![]() |
Neobičan zvuk na kompu???
Pozdrav ljudi, na kompu mi se javlja neobican zvuk-kao zvuk hitne pomoci:shock:
prijatelj mi kaze da je to zvuk upozorenja da se procesor pregrijava, da li mi neko moze pomoci oko ovog,jer kada odem u bios temp mi je od 60-75 stepeni tako da sam zbunjen. Hvala. |
Re: Neobičan zvuk na kompu???
Quote:
pozdrav bogi |
Proveri, mozda ti je samo prenisko podesen alarm treshhold...
|
Quote:
eee,onda si miran za duze vreme :wink: Pozzz |
Prestao je da pi?ti , ali mi je temperatura i dalje do 75 stepeni kada ga opteretim, a treshold mi je na 80 stepeni.
Sada me zanima koliku procesor moze da podnese temperaturu, da li je ovo previse 75 stepeni? hvala za predhodne odgovore. |
Quote:
Ako nemas termometar za merenje, probaj da ga pipnes, pazljivo... i ako mozes proizvoljno dugo da drzis prst na njemu a da te ne pece toliko da ne mozes da izdrzis vise (pazi da ne dobijes opekotine!) onda je to oko 60 stepeni. 75 stepeni neces izdrzati. pored procesora ima i okolnih komponenti koje nisu uvek izdrzljive na visoku temperaturu i skracuje im se vek trajanja.... u najboljem slucaju. meni su svi tresholdi na 60 stepeni! CPU temperatura je trenutno 40 stepeni, kuciste unutra 34 stepena, a graficka 41 stepena. Merac temperature sa zasebnim sondama mi je integrisan u kuciste, nije aplikacija na XP. pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 07:09 AM. |