Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-01-2011, 02:44 PM   #1
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Default Re: Scope 64 bit

Quote:
Originally Posted by Klarinetista View Post
Pa jeste, ali rade drajveri za izlaz kroz asio panel a imas i free xtc mixer+mozes da zoves pluginove direktno iz sekvencera I to mi je bila ideja zbog novih pluginova (p100, a100, sl9000, grapheq), ali izgleda da to ne radi u xtc modu. Glavna ideja je da sav dsp vucem iz Sonara (Scope, TC i Focusrite).

Inace mi sve to sljaka na http://www.virtuavia.eu/shop/express...n-atx-kit.html bez ikakvih problema na najnizoj latenciji
mozes i u obicnom modu scope plaginove koristit direktno u cubaseu tako da ih koristis na isti nacin ko da su vanjski hardware.

napravis projekt u kojemu pospajas plaginove na izlaz od asia preko kojega saljes dry signal, a izlaz iz plagina spojis na ulaz od asia preko kojega ce se obradjeni signal vracat u cubase.

a mozes preko busa od cubasea (asio out) spojit neki reverb i sa sendom od cubase miksera u njega slat signal i onda sve miksat u scopeovom mikseru ili nekom vanjskom.

ma ima nacina koliko hoces. zato i volim pulsara sto mozes sve spajat kako pozelis.
Old 07-01-2011, 02:54 PM   #2
misovoj
Junior Member

misovoj's Avatar

Volim i ja Scope ali kod mene u 64bit Win 7 nece da radi.
U C5 inportujem obican wav file i pustim play, bez i jednog jedinog pluga javlja se konstantno krckanje. Nakon svih mogucih pokusaja i zajebancija sa IRQ, menjanjem slotova, optimizacijom win, konstanto imam krckanje koje je nepodnosljivo na svim latencijama. Tako da je za mene 64bit Scope 5.1 neupotrebljiv. Na 32bit Win7 sve radi savrseno, ali tada otpada varijanta sa 8 Gbt memorije.
Ima li neko nekakav predlog, sta raditi
Old 07-01-2011, 05:48 PM   #3
Klarinetista
Senior Member

Klarinetista's Avatar

Jel si probao neki drugi sekvencer? Probaj npr WaveLab i SoundForge, Samplitude, SAW, StudioOne, bilo sta samo da proveris da li je bas problem u drajverima za x64 u Win7 x64? Ja sa C5 ne mogu da pomognem, jer koristim Sonar... Probaj da dignes i drugu instalaciju Win7, ja koristim Ultimate 7600 i meni radi korektno bez ikakvih tweakovanja.

"And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche
Klarinetista is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2011, 09:39 PM   #4
misovoj
Junior Member

misovoj's Avatar

instalirao sam sve na drugom kompu
Gigabyte M68M-S2P
AMD Athlon II X2 245
Kingston 2Gb 1333
Luna II
win7 x64 Ultimate 7600
C5 + update na 5.12
scope 5.1 x64 (po uputstvu za instalaciju koju sam dobio uz aktivacioni keyfile)
i sve isto kao i na predhodnom kompu, sredjen IRQ, iskljuceni nepotrebni servisi iiiiiiiiiii NEUPOTREBLJIV scope
svabe ne odgovaraju na poslate mailove
ni svabe nisu vise svabe kao sto su bile
Old 07-01-2011, 10:27 PM   #5
Klarinetista
Senior Member

Klarinetista's Avatar

Quote:
Originally Posted by misovoj View Post
instalirao sam sve na drugom kompu
Gigabyte M68M-S2P
AMD Athlon II X2 245
Kingston 2Gb 1333
Luna II
win7 x64 Ultimate 7600
C5 + update na 5.12
scope 5.1 x64 (po uputstvu za instalaciju koju sam dobio uz aktivacioni keyfile)
i sve isto kao i na predhodnom kompu, sredjen IRQ, iskljuceni nepotrebni servisi iiiiiiiiiii NEUPOTREBLJIV scope
svabe ne odgovaraju na poslate mailove
ni svabe nisu vise svabe kao sto su bile
Ma bre proveri ipak mozda se ne slaze C5 sa novim drajverima, ko zna...

"And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche
Klarinetista is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2011, 11:00 PM   #6
kressa
Member

kressa's Avatar

Jedino sto ti preostaje je opcija da ubacis jos jednu Lunu ili Pulsara u sistem i da ih vezes STDM kablom.Mislim da Luna koja ima 3 DSP-a ima neki problem sa novim Scope 64-bitnim software-om.Meni je beta verzija Scope 64-bit odlicno radila sa tri Pulsara vezana STDM kablom,a vidim i da drugi forumasi nemaju problema sa svojim kartama.Jedina razlika izmedju tebe i nas je u broju DSP-ova,i zato probaj da ojacas svoju Lunu i vidi sta se desava.Iskreno se nadam da je do toga...
kressa is offline   Reply With Quote
Old 08-01-2011, 01:24 PM   #7
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by kressa View Post
Mislim da Luna koja ima 3 DSP-a ima neki problem sa novim Scope 64-bitnim software-om..
Ovo je jedino logicno i najverovatnije ce biti da luna sa 3DSPa nema kapaciteta da pogura platformu na win764 i da je to uzrok pucketanju .. zaista ovo je 90% uzrok ..

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules