|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Banned
|
![]()
I sta ces sada,da koristis T-bone?....Ponovicu ono sto sam vec dosta puta napisao...5% bolji majk,3% bolji konvertori,5% bolji preamp,1% bolji kablovi,10% bolje slusanje,15% bolja akustika,2,3% bolji muzicar i aranzman,5% bolje usi itd itd....razdelice uvek profi snimak od amaterske varijante.Sto pre prihvatite cinjenicu da "Nema leba bez motike",to bolje za vas.Pozzzzzzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Znaci, procitaj moj prvi post ponovo. Mnogo toga zavisi od majkiranja. Neumann ne zvuci nista kao ono, mozda se oseca karakter u srednjima, zato sam i napisao da fajl 1 moze da bude tehnicki neispravan Neumann ili da je postojao neki problem u chain-u, ili jednostavno lose majkiranje za odredjenog pevacha. Pre 2 godine su mi stigli fajlovi snimljeni na najskupljem T-Bone-u i tada, ja nisam znao na cemu su snimljeni i vratio sam fajlove i projekat. Onda sam licno probao taj mikrofon i video da nema vajde od njega. Nekoliko postova iznad imas test mikrofona koji je radio Manley, skini i poslusaj, kako zdrav u87 zvuci. Dovoljno je da je pevach na Neumann-u bio 40 cm udaljen i off axis a da je pevach na T-Bone-u bio closemiking on axis i slusalac ce steci utisak da je T-Bone vise in the face i odabrace njega Jel ti ova dva fajla zvuce kao da je isti mikrofon u pitanju ? (ici ce naizmenicno jedan pa drugi) http://www.sendspace.com/file/nlewld Last edited by Jan; 26-01-2011 at 09:20 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pro Member
|
![]()
Pa nece da downloaduje...trazi mi broj moba...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
Kakav broj moba :s Sad sam proverio radi link :S
Jos da se nadovezem na moj post gore. Da me ne shvatis pogresno, ja ne mislim da oprema diktira kakav ce snimak da bude, vec covek, i smatram da je ljudski faktor najbitniji. Ali ne treba bezati od dobre opreme i lagati sam sebe da nesto mnogo jeftinije svira bolje od neceg mnogo skupljeg i proverenog (mada ima i takvih slucajeva sigurno) ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
Niko to nije ni rekao...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]()
Ne zaboravimo da osim na zvuk treba obratiti paznju na solidnost izrade, trajnost proizvoda, mogucnosti servisiranja, kao i tehnicku podrsku. Nije skuplji mikrofon skuplji samo zbog kvalitetnijih tonskih karakteristika, vec i zbog niza drugih faktora (ulaganja u razvoj novih mikrofonskih kapisli, tradicija, solidnost, trajnost, stvaranje brenda i dugogodisnje ocuvanje pozicije kvalitetnog i poznatog brenda...) na koje se, ako sto rekoh, ne sme zaboraviti.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Meni je mikrofon pod brojem 1 (koji god da je) daleko bolje zvučao od svih ostalih, čistije. 2, 3, 4 i 5 su dosta slični, samo je taj prvi stvarno odskočio, ima mnogo manje distorzije i glas se jasnije čuje. Treba uzeti u obzir da nismo sigurni da li je test pouzdan (tj. koji su zaista mikrofoni upotrebljeni i u kojim uslovima).
![]() |
#29 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test studijskih mikrofona!!! | tex viler | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 14-12-2010 08:37 AM |
Test 3 mikrofona i iznenađujuć rezultat | VladaNS | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 22-02-2010 09:37 PM |
Test Mikrofona part 2 | Bitch | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 23-05-2009 09:16 AM |
Test 7 Mikrofona | Manley | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 122 | 03-05-2009 10:27 AM |