Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-11-2010, 02:34 AM   #21
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Pitanje-Stabilizator struje, HITNO!!!

Zivimo u zemlji u kojoj zivimo. (Kako je puno mogucih prideva u tako kratkoj recinici..)
EPS je veliko preduzece sa dugom istorijom (koju dobro pamtimo....) .
Meni je nekoliko racunara i komponenti istih preslo u crnu tehniku,o beloj da ne govorim...

Sa druge strane koliko je realno cuvati tehniku koja vredi kod prosecnog korisnika 500-600 pa i hiljadu-2-3 evra sa nekoliko puta vecom cenom zastitne naponske opreme...? Sumnjam da bas sva studija poseduju ovako zahtevne zastitne sisteme...

Ne zastupam teoriju da sad mora nesto da se radi posto - po-to, ali ni onu da se bas nista ne radi u odsustvu enormne kolicine novca...

Ciga Boggy je potpuno u pravu!
Ozbiljna,temeljna zastita ozbiljno i kosta!

Last edited by Bockie; 24-11-2010 at 02:36 AM.
Bockie is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2010, 11:06 PM   #22
nikolaivanic
Senior Member

najjeftinije ti je da probas sa jakim UPSevima. prvo imas struju i kad nestana, taman da sve pogasis regularno... sejvujes posao... a oni u sustini i stabilisu, dosta njih ide od 110v.. to je totalni mrak kod nas.. mislim na svetlo pozz
nikolaivanic is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2010, 11:15 PM   #23
nikolaivanic
Senior Member

Ako su ti riknule sijalice, a pritom su i svetlele neuobicajeno jako, onda ti NULA nije ispravna tj nema kontakt sa sabirnicom kod razvodnog ormana... pregledaj napone, faze ali pod 3 faznim opterecenjem. to je posao za strucnjaka, cesto obicni "" elektricari ne kapiraju o cemu se radi.. UPS je najjeftiniji stabilizator.. nadji i zastitu od prenapona, to je mala kutija od oko 20e.. zastitice opremu od groma i sl.. sve preko nje, onda UPSevi pa oprema..pozz
Old 25-11-2010, 09:21 AM   #24
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by nikolaivanic View Post
........ zastitice opremu od groma i sl.. sve preko nje, onda UPSevi pa oprema..pozz
Zastita od groma je statisticka pojava... neretko se desi da sprava koja je sticena zastiti "zastitu"... tako da ni tu ne treba preterivati ... mislim 20E nisu neke pare... ali ne teba biti optimistican da ce to sigurno da zastiti opremu od groma.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2010, 10:11 AM   #25
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Quote:
nadji i zastitu od prenapona, to je mala kutija od oko 20e.. zastitice opremu od groma i sl.. sve preko nje, onda UPSevi pa oprema..pozz

Kakva kutija, kako se tacno zove, kako se ugradjuje (jel to posao elektricara?) i gde se kupuje?

Inace, Bockie, raspitao sam se za onog Furman-a, medjutim drug mi se javio da za nedelju da na dolazi iz Londona, pa smo nasli tamo za 70-ak evra, uredjaj iste namene, samo Phonic, evo ti slike pa ti reci da je dobro..
Znam da je Furman bolji, ali sam pukao za neku opremu, pa mi trenutno znaci i 60e...
Evo slike:
Name:  30916_l.jpg
Views: 245
Size:  5.5 KB

ili ovaj: razlika je 7-8 funti:
Name:  1phonic_ppc_9000e.jpg
Views: 239
Size:  12.8 KB

Plus lici na SSL
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 25-11-2010, 10:15 AM   #26
nikolaivanic
Senior Member

... PA desava se .. ako zvekne pored kuce, preskace varnica po sobi))) ali u toj kutijici postoje varistori (ako nisam zaboravio) i brzi osiguraci.. varistori propustaju visak napona, provuku struju i crknu.. najverovatnije. Za to vreme odu i osiguraci tako da odvoje uredjaj od mreze i to bi trebalo da funkcionise.. veoma brza sprava, imam je.. nije radila do sada))
Old 25-11-2010, 10:22 AM   #27
nikolaivanic
Senior Member

ima je u inostranstvu u radnjama hifi i elektricarske opreme.. kod nas na buvljaku cesto u produznom kablu ima tu spravu.. trazis razvodnik-produzni sa naponskom zastitom.. al to je za impulsne prenapone.. verovatno grom i sl. za sporije promene bolji je ups, 40e... Sijalice zastiti pregledom od strane dobrog elektricara. ako si u beogradu zovi mene.. ing energetike))
Old 25-11-2010, 10:35 AM   #28
nikolaivanic
Senior Member

Mr Bitch je u pravu, upsovi su pomalo squerasti)).. lepo je imati prigusnicu iza.. Super rade stari stabilizatori za televizore iz 80' ih godina, teski su jel imaju prigusnice na gvozdenim jezgrima.. to je najzdravije resenje svakako, snaga im je do 300-400w
Old 25-11-2010, 11:46 AM   #29
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Zastita od groma je statisticka pojava...
E, ba? tako! Imam onaj razvodnik sa buvljaka koji pominje nikolaivanic:

Quote:
kod nas na buvljaku cesto u produznom kablu ima tu spravu.. trazis razvodnik-produzni sa naponskom zastitom..
Razvodnik pride ima ulaz-izlaz za telefonsku liniju i automatski osigurač. Dok sam bio na dial-upu sprava mi je jedanput spasla modem od groma, drugi put ba? i nije. Tako da... statistika ba? i nije naklonjena toj varijanti .

Pozdrav,

Vasa
Old 25-11-2010, 12:02 PM   #30
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
razlika je 7-8 funti
To je za one cool diode...

Pa to je to, valjda, za tu firmu ne znam, ali eto, nabavi pa vladaj...

Ipak mislim da je bolje i to nego nista, ako vec imas problema sa naponom...

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules