![]() |
TEST MIKROFONA-Razbijanje mita!!!
5 Attachment(s)
Evo ovako: Nakacio sam snimke iste melodije muskog glasa snimljene na 5 razlicitih studijskih mikrofona, i to kao DRY (svi su kaceni na isti preamp-bar je tamo tako pisalo). U pitanju su sledeci mikrofoni:
AKG C414 XL II (945e) , BRAUNER PHANTOM CLASSIC (1000e), Neumann U87 (2400e), The T. Bone Retro Botlle (99e) i BLUE BLUEBIRD (275e). Postavicu te snimke pod nazivima "MIC 1, 2,3..."...pa me interesuje koje snimke bi povezali sa nabrojanim mikrofonima...i da li ce doci do toga da sound nekog mic-a od 1000 ili 2000e neko poveze sa onim od 100-200e....i da li je prica i potreba skupih mikrofonona samo prestiz ili se zaista radi o kvalitetu... Rezultate cu objaviti za 3-4 dana...pa izvolite (ko sme:)): Attachment 8910 Attachment 8911 Attachment 8912 Attachment 8913 Attachment 8914 |
Re: TEST MIKROFONA-Razbijanje mita!!!
5 Attachment(s)
|
a jebiga, 128kbps...koliko to vec covek moze da oceni ne znam al MOJ LICNI UKUS ovako
1. drugi mikrofon 2. prvi mikrofon 3. peti mikrofon 4. su mi brojevi 3 i cetiri jer ne znam koji mi je gori za slusanje od ova dva u sustini mi se najvise svideo mik broj dva i prvi tu i tamo! al opet kazem 128 kbps al dobro, zanima me sta ce ostali da kazu i onda koji je koji mikrofon :) |
1. prvi
2. drugi 3. peti 4. cetvrti 5. treci |
....zanimljivo..
Bilo bi dobro kada bi i neko pokusao da zvukove poveze sa mikrofonima (ukoliko je radio sa nekima od njih)..idemo dalje:harmonikas: |
ne znam ni ja
prvi i drugi su mi dobri...s'tim sto mi je drugi malo vise nekako in da fejs pa mi se to licno vise svidja i nekako mi zvuci realnije, malo manje puca sta znam...takoda ostajem pri drugom.. :D aj baci na privatnu sta je sta haha :D |
Ja dosta cujem jek sobe ovde i 128 kbps al ajde da probam.
1 (prvi) je T-Bone 2 (drugi) U87 3 (treci) Brauner 4 (cetvrti) C414 XLII 5 (peti) Blue S tim sto 5 ili 3 moze da bude i obrnuto. I Blue i Fantom su jako ostri mikrofoni, ali zbog velikog low end responsa na trecem mislim da je to Brauner. Aj sad Mada prvi ukoliko nije T Bone, onda moze da bude tehnicki neispravan ili premator U87, jer su sibilanti ochaj |
1.cetvrti
2.treci 3.peti 4.drugi 5.prvi Ovo je redosled koji je napravljen po kvalitetu kako se meni ucinilo. |
Ovo je sa thomman-a.
preamp koriscen je Focusrite ISA 828 u RME Fireface interfejs. |
Ma nebitno odakle je...ovaj thread ima za cilj da ljudi iskazu svoje ukuse, sta se njima svidja a sta ne, bez obzira na cenu mikrofona...i na kraju da vidimo da li je zaista cena u 90% slucajeva presudna ili i ne mora da bude...
|
All times are GMT +1. The time now is 01:07 PM. |