![]() |
#41 |
Pro Member
|
![]()
Danasnji loudness standard je tehnicki nepravilan. Sve ima svoje granice, ocigledno limit ne postoji vise u mastering svetu, sve je u crvenoj zoni.
Ne znam kako nekom to moze da bude u redu, |
![]() |
![]() |
#42 |
Banned
|
![]()
Shigumicu,
E, vidiš - problematika je u tome kako onda odovjiti umjetnost od raznih vještina!? Jer, ipak, složićeš se da umjetnost i vještina nisu isto! Onda se tu javlja problem - šta stvara onaj ko reprodukuje određeno muzičko djelo, ma koliko ga izvrsno reprodukovao? Stvaralac i dalje ostaje kompozitor, a ovaj kao što samo ime kaže -izvođač! Npr. Platon nije smatrao rapsode (ljude koji su interpretirali tragedije) umjetnicima - tako da to pitanje i problematiku nisam defiitvno ja izmislio. ![]() Lično smatram da je umjetnost u muzici smisliti i stvoriti neki muzički sadržaj - da se on rodi u glavi , a sredstvo je posle manje bitno kad sadržaj postoji - da li će kompozitor to da odzviždi nekom ili da ukuca u kompjuter...ili pak da ga virtuozno prenese na neki instrument! |
![]() |
![]() |
#43 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
AUDIO HARAKIRI Milunovic & CO d.o.o. Boban Milunovic Trzaska cesta 330 1000 Ljubljana mobil: +386(0)51672473 www.audioharakiri.com booking@audioharakiri.com office@audioharakiri.com independent@audioharakiri.com skype: boban.milunovic skype: audio.harakiri http://www.facebook.com/pages/Audio-...11975582201261 www.myspace.com/audioharakiri |
|
![]() |
![]() |
#44 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Sutra ćemo ionako svi naplaćivati REremasterovana ili UNmasterovana ili UNREmasterovana izdanja, kako god procenimo u odnosu na tr?i?ne trendove. Pozdrav, Vasa
![]() |
#45 |
Pro Member
|
![]()
Nije problem sto je toliki loudness, samo sto je stvarno u nekim pesmama preterano, toliko da ja recimo ne mogu da slusam danasnji moderni hiphop/pop/dance glasno na zvucnicima, na gotovo svim novim (hiphop, dance itd) izdanjima cujem neku distorziju na kick-u, ziv primer zadnji i predzadnji album 50 Cent-a, recimo... Da je to nekih 2-3 db tise, onda bi bilo okej, ovako je preterano, j***sh ti tu muziku koju ne smem da pojacam na zvucnicima jer odma krece jos vise da krchi
|
![]() |
![]() |
#46 |
Moderator
|
![]()
Znak je mozda samo zeljan dobrog starog zvuka. I sam sam ljubitelj istog i sa te strane mogu da razumem. Eto, sad ce opet sve ovo kroz prizmu toga sto sam nabavio trakas i tako,ali nema veze... To je neki moj trip, fetish pa kud puklo... :~)
Sa druge strane razumem i ljude kojima posao diktira pravila, jbg, ljudi tako traze i sta je - tu je. Sto je mozda malo surovo , obzirom da bi trebalo je entuzijazam i zelja za istrazivanjem sastavni deo ovog posla, tako svako pocne barem... Sada se ovako radi i jednostavno - kraj price...! Licno, kada radim, ipak gledam da "snimak dise", odnosno da ipak ima malo "cujne" dinamike,sve vise se gledam da se ne oslanjam na "merenja" bilo koje vrste. Dakle da ne zvuci zgazeno,ispeglano i slicno. Uvek se trudim da bude maksimalno moguce glasno , a da ne izoblicava, pa cak i ako je koji db rms-a tise, pre bih tako ostavio. -12 do -10 rms je sasvim dovoljno! Mada to variara i od vrste muzike... Ljudi su mi iz "ozbiljnih" studija donosili bukvalno spaljene snimke, necu sad da kacim, nije lepo, ali bukvalno tehnicki... ...ma izgorelo,sve je u distu,gori,izoblicava...! Mislim da nije ni to resenje! Drugo, u eri kada je kompletna industrija ushicena i proizvodi uredjaje sa predznakom "vintage", "warmth","tube", "tape" etc, potpuno je jasno da itekako nije izumrla tehnika u pitanju, tek dozivljava novi procvat... Jasno je da vreme namece brzinu rada kao prioritet,pa je stoga skupo i kompleksno imati brdo uredjaja, kad sve stane na usb stik. Ali u novije vreme nije mozda niko ni predvidjao posedovanje gomile sprava, vec po neki dobar komad koji bas odgovara necijem setup-u. Ovo je sve sem izumrlo i veoma je ziv trzisni segment. Tvrdnje da je analogna konzola ili sabirnica, vintage, a la "vintage" cevni ili solid state mikorofonski preamp ili mikrofon ili vec nesto slicno kao dodatak ITB sistemu - "prevazidjeno" ili staro 30 godina i ne koristi se, vise govore o onima koji to tvrde nego o zadatoj temi... Ako vec zelimo u korak sa vremenom...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 02-01-2011 at 03:09 AM. |
![]() |
![]() |
#47 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Junior Member
|
![]()
mislim da je big bockie ovim postom zatvorio ovu temu:
Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=19KBAcJ53ak 4000000 ljudi smatra da je ovo mega cool. za sve vas koji ne znate o cemu se radi...bend je snimo kompletnu pesmu na iphonu isto tako i video. sledece sta treba da se ocekuje je mastering aplikacija za iphone i blackberry. pozzzz
AUDIO HARAKIRI Milunovic & CO d.o.o. Boban Milunovic Trzaska cesta 330 1000 Ljubljana mobil: +386(0)51672473 www.audioharakiri.com booking@audioharakiri.com office@audioharakiri.com independent@audioharakiri.com skype: boban.milunovic skype: audio.harakiri http://www.facebook.com/pages/Audio-...11975582201261 www.myspace.com/audioharakiri |
|
![]() |
![]() |
#49 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ovde je priča o konkretnom slučaju, Partibrejkersi bez dinamike. Znamo za?to je producent morao to tako da napravi, ali jednostavno bilo bi prijatnije za sluh da je urađeno drukčije. Evo da ne ispadne da sam zaguljeni vintid? frik, jedva čekam da se pojavi novi, najnoviji softverski paket za mastering sa najnovijim dosad nepoznatim algoritmima koji će dati potpuno novi zvuk, samo da to dobro zvuči. Ovo sad zvuči lo?e.
![]() |
#50 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
Tags |
loudnes war |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Loudness war is over??? ili Vratite dinamiku pesmama??? | dejankuki | Audio Produkcija - Tehnike | 27 | 13-03-2009 07:11 PM |