Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-12-2010, 08:28 PM   #1
Hepek
Member

Default Neobičan zvuk na kompu???

Pozdrav ljudi, na kompu mi se javlja neobican zvuk-kao zvuk hitne pomoci
prijatelj mi kaze da je to zvuk upozorenja da se procesor pregrijava, da li mi neko moze pomoci oko ovog,jer kada odem u bios temp mi je od 60-75 stepeni tako da sam zbunjen.
Hvala.
Hepek is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 09:13 PM   #2
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Neobičan zvuk na kompu???

Quote:
Originally Posted by Hepek View Post
Pozdrav ljudi, na kompu mi se javlja neobican zvuk-kao zvuk hitne pomoci
prijatelj mi kaze da je to zvuk upozorenja da se procesor pregrijava, da li mi neko moze pomoci oko ovog,jer kada odem u bios temp mi je od 60-75 stepeni tako da sam zbunjen.
Hvala.
Obicno se i pale alarmi na preko 60 stepeni, tako da ili ocisti hladnjak procesora od djubreta ili ga menjaj (hladnjak+ventilator), ili ne pali vise komp... tad se nece grejati i "zavijati"

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 09:52 PM   #3
Khan
Moderator

Khan's Avatar

Proveri, mozda ti je samo prenisko podesen alarm treshhold...
Khan is offline   Reply With Quote
Old 04-12-2010, 10:28 PM   #4
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Quote:
Originally Posted by Khan View Post
Proveri, mozda ti je samo prenisko podesen alarm treshhold...
da se nadovezem, ako ti je jos ploca "gigabyte" pa si instalirao i onaj softver "easy tune" sto ide uz nju (njih), i tu imas podesenja za treshold temperatures i upozorenja ukoliko predje odredjenu temperaturu i sl....ali najverovatnije sto Boggy kaze, obzirom da je BIOS merodavniji po pitanju ocitavanja, a 60 do 70 stepeni nije malo ni za stare ploce.......elem - PROBAJ da skines hladnjak sa procesora, i 1) da ga ocistis (izduvas + starom cetkicom za zube uklonis prasinu )... 2) skines naslage stare (i verovatno specene i okorele) paste sa procesora i donjeg prijanjajuceg dela hladnjaka i ravnomerno stavis novu pastu u tankom sloju (cooler master ili nesto sl....) na gornju "plocu " procesora i donji deo hladnjaka....
eee,onda si miran za duze vreme
Pozzz
Old 07-12-2010, 01:25 PM   #5
Hepek
Member

Prestao je da pi?ti , ali mi je temperatura i dalje do 75 stepeni kada ga opteretim, a treshold mi je na 80 stepeni.

Sada me zanima koliku procesor moze da podnese temperaturu, da li je ovo previse 75 stepeni?

hvala za predhodne odgovore.
Hepek is offline   Reply With Quote
Old 07-12-2010, 01:30 PM   #6
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Hepek View Post
Prestao je da pišti , ali mi je temperatura i dalje do 75 stepeni kada ga opteretim, a treshold mi je na 80 stepeni.

Sada me zanima koliku procesor moze da podnese temperaturu, da li je ovo previse 75 stepeni?

hvala za predhodne odgovore.
Za siguran i pouzdan rad ne treba da prelazi 60 stepeni.
Ako nemas termometar za merenje, probaj da ga pipnes, pazljivo... i ako mozes proizvoljno dugo da drzis prst na njemu a da te ne pece toliko da ne mozes da izdrzis vise (pazi da ne dobijes opekotine!) onda je to oko 60 stepeni.

75 stepeni neces izdrzati.

pored procesora ima i okolnih komponenti koje nisu uvek izdrzljive na visoku temperaturu i skracuje im se vek trajanja.... u najboljem slucaju.

meni su svi tresholdi na 60 stepeni! CPU temperatura je trenutno 40 stepeni, kuciste unutra 34 stepena, a graficka 41 stepena. Merac temperature sa zasebnim sondama mi je integrisan u kuciste, nije aplikacija na XP.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 07-12-2010 at 01:36 PM.
boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules