|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
aaaa to si stavio lampu u fla?u...ja sve gledam kakav je to lampa?ki toranj tu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Pozdrav, Vasa P.S. Naravno da je kod mene, ko bi mi inače dozvolio da turam lampu u fla?u? O'? na pivo?
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
downdate sistema.
ahahahahaahahahahaah prejako ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Lijepo vam čovjek DaBear ka?e...deco manite se budala?tina!
Ovo je novo vrijeme i dolaze nove igračke,a za 50-100 godina klinci će se nama smijati jer će radit pola mjuze na svom iphone88(ili ?),a nas polovicu će ubit čirevi i kičma zbog ?arafanja i tegljenja starih analognih sinteva,mixera i ostalih analognih nepodob?tina... A uostalom,daj vrhunskom svjetskom producentu i na?em "velikom" produc. neki hardware ili software pa da vidimo...mi smo jeb... najpametniji i sve znamo-od usnimavanja pa do kraja,a usput znamo i servisirat ,kalibrirat,dizajnirat i uređivat studio,dobri smo menađeri pa i je..či! Danas trenutno uzme? Mac-a ili RuDaw,par mikrofona,konvertere,zvučnik i 90% ostalog je u kompu-samo ubadaj(ako treba?) vanjske instrumente i pjevače i peri....ako nekom treba vi?e neka razmisli o solidnom studiju npr. za usnimavanje 100 gudača ili jo? nečeg ekstremnijeg....i da tape saturacija-pa ko na slijepom testu između 20-ak softvera i hardvera točno pogodi koja je koja sprava ja ću mu prvi poljubit ruku! malo off topic,ali jbg nisam mogao izdr?at. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
he he ..odkad smo mi koristili "hi tech" aparate !!
bilo je to davne 1984....grupa DATA - "Ne zovi to ljubavlju" (Jugoton)
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Sa muzikom sam se igrao jos na burazerovom commodore-u, jos u osnovnoj skoli. Prosao kroz Turtle beach, AWE, SAW, Voyetra, Cakewalk faze...
I tek onda otisao u studio... Naravno i onda, sve vreme, imao kuci racunar (P1,2,3,4) posvecen zvuku itd... Nakon sto sam iznjakao vecinu plugova nabavio sam magnetofon. Nisam ni prvi ni poslednji sa takvom idejom, niti sam se samo ja toga setio. Gomila ljudi to radi, cak i ovde (na forumu) i nisam ja izmislio toplu vodu ali to sada nije tema,niti je ovo poziv da se to radi, naprotiv, ko skonta da mu to odgovara,shvatice,u krajnjem, eto lud sam...! Prica o kalibracijama i pacenju i mucenju je totalni B.S....! Svako ko je imao prilike da radi sa iole spravama, a ne prepricava GS ili neki drugi forum to zna... Shvatam kada neko kao sto je cika Zoki kaze nesto vezano za posao i ima potpuno pravo, i zna zasto to govori, vreme je novac,kada imas toliko puno posla... Nisam uspostavljao tezu o analog vs digital, niti bi to realno imalo ikakvog smisla, i sam radim ITB, samo imao sam utisak da se radi o threadu sa temom o tape saturacija plugovoma... To je sada malo aktuelno, eto marketing breese nas dokacio, bili su to kompresori, pa EQ-ovi, sad je ovo, sledece je ko zna sta... Vise sam imao utisak da ljudi koji nisu prosli pored magnetofona ili imali dodirne tacke sa trakom pricaju o saturacijama i slicno... Ako treba da se drzim teme, samo cu kratko jos dodati, zbog neduznih citalaca, da su slovom - svi plug-ovi na ovu temu daleko predimenzionisali i preuvecali tape efekat, da bi ljudi koji o tome pojma nemaju uopste culi razliku na prvu loptu,na istom kanalu i to je sve... Daleko od toga, opet, da nemaju svoju namenu kao takvi...ali to je stvar kreativnosti... BTW: Phil Collins 2010... Smece neopevano! Imam the best of CD koji bi trebalo uramiti,jos gomilu njegovih stvari, pratim rad istog od detinjstva,rad sa Oldfildom, od kad sam poceo da pratim muziku uopste, deci u skolama to treba pustati umesto teorije na muzickom, ali ovo novo, je za moj ukus - golo sranje, i zvucno (kako god da je radjeno) i idejno i kako god hoces... Eto rekao sam. Fuck yeah! Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 24-12-2010 at 02:30 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
![]() Quote:
Nemoj me pogrešno shvatiti...Magnetofon je nešto što je polako prestajalo da se koristi u studijima par godina nakon što sam se ja rodio! Ja pored njega mogu da "prođem" sa velikim respektom nečega što je visoko cijenjena istorija muzičke produkcije - isto kao i pored niza takvih uređaja koje poneko još uvijek stavlja u "trku" sa ovim mladim "konjima". Definitivno sam se oslobodio izluzija da se nešto što se može nazvati vrhunskom produkcijom može napraviti u sobi na kompjuteru - ali zasigurno ne mislim da se vrhunska produkcija u današnje vrijeme dobija magnetofonima i raznim istorijskim rekvizitima! Ne znam postoji li i jedna grana tehnologije u kojoj postoji jedna tako retrogradna vizija kao što je djelimično u audio tehnoglogiji - Naime - poneko još uvijek tvrdi da je nešto staro bolje od novog! Samo treba zamisliti tvrdnju da je Atari u stvari kompjuter "bolji" i za nešto korisniji danas od najsavremenije konfiguracije. Što se tiče audio produkcije - ne mora čovjek biti genije da uoči da je tačka stavljena na neke stvari! Mikrofon je još uvijek mikrofon - zvučnik je zvučnik -instrument je instrument!!! ALI što se tiče procesinga, krajnjeg u lancu snimanja i montaže(editinga) - tu su ubjedljivo pobjedili neki drugačiji alati - a to su : razni oblici DSP-a....u krajnjoj liniji računar i softver kao centar toga. Dobile su se neke nevjerovatne prednosti koje mislim da je ovdje smiješno pominjati i da je besmileno da ovdje postoji neko ko ih ne zna ![]() p.s. Za mene je saturacija samo jedan od vidova da procesiram određenu t[raku ili zvuk! Može, a ne mora...u suštini efekat koji se dobija blagom distorzijom i eq-om plus kompresorom...znači samo jedna od paleta širokog digitalnog svijeta koja mi se nudi...that's it! Šta bi značilo da ja sad kažem nekom klincu da nikad nije "prošao" pored SEGE!? Ne znam šta bi mi on rekao...možda "Aha..." i nastavio da igra svoj moćni x box ili playstation 3 ![]() Last edited by balthazaar; 24-12-2010 at 04:30 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
ne znam dali si skapirao da su to obrade legendanih stvari iz tog (Motown) perioda..pesme koje su Collinsu drage (iz nekog razloga) i pesme koje je hteo da prepeva i obradi (iz njemu poznatih razloga) ali da zadrze taj "vajb" i sound iz tog perioda. Da li je smece ili nije...?? Pesme su legendarne klasike, on je odpevao super, menjali su intonacije (da mu legnu) itd...zvuci kako treba da zvuci ! Nije Genesis, nije Oldfield, nije In The Air Tonight...nego album obrada. A prica je da su uspeli da prozvedu taj "topli / analogni / mono / retro" zvuk koristeci puno plugova ! To je bila poenta cele price.. Nisu rekli "ne moze to bez trake, bez Neumanna, bez starih gitara i bubnjeva..." nego su seli i uradili sa onim sto su imali ! I to dobro...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Chris Lord Alge apeluje da se bojkotuju krakovani plugovi | DaBear | Razno | 18 | 27-12-2010 12:19 PM |
EP-34 Tape Echo plug-in for UAD-2 | HeatMan | DSP forum | 4 | 24-09-2010 06:35 PM |
tape saturation plug in? | HeatMan | Audio Software | 10 | 21-04-2008 01:13 AM |
Slovenija, Metro i Gregor Z u Tape Op magazinu | DaBear | Razno | 10 | 25-11-2007 07:08 PM |