standalone, ali ni ovo nista ne menja, problem ostaje.

Na netu ima mnogo ljudi sa ovim problemima, gotovo sa svim DAW platformama, ali da se ne samaramo sa Engleskim, najbolje ovde da vidimo ima li ko ove probleme sa kontakt 4 i kako ih resiti...

kravadinka 03-03-2011 07:11 PM

Re: Kontakt 4 CPU problemi...

<iframe title="YouTube video player" width="640" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/ixs4iR68v9w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

OFF 03-03-2011 09:18 PM

Da dodam i ja jedan problem..... neki instrumenti mi ne osvanu isti kako zanoce..... jdnostavno, neki sample bude -3db pojacan, a pri sledecem ukljucenju je pojacan skroz....

branoy 03-03-2011 09:41 PM

cujte sam taj snimak..toliki Gigabajti a zvuce ko da se neko igra, aranzer npr korg zvuci bolje od njih svih zajedno.. a u aranzeru il solo klavi rom od 10 do 200mb lupam a ovi svi zajedno 300GB .. ja sam toliko... nisam video ove probleme, mozda stvara sa svim njjima zajedno ja ih nemam sve.

kravadinka 03-03-2011 10:57 PM

Cekaj, ti me zezas, je li? :banghead:
Kako uopste za ovo mozes i da pomislis da je snimak i ne vidis da ovo je nakucano iskljucivo radi testa? :shock:
Brate mili, pa to je gomila nasumicno izlupanih nota u roku od sedamnaest sekundi da bi se simuliralo sviranje svakog midi kanala...
Aranzer, ROM? Uh bre covece... :confused:

Back on track...
Problem se desava i samo sa jednom bankom, Alicia's Keys recimo, ili bilo sta od 100 megabajta, bez obzira na to, CPU deluje kao preopterecen, a aranzman prazan, samo jedan Kontakt i u njemu jedan instrument.

Logic se isto ovako ponasa ako se snimljena midi traka selektije dok ide Play.
Native Instruments je dao obrazlozenje i resenje da se selektuje neka druga traka da bi sve radilo kako treba, sto i jeste resenje, ali kakva je samo to neozbiljnost...
Podseca me na onu reklamu:"Ako idete kolima na posao, povezite komsiju, stedite!" :banghead:

OFF 03-03-2011 11:05 PM

a opcija 'purge'?

kravadinka 03-03-2011 11:21 PM

Probao naravno, izbaci veliku kolicinu semplova, sto dosta pomaze kad je memorija u pitanju, ali nije problem u memoriji, evo svi ovi instrumenti zauzimaju oko 750 mb, a kad se uradi Purge, na osnovu tonova odsviranih u ovih nekoliko taktova zauzece memorije padne na neverovatnih 27 mb, ali i dalje bez promene, CPU skace visoko, kao da je u aranzmanu bar 15 instrumenata i gomila pluginova.

Nije samo u zauzecu CPU, vec u nestabilnosti. Kada bi stajalo sve na 60% ne bi bilo problema, ali CPU skace sa 30% na 90% svakih poal sekinde.
U Pro Tools postoji merac CPU koji pokazuje odprilike 37%, ali takodje postoji i jos jedna crtica koja skace od 70 do 100% i u tome se ogleda nestabilnost.
Kad su drugi instrumenti u pitanju ovo se ne desava, cak Superior sa 2GB semplova ne radi ovo, ponasa se savrseno normalno, napuni koji procenat CPU i tu ostane, nema skakanja i iskakanja.

Vrlo zanimljivo, isto na Win 7 X64, isto na OS X.Jedini program koji radi dobro, donekle naravno, je Logic, vidi se na snimku.
Pomislio sam da je nesto sa masinom, ali ovo pokazuje da nije to u pitanju, pritom gomila ljudi ima ove probleme...

OFF 03-03-2011 11:45 PM

ja sa xp sp2 kontakt 4.11 i C5 nemam taj problem..... koristim po nekoliko samplera (lakse mi nego jedan multiout) i cpu uvek stoji bez problema.... sa memorijom zna da brljavi ali to je druga prica

DzoniPFC 04-03-2011 12:25 AM

Koliko RAM memorije imas u PC-u?

kravadinka 04-03-2011 12:52 AM

4GB... Razmisljao sam da je mozda malo, ali sve se resi kad se AU plugin koristi u Logic 9, pa ne verujem da je do hardware-a.
Isti taj AU plugin u Studio One ima problema, kao i u Plogue Bidule, ili AudioMulch,
Problem je i sa Cubase, Reaper i Pro Tools u Windows 7 X64, jedino standalone verzije rade znatno bolje.

Jos nesto, multiprocessing je sada na 4 Cores unutar aplikacije, iako NI kze da treba da bude OFF ako se ne koristi kao Standalone, ali u OFF modu ne radi skoro pa nikako, kad vratim na 4 Cores nekako i moze da se radi ali ovi problemi opstaju...

Sto se tice XP, ne bih da verujem da je do toga, sada mi nikako ne ide u prilog da instaliram XP zbog testiranja, ali i da se problem resi to nista ne objasnjava.
Odavno sam se resio XP i moram reci da sam srecan zbog toga, iako sam 99% vremena na OS X.
Logika bi bila da Kontakt 4 radi na Win7 kako treba, XP je ipak proslost, kako u pogledu realnosti, a i kao moj licni dozivljaj.

All times are GMT +1. The time now is 02:13 PM.