|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#291 | ||||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() Quote:
![]() ![]() |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Moderator
|
![]() Quote:
u svakom slucaju ne bih preterano na to obracao paznju posto se slicne stvari desavaju kada se radi close-mic merenja... na kolikom ti je rastojanju mikrofon? Na mestu gde ce ti biti glava? pozdrav bogi p.s. katastrofalni uticaj stola se i te kako vidi na srednjim i donjim visokim... a i nestala je pozamasna rupa na oko 1kHz... tako da ti se ocistila slika
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 05-02-2011 at 08:13 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#293 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Moderator
|
![]()
Da budem iskren... rupa na 15kHz mi je misterija... svasta moze da bude. Mozes li da fotkas mernu situaciju? Za svaki slucaj.
Moze biti do zvucnika, mikrofona, kartice... akustika? samo ako je nesto jako blizu tweetera.. a to znaci prepreka na povrsini zvucnika... hmmmm koji operativni sistem koristis? da ne brlja on nesto... pokusaj da snimis bez mica... loopback (izlaz u ulaz) karticu pa da vidimo da li je tako ravno. Koji micpre koristis? Snimi i njega u loopback modu (izlaz u ulaz) .... isproveravaj... pozdrav bogi p.s. neusaglaseni sample rates mogu mozda ovako nesto da naprave...
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 05-02-2011 at 08:24 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#295 | ||||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Quote:
Quote:
E, taj dio mogu da provjerim, po?to mi je na RoomEQ u 44,1, a mo?da na samom mixeru 48 kHz ... |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#296 | |||
Moderator
|
![]()
super, hvala
Quote:
Taj ne rekonvertuje nista... Quote:
Quote:
![]() imam jedan predlog A da posetis ti site Prof. Dr. Ivo Mateljan-a, profesora sa splitskog univerziteta i downloadujes njegovu ARTA-u... pa da ponovis merenja? Jel to to veliki smor? http://www.fesb.hr/~mateljan/arta/ I pazljivo sa sample rates... pri tom ARTA moze i 192kHz ako tvoja oprema moze toliko... time dobijas bolju rezoluciju na visokim frekvencijama BTW, ako se sto ne mice... onda se prakticno nista iznad 200-300Hz ni ne prikazuje... jer nema smisla... pozdrav bogi p.s. koristi MLS metodu... komplikovanije je od REW.... ali nekako vise verujem tom programu... isto je besplatan... ali ne traze licne podatke za download p.p.s. pri tom ne koristi asio drivere na arta-i, jer to (meni) ne radi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 05-02-2011 at 08:57 PM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#297 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Eomsy, s kojim si ti programom ove grafove iscrtavao? Baš dobro izgleda (vizualno)!
![]() |
#298 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#299 | |||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Quote:
Quote:
P.S. Nema te metode u RoomEQ, već samo REW. P.P.S. Zakaj mi ne baca ništa na RT60, odnosno kada otvorim tu opciju (već nasnimljenog signala, ništa mi ne pokazuje! Kako bi mogao saznati koliki mi je RT60 ? Jel ima ta opcija u ARTA-u ? Last edited by Eomsy; 06-02-2011 at 09:13 AM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#300 |
Pro Member
|
![]()
Evo, ponovio sam snimanje i mogu jedino da zaključim kako mi je jučer Tascam malo podivljao, jer danas tog dipa na 15 kHz nema
![]() ![]() ![]() Ne samo da nema dipa, već je i sama krivulja puno uglađenija od 5 kHz navi?e ... ![]() I usporedba jučer/danas (dva snimanja danas). ![]() Boggy, rekao si da bi ti tu jo? samo tretirao 90 i 120 Hz, a ?to je sa pozama?nim dipom na 343 Hz-a? Evo i par slikica (kao ?to obećah) kako sam snimao prostoriju ... ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 4 (0 members and 4 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
control room, dizajn, pomoc, fokus: apsorberi low mid, hvala! | johnjogurt | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 29-10-2009 07:26 PM |
Color's Control room - sredjivanje prostora | Color | Dizajn i konstrukcija studija | 99 | 05-10-2008 02:16 PM |
kamena stijena u control room-u? | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 26-03-2007 01:29 AM |
Vocal Booth sa broadband panelima od konoplje - zavrsen | clusterchord | Dizajn i konstrukcija studija | 17 | 04-01-2007 06:07 AM |