|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Banned
|
![]() Quote:
Nemoj me pogrešno shvatiti...Magnetofon je nešto što je polako prestajalo da se koristi u studijima par godina nakon što sam se ja rodio! Ja pored njega mogu da "prođem" sa velikim respektom nečega što je visoko cijenjena istorija muzičke produkcije - isto kao i pored niza takvih uređaja koje poneko još uvijek stavlja u "trku" sa ovim mladim "konjima". Definitivno sam se oslobodio izluzija da se nešto što se može nazvati vrhunskom produkcijom može napraviti u sobi na kompjuteru - ali zasigurno ne mislim da se vrhunska produkcija u današnje vrijeme dobija magnetofonima i raznim istorijskim rekvizitima! Ne znam postoji li i jedna grana tehnologije u kojoj postoji jedna tako retrogradna vizija kao što je djelimično u audio tehnoglogiji - Naime - poneko još uvijek tvrdi da je nešto staro bolje od novog! Samo treba zamisliti tvrdnju da je Atari u stvari kompjuter "bolji" i za nešto korisniji danas od najsavremenije konfiguracije. Što se tiče audio produkcije - ne mora čovjek biti genije da uoči da je tačka stavljena na neke stvari! Mikrofon je još uvijek mikrofon - zvučnik je zvučnik -instrument je instrument!!! ALI što se tiče procesinga, krajnjeg u lancu snimanja i montaže(editinga) - tu su ubjedljivo pobjedili neki drugačiji alati - a to su : razni oblici DSP-a....u krajnjoj liniji računar i softver kao centar toga. Dobile su se neke nevjerovatne prednosti koje mislim da je ovdje smiješno pominjati i da je besmileno da ovdje postoji neko ko ih ne zna ![]() p.s. Za mene je saturacija samo jedan od vidova da procesiram određenu t[raku ili zvuk! Može, a ne mora...u suštini efekat koji se dobija blagom distorzijom i eq-om plus kompresorom...znači samo jedna od paleta širokog digitalnog svijeta koja mi se nudi...that's it! Šta bi značilo da ja sad kažem nekom klincu da nikad nije "prošao" pored SEGE!? Ne znam šta bi mi on rekao...možda "Aha..." i nastavio da igra svoj moćni x box ili playstation 3 ![]() Last edited by balthazaar; 24-12-2010 at 04:30 AM. |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Chris Lord Alge apeluje da se bojkotuju krakovani plugovi | DaBear | Razno | 18 | 27-12-2010 12:19 PM |
EP-34 Tape Echo plug-in for UAD-2 | HeatMan | DSP forum | 4 | 24-09-2010 06:35 PM |
tape saturation plug in? | HeatMan | Audio Software | 10 | 21-04-2008 01:13 AM |
Slovenija, Metro i Gregor Z u Tape Op magazinu | DaBear | Razno | 10 | 25-11-2007 07:08 PM |