|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Pretpostavljam da će sada biti napada, ali ja nikad nisam vidio smisao u ovakvim usporedbama
![]() Kakav sud se može donijeti o kvaliteti mikrofona na temelju toga što je s 5 mikrofona snimljen jedan vokal? Što nije presudno kako nešto "leži" u miksu s pojedinim mikrofonom i da li mikrofon odgovara tom instrumentu/vokalu? Meni je nekako svejedno kako koji zvuči solo, treba ih staviti u kontekst. A i onda će ovisiti više o situaciji nego o kvaliteti... Bez ljutnje ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Pa meni je isto nejasno, nije ni jedan lo?, i svaki se mo?e upotrijebit.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Svakako, ima istine...Ali o cemu se radi, kada vec moram da pisem: Jedan moj "kolega" u Kg je uzeo neumanna i od tada su svi ostali mikrofoni od 100,200,300,400 i vise evra, sem njegovog (pa cak i drugi neumann-i) za njega sranje..Jednom prilikom sam radio neki snimak na mikrofonu koji je kostao oko 200e...odneo mu snimak, kada sam ga pitao sta misli na cemu je snimljeno, on, kao vec "stari znalac neumanna", bio je ubedjen da je u pitanju neumann i to cak U87..Pa sam ovim threadom hteo da vidimo da li stvarno neke osobe mogu da prepoznaju "tipicne" zvukove nekih majkova (ako mogu svaka chast) ili je to ona deviza (kao kod njega): "Ej....znas...ja imam neumann-a u studiu....!!!", a jadan mesha mikrofone od 200 i 2500e...I naravno isplatili se kupovati mikrovone od par hiljada evra ili se za samo par stotina moze naci identicna ili veoooma slicna zamena? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Malo je ljudi i imalo prilike raditi s toliko vrhunskih mikrofona toliko dugo da čuju fine razlike. Sigurno takvih ljudi ima, ali ne puno. Naravno da uvijek ima snobova koji stvari procijenjuju po vrijednosti i sigurno da kvalitetnije stvari više koštaju. Ali na kraju mikrofon od 2500 eura ili od 10 000 eura kao u47 i c12 može doći do izražaja samo u vrhunskom okruženju, pa mi štekanje u prosječan preamp zapravo liči kao da staviš uske gume na Ferrarija i očekuješ vrhunski učinak
![]() Ja ti ne mogu reći razliku između Neumanna u87 i nekog Braunera jer niti jednog na žalost nisam slušao uživo. Ali kad ih staviš u neki kontekst, mogao bi reći koji mi bolje radi posao (ali na slijepo opet neću znati koji je koji, a nije mi ni važno). Ali čini mi se da je mala razlika između stvarno dobrih kondenzatora od 1000-1500 eura i onih puno, puno skupljih. Naravno da se mora platiti i ime, prestiž... Pitanje samo koliko je to nekom važno u životu. To je kao kod auta - Subaru, Mazda, Toyota, Honda rade posao izvanredno (ako ne i najbolje na svijetu), ali Mercedes i BMW više koštaju. Ne velim da treba raditi s Daciom, ali ne treba uvijek ni Mercedes ![]() Last edited by igormink; 21-01-2011 at 12:49 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Broj 2 mi je najbolji, mada ni on nije nešto... i 1 može proći...
Sumnjam da bi po ovim samplovima kupio ijedan, pa i da se radi od 300 eura a ne 3000.... ![]()
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
da je bar pevano u istom tonalitetu.....
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
S obzirom da su snimci sa Thomann-a i test nije veran ... Mnogo znaci i miking i da li je on axis ili off axis, i koji pattern na mikrofonu...
Na Manley-evom testu mikrofona se mnogo jasnije cuju razlike i mozes da primetis najsitniji detalj, ovi snimci nisu pravljeni sa tom namerom ![]() Last edited by Jan; 21-01-2011 at 03:47 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
EVO REZULTATA...
MIC 1 - Neumann u87 MIC 2- The T. Bone Retro bottle Mic 3 -Blue Blue bird Mic 4-AKG C414 XL2 Mic 5-Brauner Phantom classic Ako pogledate prethodne postove, videcete da se vecini svideo (medju svim ovim mikrofonima) MIC 2, a to je bio T.Bone od 99e! , i najvise je on mesan po zvuku sa neumannom u87 od 2600e... Last edited by Nemania; 25-01-2011 at 07:51 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Zato sto kao sto sam napisao u svom prvom postu na prvoj strani, citiracu sam sebe: Mada prvi ukoliko nije T Bone, onda moze da bude tehnicki neispravan ili premator U87, jer su sibilanti ochaj ... A za sve ostalo sam pogodio za Fantoma i BlueBird-a sam reko ili 3 ili 5, ali nisam bio siguran, ali sam se odlucio za obrnutu varijantu, jer znajuci da Fantom ima dooobar low end mislio sam da je 3.Ali sam se ogradio da moze da bude i 5. Ja koliko sam radio sa u87, odlikuje ga mastan donji midl, i "prashkasti" sibilanti kao eshhh... I zadnja stvar T-Bone je Thoman-ov mikrofon, koji oni uvoze iz kine i brendiraju ga kao T-Bone, razmisli o tome. Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]()
Na sound preview opciji nekih terenskih rekordera su na pomenutom sajtu kacili identican take za nekoliko razlicitih modela. Licno im ne verujem, ali ne kazem da je tako i u ovom slucaju. Prilicno se slazem sa Igormink-om...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test studijskih mikrofona!!! | tex viler | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 14-12-2010 08:37 AM |
Test 3 mikrofona i iznenađujuć rezultat | VladaNS | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 22-02-2010 09:37 PM |
Test Mikrofona part 2 | Bitch | Audio Produkcija - Tehnike | 32 | 23-05-2009 09:16 AM |
Test 7 Mikrofona | Manley | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 122 | 03-05-2009 10:27 AM |