Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-01-2011, 04:03 PM   #31
Klarinetista
Senior Member

Klarinetista's Avatar

Default Re: Scope 64 bit

Drugari, proverio sam novi soft, onoliko koliko se moglo jer je vremena bilo jako malo
Po meni, sve radi kako treba, jedino mi se mozda cini da je zauzece procesora na niskim latencijama za nijansu vece

Test je bio jedan od projekata koje sam radio na v4 softveru, u Sonaru X1a. U pitanju je mix live snimka 16ch 48khz/16bita.

Konfiguracija je laptop IBM T400 2,53GHz C2D, 4GB Ram, SSD kao sistemski disk, Seagate momentus 7200.4 kao audio disk (da, da, IBM ima tu lepu foru da mozes da izvadis DVD kao fioku iz laptopa i da na to mesto stavis SATAIII bay i tako dobijas jos jedan disk u sistemu interno ), XP sp3 x86 sistem maximalno optimizovan.
Od DSP kartica tu su Scope FX i Pulsar2, znaci 12DSP, ubaceno u externo kuciste koje sluzi kao PCI ekspanzija, sve je vezano na laptop preko expresscard34 interfejsa.
Kasnije cu da probam i x64 jer na istom sistemu imam dignut Win7 x64 sa Sonarom X1a x64 na drugoj particiji
Evo i screenshotova na http://www.mypicx.com/01042011/Sonar_i_SCOPE/
http://www.mypicx.com/uploadimg/1206...01042011_1.jpg
http://www.mypicx.com/uploadimg/1023...01042011_2.jpg
http://www.mypicx.com/uploadimg/1318...01042011_3.jpg
http://www.mypicx.com/uploadimg/5653...01042011_4.jpg

Pozz
Attached Images

"And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche
Klarinetista is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2011, 09:18 PM   #32
misovoj
Junior Member

misovoj's Avatar

Hvala za iscrpan izvestaj
I kod mene sve sljaka 5 u glavu na 32bit Win7.
Ocekujem rezltate sa 64bit Win7
Old 07-01-2011, 11:00 AM   #33
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
Otprilike tako.. Bezobrazluk obicni, scope sucks..
ma, ja isto to pisem na planet z forumu, ali ako cemo posteno, onda su drugi gori 10 puta od njih.

uzmimo samo uad! ovo mi je vec treci hardware koji sam morao kupit/promjenit da bi mogao koristit njihove pluginove.

takodjer sam i dva poco-a morao promijenit, a ovaj prahistorijski pulsar samo prebacujem iz kompjutera u kompjuter, jos od proslog milenija.

Last edited by SandRob; 07-01-2011 at 11:09 AM.
SandRob is offline   Reply With Quote
Old 07-01-2011, 11:41 AM   #34
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob View Post
ma, ja isto to pisem na planet z forumu, ali ako cemo posteno, onda su drugi gori 10 puta od njih.

uzmimo samo uad! ovo mi je vec treci hardware koji sam morao kupit/promjenit da bi mogao koristit njihove pluginove.

takodjer sam i dva poco-a morao promijenit, a ovaj prahistorijski pulsar samo prebacujem iz kompjutera u kompjuter, jos od proslog milenija.
Nije to problem Sandro, nije problem da se plati, UAD treba da bude primer svima.. ako vec pominjemo UAD, UAD i RME su jedine firme koje brinu o svojim korisnicima, sve ostalo .. bruka
Old 07-01-2011, 11:48 AM   #35
Klarinetista
Senior Member

Klarinetista's Avatar

Ok, probao sam x64 drajvere na Win7 Ultimate x64 i sa Sonarom X1a x64. Pre svega - radi sve, pa i XTC mod, i to i sintisajzeri i efekti. Jedino mi nije jasno zasto mi ne instalira PSYQ, Optimaster, Vinco i P100 i A100 u XTC folder, moracu malo da se pozabavim sa tim... Verovatno postoji neka fora

Ono sto definitivno ne radi - Focusrite LiquidMix, to mora da se digne pomocu Jbridge da bi radilo, u protivno zaledi Sonara kad zelis da izbrises plugin iz fx bin-a.
U medjuvremenu sam provalio nekoliko bugova u 32-bitnoj verziji X1: ne moze da ucita LiquidMix plugin, cak ni sa Jbridgeom, ne moze da ucita jos neke pluginove, izmedju ostalih Melodyne, TT dynamic range meter, MUvoice itd... Sve ovo radi perfektno uz nove drajvere na starom Sonaru 8.5.3 i to i u 32bita i u 64bita.

E sad, sto se tice testa Win7 x64: moj 64bitni sistem nije nikako optimizovan, a narocito ne za audiopa ipak sve radi bez vecih poteskoca, jedino je primetno vece zauzece procesora pod istim opterecenjem na istim projektima sto pripisujem ogromnom broju servisa koje win7 pokrece po defaultu

test konfiguracija je ista kao u prethodnom postu http://rainrecording.co.uk/products/livebook/
Ocigledno je da su nemci ovoga puta napravili dobru stvar, razmisljam da predjem potpuno na 64bita

"And he whom you cannot teach to fly, teach to fall faster." ~ Friedrich Nietzsche
Old 07-01-2011, 11:58 AM   #36
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
Nije to problem Sandro, nije problem da se plati, UAD treba da bude primer svima.. ako vec pominjemo UAD, UAD i RME su jedine firme koje brinu o svojim korisnicima, sve ostalo .. bruka
ovdje se ne radi (samo) o drajverima, nego o novoj generaciji softvera i masu plaginova koje dobijes s apdejtom.
i kad cubase apdejtas na noviju verziju moras platit.

nove uadove plaginove ne mozes ni koristit na starim karticama, nego moras kupit novi hardware.
e, pa ti usporedi koliko kosta jedan quad, a koliko kosta apdejt za pulsar.
Old 07-01-2011, 12:05 PM   #37
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Klarinetista View Post
Ok, probao sam x64 drajvere na Win7 Ultimate x64 i sa Sonarom X1a x64. Pre svega - radi sve, pa i XTC mod, i to i sintisajzeri i efekti. Jedino mi nije jasno zasto mi ne instalira PSYQ, Optimaster, Vinco i P100 i A100 u XTC folder, moracu malo da se pozabavim sa tim... Verovatno postoji neka fora
mislim da ti ti plaginovi ne rade u xtc modu... ali nisam siguran.
znam da nisu radili kad sam zadnji put probao xtc mode, a to je bilo prije 100 godina.

inace mi se ne svidja taj xtc mod. u njemu pulsara svedes na obicnu dsp karticu poput uad-a ili poco-a.
Old 07-01-2011, 01:18 PM   #38
Klarinetista
Senior Member

Klarinetista's Avatar

Quote:
Originally Posted by SandRob View Post
mislim da ti ti plaginovi ne rade u xtc modu... ali nisam siguran.
znam da nisu radili kad sam zadnji put probao xtc mode, a to je bilo prije 100 godina.

inace mi se ne svidja taj xtc mod. u njemu pulsara svedes na obicnu dsp karticu poput uad-a ili poco-a.
Pa jeste, ali rade drajveri za izlaz kroz asio panel a imas i free xtc mixer+mozes da zoves pluginove direktno iz sekvencera I to mi je bila ideja zbog novih pluginova (p100, a100, sl9000, grapheq), ali izgleda da to ne radi u xtc modu. Glavna ideja je da sav dsp vucem iz Sonara (Scope, TC i Focusrite).

Inace mi sve to sljaka na http://www.virtuavia.eu/shop/express...n-atx-kit.html bez ikakvih problema na najnizoj latenciji

Old 07-01-2011, 02:44 PM   #39
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by Klarinetista View Post
Pa jeste, ali rade drajveri za izlaz kroz asio panel a imas i free xtc mixer+mozes da zoves pluginove direktno iz sekvencera I to mi je bila ideja zbog novih pluginova (p100, a100, sl9000, grapheq), ali izgleda da to ne radi u xtc modu. Glavna ideja je da sav dsp vucem iz Sonara (Scope, TC i Focusrite).

Inace mi sve to sljaka na http://www.virtuavia.eu/shop/express...n-atx-kit.html bez ikakvih problema na najnizoj latenciji
mozes i u obicnom modu scope plaginove koristit direktno u cubaseu tako da ih koristis na isti nacin ko da su vanjski hardware.

napravis projekt u kojemu pospajas plaginove na izlaz od asia preko kojega saljes dry signal, a izlaz iz plagina spojis na ulaz od asia preko kojega ce se obradjeni signal vracat u cubase.

a mozes preko busa od cubasea (asio out) spojit neki reverb i sa sendom od cubase miksera u njega slat signal i onda sve miksat u scopeovom mikseru ili nekom vanjskom.

ma ima nacina koliko hoces. zato i volim pulsara sto mozes sve spajat kako pozelis.
Old 07-01-2011, 02:54 PM   #40
misovoj
Junior Member

misovoj's Avatar

Volim i ja Scope ali kod mene u 64bit Win 7 nece da radi.
U C5 inportujem obican wav file i pustim play, bez i jednog jedinog pluga javlja se konstantno krckanje. Nakon svih mogucih pokusaja i zajebancija sa IRQ, menjanjem slotova, optimizacijom win, konstanto imam krckanje koje je nepodnosljivo na svim latencijama. Tako da je za mene 64bit Scope 5.1 neupotrebljiv. Na 32bit Win7 sve radi savrseno, ali tada otpada varijanta sa 8 Gbt memorije.
Ima li neko nekakav predlog, sta raditi

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules