|
Live Sound Razmenite iskustva o uredjajima za live sound koji obuhvataju opremu i rad sa zvukom uzivo. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Na primer, imam koncert, mali bend kog trebam snimiti uzivo po kanalima radi dalje obrade.
Imam recimo neki mikser tamo "tezgaroski" koji nema firewire nema nista, ono klasicno, mic/line input, insert i mozda po koju grupu na njemu (recimo ovako nesto http://www.directproaudio.com/images...66cx-large.jpg ). I imam audio interface, sa recimo 8 ins i 8 outs. Hipoteticki receno da ce bendu trebati 8 kanala, jel vi te kanale saljete prvo u interfejs pa odatle svakom dodelite poseban out pa saljete u mikser za live miksanje ili pak u mikser pa preko insert-a u interface, pa out-ima iz interfejsa nazad u mikser (ako je ovo uopste moguce sto sam napisao :S ) ili nesto slicno, ili skroz nesto trece? Hvala unapred ![]() Znaci imam 8 izvora zvuka sto mikrofonskih sto linijskih Neki low budget mikser bez digitalne konekcije i Interfejs sa 8 ins i 8 out. Kako postaviti da sve to svira a i da se snima po kanalima u isto vreme? Last edited by Jan; 03-12-2010 at 04:43 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
A koliko članova benda ima i koliko instrumenata?
U teoriji bi mogao ubosti preko inserta u ulaze u karticu, i onda vračati, ali češ imat latenciju, odnosno kašnjenje zvuka na izlazu prema zvučnicima tako da u praksi čisto sumnjam da će bit izvodivo, iako moguće, kad nam je riknilo mikrofonsko predpojačalo na mikseti mi smo tako uspjevali svirati preko Echo Layle 3G, najbolje je ako imaš direct out na pultu za pojedine kanale prema interfejsu, ali bubanj ili bar neke njegove dijelove češ morat smiksat live na neku sumu ili preko auxa i iz nje poslat u interfejs Kad bi se znalo koja je mixeta pa ako ima dovoljno auxa i grupa, možda bi se moglo nešto iskemijat. Last edited by sira; 03-12-2010 at 05:55 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Pa ja bih gledao maximalno da zaobidjem taj mixer u usnimavanju, jer je Yamahina MG serija, bar sto se preampa tice - smece neopevano.
Ako nema previse latencije, probao bih prvo u interface pa iz njega u mixer, sto je mozda malo vratolomija, ali ako ti je bitan snimak, mislim da je tako bolje, jer ne znam koji bi interface mogao da ima grdje preampe od MG-ova... Aha, sad vidim da si rekao nesto kao MG... Pa u osnovi isto... Pre bih isao prvo u interface pa u "neki" mixer (ako latencija biva na dovoljno niskom nivou...) . Koji je to interfejs?
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 03-12-2010 at 12:18 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Fora je sledeća (i radi u 99% slučajeva, pošto su veze na ovakvim insertima uglavnom standardizovane): Uzmeš običan "MONO" (nebalansiran) kabl i ubodeš ga u INSERT "do pola", tj do prvog "kolena" a drugi stranu utakneš u LINE IN od interfacea. I to ti je to. Signal u mikseru će imati neprekinutu putanju i radiće najnormalnije (kao da ništa nije uključeno u INSERT), a u interface će ti ulaziti signal koji je odmah posle INPUT GAIN tačke. To je tako u principu, a sad da li je onboard kompresor (na ovom mikseru koji si dao kao primer) pre ili posle insertne tačke, jbmlg. Važno je samo da FOH tonac tokom svirke (snimanja) nikako ne dira input gainove, jerbo bi to imalo uticaj na ulazni nivo snimača. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 03-12-2010 at 12:38 PM. Reason: gramatika |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Znaci, hipoteticki sam postavio pitanje, niti ima miksera, niti ima interfejsa, nego me je jednostavno zanimalo! ![]() Hvala na odgovorima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Ne, sjebao si snimak eventualno, gotovo svi interfejsi rade i kao standalone preampi pa ce "prolaz" raditi cak i bez kompa i sistema...
Komp kao komp moze uvek da zvizne kad se koristi... ...A jebi ga, moze i napajanje od mixera da zvizne, moze i njakalo da izgori pa sta ces...
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 03-12-2010 at 08:39 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Ovo sto ti je awacs predlozio je najbolje resenje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Varijanta sa ubadanjem prvo u audio interfejs pa tek onda u mikser je nezgodna, ne samo radi mogucnosti pada sistema vec zbog preampa na samom interfejsu. Izvodljiva je samo ako imas vise mikrofonskih (XLR) ulaza na samom interfejsu (ili vise externih predpojacala... ili mikrofonskih kablova koji na drugom kraju imaju bananu a ne XLR) a i tada je pitanje kakav signal ide prema mikseru. Moglo bi se desiti da nemas dovoljno snage za svirku na ozvucenju. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pocetnicko pitanje za ProTools | Domestos | Audio Software | 16 | 31-05-2009 04:51 AM |
Cubase/Nuendo - pocetnicko pitanje | Gianfranco | Audio Software | 3 | 09-05-2009 07:35 PM |
Multitrack za live playback... Koji? | zZaXx | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 14 | 19-05-2008 01:44 AM |
Pocetnicko pitanje: snimanje i mikrofoni | octoechos | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 24-03-2008 05:35 PM |
Anegdote sa snimanja , koncerata..... | OFF | Razno | 52 | 24-03-2007 11:49 PM |