Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-12-2010, 07:52 PM   #51
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Snimanje bubnja FOTO THREAD

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Mada mi je generalni problem, ne mogu nikad da postavim overheade tako da mi elementi (snare i tomovi) budu u stereo slici tako kako bi zeleo (snare u centar, tomovi malo levo pa desno).. a da mi pritom i cinele budu dobre po balansu, prostoru i boji..... obicno ovo drugo uspem, ali mi oba toma (kad covek ima samo dva), vuku na jednu stanu..... a inace u mixu panjim overheade podobro, pogotovo od kada sam u novoj sobi koja mi jako lepo radi
Off-e,

Stara jedna fora, jako dobra (a ne goji), probaj ovo. Postavi overheade drugacije. Klasicna postvka zanemaruje "drvo" u odnosu na cinele. Dobos je u levo,dva toma u desno,itd.. Zavisi kako ih postvis ali sto su blizi,gora je zvucna slika... Malo sam ovo na brzaka nakucao... Vidi, crvene tacke pre'stavljaju mikrofone:

Klasicna (old school) postavka otprilike:

Dijagonalna postavka gde je "drvo" bubnja mnogo vise u centru paznje i u logicnije u rasporedu stereo slike. Dobos je u sred centra, timpani prakticno vec panoramski rasporedjeni kako treba...:

Dakle kazem, p r o b a j , pa onda donesi sud...

Last edited by Bockie; 17-12-2010 at 08:05 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2010, 08:02 PM   #52
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

da. ali najbezbolnije je definitivno da overi budu na ekvidistanci od dobosa. stara fora, ali radi najbolje cak i ako neka cinela nije usput na distanci, bice mnogo prirodniji decay, tako da brige nema
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2010, 08:07 PM   #53
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
cak i ako neka cinela nije usput na distanci, bice mnogo prirodniji decay, tako da brige nema

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2010, 03:02 AM   #54
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
da. ali najbezbolnije je definitivno da overi budu na ekvidistanci od dobosa. stara fora, ali radi najbolje cak i ako neka cinela nije usput na distanci, bice mnogo prirodniji decay, tako da brige nema
To redovno radim, ali su mi tomovi problem.... probacu ovako...... sa dijagonalnom postavkom.....
Old 18-12-2010, 11:25 AM   #55
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja imam nešto drukčiji pristup ipak. Kačim nezavisno spot mikrofone na činele, u zavisnosti od broja istih (svake 2 činele na spoju dobiju po jedan c451), a onda posebno zakačim jedan stereo par na ortf šini, direktno iznad glave bubnjara. Taj par je u principu na istom rastojanju od doboša i nemam nikakve probleme sa panoramom, čak mi i tomovi solidno padaju u pozicije već tu. Ove spot mikrofone kačim tako da bude maximalna separacija elemenata, i svakom posebno u mixu dajem različitu ekvalizaciju, ne bi li na kraju čuo tačno ono što želim funkcionalno.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 18-12-2010, 01:29 PM   #56
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

i to je vrlo legitimna metoda, samo zahteva dobru praksu i iskustvo, zbog faznig problema oko smearinga visokih... mada s obzirom da si se nasnimao zilion bubnjeva, siguran sam da kod tebe problema nema
Old 21-12-2010, 07:15 PM   #57
quake2
Banned

Meni ipak u poslednje vreme najvise igra XY.Nema problema sa drvetom,milion solucija kasnije u mixu sto se tice kompresije i postavke kompleta,daje neku cvrstinu stereo slici,najbrze nadjem poziciju mikrofona...
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 21-12-2010, 08:00 PM   #58
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
i to je vrlo legitimna metoda, samo zahteva dobru praksu i iskustvo, zbog faznig problema oko smearinga visokih... mada s obzirom da si se nasnimao zilion bubnjeva, siguran sam da kod tebe problema nema
to nisam probao jos od skolskih dana, ali cu prvom prilikom... verujem da se mikrofoni na cinalama seku dosta visoko u toj situaciji, cak i do 300hz?

Ima li smisla tad probati sa MS parom iznad glave bubnjara, to mi je nekako fazno prilicno sigurna varijanta.... usmeriti M prema dobosu npr
Old 21-12-2010, 09:34 PM   #59
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
to nisam probao jos od skolskih dana, ali cu prvom prilikom... verujem da se mikrofoni na cinalama seku dosta visoko u toj situaciji, cak i do 300hz?
meni je bas 300-350 neka everyday varijanta

Quote:
Ima li smisla tad probati sa MS parom iznad glave bubnjara, to mi je nekako fazno prilicno sigurna varijanta.... usmeriti M prema dobosu npr
vrlo ima smisla mnogo zajebana i punchy fora, samo mora oprezno
Old 21-12-2010, 11:09 PM   #60
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
meni je bas 300-350 neka everyday varijanta

vrlo ima smisla mnogo zajebana i punchy fora, samo mora oprezno
e, pa tu ja 'gresim'.... ostavim nisko hipass na overima, da bi imao masu na tomovima (100-150)

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules