|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#41 |
SuperModerator
|
![]()
ne moz bolje
![]() jes probo da bocnes i 421 ispod timpana, obrnes fazu, i saberes sa 414? u trenucima slobodnog vremena, jel si probao 441 na kick? za neke tvrdje stilove rulez ![]() kip ap d gud vrk |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Pro Member
|
![]()
A kakva je sushtinska razlika u 414 i 421 na tomovima...... ja po navici uvek stavim 421, a imam mogucnost i za c414, ali nikako da se nadje vremena na snimanju za eksperimente..... koliko bi c414 pokupilo svega ostalog? Hypercard?
![]() |
#43 | |
SuperModerator
|
![]() Quote:
![]() da stavis Sm57 protiv Neumann U87, ista razlika ![]() karakter - condenseri imaju prirodniji decay i linearniji freq response. dinamika farba proximity-jem. leakage nije strasan, nesto veci od dinamickog, ali sve zavisi od postavke cinela, ne mora da bude. snimci sa dinamickim se malo bolje probijaju ako je gust miks (makar iz mog iskustva). a generalno ih nema mnogo u upotrebi na tom mestu jer su malo i skuplji (4 timpana - 4x414..nije da nije), a plus ako ih drummer zvekne, kuku lele ![]() condenseri osetljiviji na stim - cesto bocnes dinamicki, das bassboost proximityjem i oma imas neki opsti tom sound, ako kod condensera omanes, vise se cuju greske u stimu. i da ... hej! ovo su nijanse, sve to radi posao. Po meni (u stvari po mnogima) je za super zvuk tomova zasluzan sam tom, materijal, pravilan stim, lepo uparena plastika, dobri obruci, pa tek onda bubnjar, neka medium palica i tek onda majk i preamp ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Moderator
|
![]()
Radi odlicno, kacio je quake vec primere...
Quote:
Samo, kad bih birao izmedju osrednjeg kompleta i dobrog bubnjara i zategnute "recording custom" sa nekim drombuljasem, pre bih izabrao ono prvo za snimak...!
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 17-12-2010 at 12:51 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
SuperModerator
|
![]()
jes. mada i to zavisi - dal ti je bitan feeling, ili sound
![]() ...elem, snimah skoro neki Mapex bubanj, kacicu uskoro... bice veery interesting ![]() pozZ |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
MAO
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
Banned
|
![]() ![]() Quote:
Quote:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Pro Member
|
![]()
Isti čovek kad pređe sa swing star na recording custom svira bolje. Taj zvuk jednostavno inspiri?e.
![]() |
#49 |
Pro Member
|
![]()
Meni je dobitna kombinacija za tomove md421 sa Waves r-bass u mixu
![]() Mada mi je generalni problem, ne mogu nikad da postavim overheade tako da mi elementi (snare i tomovi) budu u stereo slici tako kako bi zeleo (snare u centar, tomovi malo levo pa desno ![]()
![]() |
#50 |
Pro Member
|
![]()
Pa i u "stvarnosti" stoje jedan pored drugog. Naravno, to te ne sprečava da napravi? u miksu kao da su razmaknuti tri metra (to valjda nekome zvuči "realistično", meni ne). Ali onda ekvilajzerom malo uti?a? tu frekvenciju u OH snimku pa pojača? ono ?to je snimljeno bliskim mikrofonima.
To ja sad kao tebi ne?to obja?njavam. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Snimanje gitare FOTO THREAD | quake2 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 27-07-2011 02:16 PM |
snimanje bass gitare FOTO THREAD | quake2 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 21-12-2010 04:08 PM |
Snimanje bubnja | OFF | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 17 | 08-04-2009 11:49 PM |
Snimanje bubnja | Kirdan | Dizajn i konstrukcija studija | 41 | 29-07-2008 10:42 AM |