Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Mastering

Mastering Tehnike postprodukcije i masteringa...

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 03-01-2011, 01:26 PM   #71
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Loudness War

Quote:
Originally Posted by SomiKnight View Post
Dakle da pokusam da sumiram, osredjni tonci koji rade za propale muzicare zeljnih love sada pokusavaju nas da ubede kako je njihov proizvod ispravan a da smo mi felericni
Nemaš pojma koliko ti zavidim na sposobnosti da tako ofrlje (a ipak samouvereno) sumiraš stvari.

Pozdrav

Last edited by awacs; 03-01-2011 at 01:28 PM.
awacs is offline  
Old 03-01-2011, 04:08 PM   #72
kejkz
banned

Quote:
Originally Posted by gregor z View Post
Po mom mi?ljenju muzika mora zvučati tako , kako je "izvodjač/umjetnik" htio
I to je suma sumarum ove rasprave, bar po meni. Mo?emo mi voleti i ?eleti ?ta god hoćemo, kada je ne?to posao, onda se tako radi. Ja lično volim kada postoji dinamika, ali ne po svaku cenu.
Old 03-01-2011, 04:08 PM   #73
loscolorados
Member

Quote:
Originally Posted by Audio Harakiri View Post
ja verujem u to da muzika 2011godine zvuci bas tako kako bi trebala da zvuci. mozda neko od vas moze da zamisli slipknot sa soundom i dinamikom led zappelin II albuma...ja ne mogu. duboko verujem u to da bi slipknot prodali 4 cd-a nakon izdavanja takvog albuma. o celom techno pokretu da i ne pricamo. bas me interesira kako bi 14000 ljudi na ekseru, brzini i ostalim boosterima za konzumiranje muzike odreagovali kada bi im DJ zavrtio set ?dinamical correct? muzike na Ibici. ili kako bi izgledali ?niggas from the hood? u hummer-u dok kruzaju kroz LA i slusaju ?lepo? masterovan hip hop na njihovim 64 incnim sub wuferima.
klanjam se ovom postu
loscolorados is offline  
Old 03-01-2011, 04:11 PM   #74
loscolorados
Member

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Zna? ?ta, jasno mi je da neko ta?no i u detalje opi?e katastrofalno stanje u dana?njoj popularnoj muzici, koja se potpuno pretovrila u produkt potro?a?kog dru?tva kratkog roka trajanja, bez ikakvog kvaliteta ili naznaka umetni?ke vrednosti, sa produkcijom od koje ispadaju plombe itd, ali mi stvarno nije jasno kad ka?e? da to tako i treba da bude. Za?to treba tako da bude, pobogu? Pa zar nije lepo ?to i danas ljudi znaju pesme Dejvida Bouvija ili Pola Sajmona nastale pre ?etrdeset godina? Ko se uop?te se?a bilo ?ega od pre pet godina? Lo?e pesme, lo?i aran?mani, lo?a produkcija, lo? mastering, vuferi u hamerima... Samo neko ko je prinu?en da u tome u?estvuje mo?e re?i da tako treba. Mora se verovatno prisiliti i da ubedi sebe kako mu se sve to ?ak i dopada.
a ?ta misli? da se za 40 godina ne?e znat za poker face od lady gage? daj molim te pa hvalit ?e je i govorit kako je ta muzika u 2040 godini grozna, mo?da ?e ?ak govorit da ima previ?e dinamike nije vrijeme stalo sa AC DC
loscolorados is offline  
Old 03-01-2011, 04:26 PM   #75
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by loscolorados View Post
a ?ta misli? da se za 40 godina ne?e znat za poker face od lady gage?
Koje lady gage?
Old 03-01-2011, 04:37 PM   #76
loscolorados
Member

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Koje lady gage?
One ?to ti je ?erka odpanjila u susjednoj sobi ?uje?? to se zove televizor haha
loscolorados is offline  
Old 03-01-2011, 05:11 PM   #77
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

auuuu..bas se nacitah ! Ima tu svega...
ali sta neko moze da zakljuci iz svega ovoga? Kome da se veruje?

Nekome ko totalno zivi u proslosti i za koga je sva muzika "mladja od 30 godina" glupa?
Ili ljudima koji i dan danas rade u muzici, na projektima koji se vrte po radiju / TV-u / diskotekama..?

Prvo smesno mi je kad neko rece da su Partibreakersi samo hteli da se "namlate para od tog CD izdanja"
Ha ha ..pa to ce da plane u citavih par hiljada komada ! Kakva lova?? ha ah haha

Drugo, po meni, mozda su oni bend koji je dugo opstao kod nas, a da su najbolji bend - nisu...daleko od toga. Dovoljno mi je da cujem pevanje kad pocne i tu vec gubim zelju da slusam dalje....

Trece - klijent je UVEK U PRAVU ! Ako je njima dobro, dobro je i meni ili onome ko je vec miksao / masterisao itd....Oni tako hoce i tu je tacka. Zakon!

cetvrto - zamislite DJ kako u sred seta ubacuje pesmu koja ne zakiva...sta se desava? Nivo padne, izgubi se kontinuitet a i dance floor moze da se izprazni...koji artist to zeli?

Za sve koji su se tek iskrcali iz vremeplova, otvorite sirom oci, sad je 2011, ne 1960-ta ili 1970-ta!!!! Alo?

A ta (neka) Lady Gaga je stala rame uz rame prosle godine sa najvecim kocertnim atrakcijama, ostvarivsi preko $100 miliona bruto prihoda od koncerata u 2010 !!!!

A i ova glupa Madonna...kako je opstala toliko dugo....
DaBear is offline  
Old 03-01-2011, 05:12 PM   #78
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by loscolorados View Post
One ?to ti je ?erka odpanjila u susjednoj sobi ?uje?? to se zove televizor haha
A, Tijana Dapčević!
Old 03-01-2011, 05:20 PM   #79
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
auuuu..bas se nacitah ! Ima tu svega...
ali sta neko moze da zakljuci iz svega ovoga? Kome da se veruje?

Nekome ko totalno zivi u proslosti i za koga je sva muzika "mladja od 30 godina" glupa?
Ili ljudima koji i dan danas rade u muzici, na projektima koji se vrte po radiju / TV-u / diskotekama..?
Pa eto, kad već pita?, ja mislim da treba da se veruje meni.

Quote:
Prvo smesno mi je kad neko rece da su Partibreakersi samo hteli da se "namlate para od tog CD izdanja"
Ha ha ..pa to ce da plane u citavih par hiljada komada ! Kakva lova?? ha ah haha
Mo?e besplatno da se skine sa Exitovog sajta, i pitanje je da li će biti tih par hiljada downloada

Quote:
Drugo, po meni, mozda su oni bend koji je dugo opstao kod nas, a da su najbolji bend - nisu...daleko od toga. Dovoljno mi je da cujem pevanje kad pocne i tu vec gubim zelju da slusam dalje....
A ko je onda najbolji?

Quote:
Trece - klijent je UVEK U PRAVU ! Ako je njima dobro, dobro je i meni ili onome ko je vec miksao / masterisao itd....Oni tako hoce i tu je tacka. Zakon!
Tako je.

Quote:
A i ova glupa Madonna...kako je opstala toliko dugo....
Preko veze.
Old 03-01-2011, 07:15 PM   #80
SomiKnight
Junior Member

Quote:
Partibrejkersi su već par decenija ubedljivo najbolja domaća grupa
Ih bre .

Quote:
jačina signala je ista kao i na svemu što se danas objavljuje
Netacno naravno, ajde ubaci cd Vlade Georgijeva na primer, ja ne slusam tu vrstu muzike ali ga jako postujem jer ceni dobar zvuk. To da se sve tako radi nabacuju osrednji tonci da bi opravdali sebi svoje postupke valjda.

A bilo bi stvarno lepo da nam neko kaze ovde o cemu se tu radi? Dakle moguce je da tonac nema pojma sa poslom pa snima kako snima, a moguce je i da grupa trazi da se tako radi.
Pa ajde recite ZASTO bi tonac ako zna hteo tako da radi sem u slucaju da ne zna, kao i ZASTO grupa ili pojedinac bas tako traze da zvuci?
Konkretno, ajde resite se , ili vas kolega ne zna da radi mastering, ili partibrejkersi su gluvi ili ovo rade zbog para.

Eto, jednostavno pitanje, jedva cekam konkretan odgovor.
SomiKnight is offline  
Closed Thread

Tags
loudnes war

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules