|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Stara jedna fora, jako dobra (a ne goji), probaj ovo. Postavi overheade drugacije. Klasicna postvka zanemaruje "drvo" u odnosu na cinele. Dobos je u levo,dva toma u desno,itd.. Zavisi kako ih postvis ali sto su blizi,gora je zvucna slika... Malo sam ovo na brzaka nakucao... Vidi, crvene tacke pre'stavljaju mikrofone: Klasicna (old school) postavka otprilike: ![]() Dijagonalna postavka gde je "drvo" bubnja mnogo vise u centru paznje i u logicnije u rasporedu stereo slike. Dobos je u sred centra, timpani prakticno vec panoramski rasporedjeni kako treba...: ![]() Dakle kazem, p r o b a j , pa onda donesi sud...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 17-12-2010 at 08:05 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
SuperModerator
|
![]()
da. ali najbezbolnije je definitivno da overi budu na ekvidistanci od dobosa. stara fora, ali radi najbolje
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#54 |
Pro Member
|
![]()
To redovno radim, ali su mi tomovi problem.... probacu ovako...... sa dijagonalnom postavkom.....
![]() |
#55 |
MAO
|
![]()
ja imam nešto drukčiji pristup ipak. Kačim nezavisno spot mikrofone na činele, u zavisnosti od broja istih (svake 2 činele na spoju dobiju po jedan c451), a onda posebno zakačim jedan stereo par na ortf šini, direktno iznad glave bubnjara. Taj par je u principu na istom rastojanju od doboša i nemam nikakve probleme sa panoramom, čak mi i tomovi solidno padaju u pozicije već tu. Ove spot mikrofone kačim tako da bude maximalna separacija elemenata, i svakom posebno u mixu dajem različitu ekvalizaciju, ne bi li na kraju čuo tačno ono što želim funkcionalno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
SuperModerator
|
![]()
i to je vrlo legitimna metoda, samo zahteva dobru praksu i iskustvo, zbog faznig problema oko smearinga visokih... mada s obzirom da si se nasnimao zilion bubnjeva, siguran sam da kod tebe problema nema
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Banned
|
![]()
Meni ipak u poslednje vreme najvise igra XY.Nema problema sa drvetom,milion solucija kasnije u mixu sto se tice kompresije i postavke kompleta,daje neku cvrstinu stereo slici,najbrze nadjem poziciju mikrofona...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ima li smisla tad probati sa MS parom iznad glave bubnjara, to mi je nekako fazno prilicno sigurna varijanta.... usmeriti M prema dobosu npr
![]() |
![]() |
#59 | ||
SuperModerator
|
![]() Quote:
Quote:
![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Pro Member
|
![]()
e, pa tu ja 'gresim'.... ostavim nisko hipass na overima, da bi imao masu na tomovima (100-150)
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje gitare FOTO THREAD | quake2 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 27-07-2011 02:16 PM |
snimanje bass gitare FOTO THREAD | quake2 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 21-12-2010 04:08 PM |
Snimanje bubnja | OFF | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 17 | 08-04-2009 11:49 PM |
Snimanje bubnja | Kirdan | Dizajn i konstrukcija studija | 41 | 29-07-2008 10:42 AM |