Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-12-2010, 07:37 PM   #41
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: Snimanje bubnja FOTO THREAD

ne moz bolje

jes probo da bocnes i 421 ispod timpana, obrnes fazu, i saberes sa 414?

u trenucima slobodnog vremena, jel si probao 441 na kick? za neke tvrdje stilove rulez

kip ap d gud vrk
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 16-12-2010, 10:54 PM   #42
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

A kakva je sushtinska razlika u 414 i 421 na tomovima...... ja po navici uvek stavim 421, a imam mogucnost i za c414, ali nikako da se nadje vremena na snimanju za eksperimente..... koliko bi c414 pokupilo svega ostalog? Hypercard?
Old 16-12-2010, 11:12 PM   #43
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
A kakva je sushtinska razlika u 414 i 421 na tomovima...... ja po navici uvek stavim 421, a imam mogucnost i za c414, ali nikako da se nadje vremena na snimanju za eksperimente..... koliko bi c414 pokupilo svega ostalog? Hypercard?
dinamicki vs condenser
da stavis Sm57 protiv Neumann U87, ista razlika

karakter - condenseri imaju prirodniji decay i linearniji freq response. dinamika farba proximity-jem.
leakage nije strasan, nesto veci od dinamickog, ali sve zavisi od postavke cinela, ne mora da bude.

snimci sa dinamickim se malo bolje probijaju ako je gust miks (makar iz mog iskustva).

a generalno ih nema mnogo u upotrebi na tom mestu jer su malo i skuplji (4 timpana - 4x414..nije da nije), a plus ako ih drummer zvekne, kuku lele

condenseri osetljiviji na stim - cesto bocnes dinamicki, das bassboost proximityjem i oma imas neki opsti tom sound, ako kod condensera omanes, vise se cuju greske u stimu.

i da ... hej! ovo su nijanse, sve to radi posao. Po meni (u stvari po mnogima) je za super zvuk tomova zasluzan sam tom, materijal, pravilan stim, lepo uparena plastika, dobri obruci, pa tek onda bubnjar, neka medium palica i tek onda majk i preamp
Old 17-12-2010, 12:42 AM   #44
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
koliko bi c414 pokupilo svega ostalog?
Radi odlicno, kacio je quake vec primere...

Quote:
Po meni (u stvari po mnogima) je za super zvuk tomova zasluzan sam tom, materijal, pravilan stim, lepo uparena plastika, dobri obruci, pa tek onda bubnjar
Potpuno tacno!
Samo, kad bih birao izmedju osrednjeg kompleta i dobrog bubnjara i zategnute "recording custom" sa nekim drombuljasem, pre bih izabrao ono prvo za snimak...!

Last edited by Bockie; 17-12-2010 at 12:51 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2010, 12:57 AM   #45
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

jes. mada i to zavisi - dal ti je bitan feeling, ili sound ako imas feeling, lako dotrigerujes izlejerujes, a ako imas super bubanj, a los timing.... to jedino vest Beat Detective moze da izleci.

...elem, snimah skoro neki Mapex bubanj, kacicu uskoro... bice veery interesting

pozZ
Old 17-12-2010, 03:32 AM   #46
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post

i da ... hej! ovo su nijanse, sve to radi posao. Po meni (u stvari po mnogima) je za super zvuk tomova zasluzan sam tom, materijal, pravilan stim, lepo uparena plastika, dobri obruci, pa tek onda bubnjar, neka medium palica i tek onda majk i preamp
hej, bravo! WORD
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2010, 04:08 AM   #47
quake2
Banned

Quote:
ne moz bolje

Quote:
jes probo da bocnes i 421 ispod timpana, obrnes fazu, i saberes sa 414?
Nisam sa 421...probao sam sa d112,imam negde semplove pa cu da zakacim ali mi se generalno nije svidelo,probacu i sa 421.Ocekivao sam dole neki masniji bas koji bih lepio na c414 a dobio gomilu nekih nedefinisanih srednjih koji se nikako nisu lepili.Moracu jos malo da experimentisem.

Quote:
u trenucima slobodnog vremena, jel si probao 441 na kick? za neke tvrdje stilove rulez
Nisam,probavam prvom prilikom,verujem da 441 nece da razocara.Pozzzz
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 17-12-2010, 07:25 AM   #48
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Potpuno tacno!
Samo, kad bih birao izmedju osrednjeg kompleta i dobrog bubnjara i zategnute "recording custom" sa nekim drombuljasem, pre bih izabrao ono prvo za snimak...!
Isti čovek kad pređe sa swing star na recording custom svira bolje. Taj zvuk jednostavno inspiri?e.
Old 17-12-2010, 07:38 AM   #49
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Meni je dobitna kombinacija za tomove md421 sa Waves r-bass u mixu...
Mada mi je generalni problem, ne mogu nikad da postavim overheade tako da mi elementi (snare i tomovi) budu u stereo slici tako kako bi zeleo (snare u centar, tomovi malo levo pa desno).. a da mi pritom i cinele budu dobre po balansu, prostoru i boji..... obicno ovo drugo uspem, ali mi oba toma (kad covek ima samo dva), vuku na jednu stanu..... a inace u mixu panjim overheade podobro, pogotovo od kada sam u novoj sobi koja mi jako lepo radi
Old 17-12-2010, 07:48 AM   #50
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
oba toma (kad covek ima samo dva), vuku na jednu stanu....
Pa i u "stvarnosti" stoje jedan pored drugog. Naravno, to te ne sprečava da napravi? u miksu kao da su razmaknuti tri metra (to valjda nekome zvuči "realistično", meni ne). Ali onda ekvilajzerom malo uti?a? tu frekvenciju u OH snimku pa pojača? ono ?to je snimljeno bliskim mikrofonima.

To ja sad kao tebi ne?to obja?njavam.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules