|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav ljudi, na kompu mi se javlja neobican zvuk-kao zvuk hitne pomoci
![]() prijatelj mi kaze da je to zvuk upozorenja da se procesor pregrijava, da li mi neko moze pomoci oko ovog,jer kada odem u bios temp mi je od 60-75 stepeni tako da sam zbunjen. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Proveri, mozda ti je samo prenisko podesen alarm treshhold...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
da se nadovezem, ako ti je jos ploca "gigabyte" pa si instalirao i onaj softver "easy tune" sto ide uz nju (njih), i tu imas podesenja za treshold temperatures i upozorenja ukoliko predje odredjenu temperaturu i sl....ali najverovatnije sto Boggy kaze, obzirom da je BIOS merodavniji po pitanju ocitavanja, a 60 do 70 stepeni nije malo ni za stare ploce.......elem - PROBAJ da skines hladnjak sa procesora, i 1) da ga ocistis (izduvas + starom cetkicom za zube uklonis prasinu )... 2) skines naslage stare (i verovatno specene i okorele) paste sa procesora i donjeg prijanjajuceg dela hladnjaka i ravnomerno stavis novu pastu u tankom sloju (cooler master ili nesto sl....) na gornju "plocu " procesora i donji deo hladnjaka....
eee,onda si miran za duze vreme ![]() Pozzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Prestao je da pi?ti , ali mi je temperatura i dalje do 75 stepeni kada ga opteretim, a treshold mi je na 80 stepeni.
Sada me zanima koliku procesor moze da podnese temperaturu, da li je ovo previse 75 stepeni? hvala za predhodne odgovore. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ako nemas termometar za merenje, probaj da ga pipnes, pazljivo... i ako mozes proizvoljno dugo da drzis prst na njemu a da te ne pece toliko da ne mozes da izdrzis vise (pazi da ne dobijes opekotine!) onda je to oko 60 stepeni. 75 stepeni neces izdrzati. pored procesora ima i okolnih komponenti koje nisu uvek izdrzljive na visoku temperaturu i skracuje im se vek trajanja.... u najboljem slucaju. meni su svi tresholdi na 60 stepeni! CPU temperatura je trenutno 40 stepeni, kuciste unutra 34 stepena, a graficka 41 stepena. Merac temperature sa zasebnim sondama mi je integrisan u kuciste, nije aplikacija na XP. pozdrav bogi
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 07-12-2010 at 01:36 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Neobično povezivanje zvučnika (Boggy, pomagaj)!!!!! | awacs | Monitoring | 16 | 17-07-2009 12:41 PM |
Vista i xp na jednom kompu, kako? | Danny Lou | Audio Software | 9 | 01-04-2009 01:22 PM |
HDD velicina na papiru i na kompu? | korenjak | Computer Hardware | 17 | 15-02-2009 04:54 PM |
Visoka temperatura svega u kompu?! | drzox | Computer Hardware | 3 | 13-03-2007 11:11 PM |
Emu1212m i Audiph24/96 u istom kompu? | drzox | Computer Hardware | 6 | 02-03-2007 07:58 PM |