Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Pitanje-Stabilizator struje, HITNO!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35905)

Nemania 22-11-2010 09:25 PM

Pitanje-Stabilizator struje, HITNO!!!

3 Attachment(s)
Zna li neko gde se kod nas mogu naci tzv. stabilizatori struje ali u rack-u, poput ovoga na slici...??? Jos me interesuje imaju li oni stvarno funkciju stabilizatora i korektora napona?
I jedno pitanje sto se tice UPS-eva..po koliko strujnih prikljucaka oni imaju?Ako je mali broj, npr.2 moze li se u njih ukljuciti razvodnik, tako da imam vise strujnih ulaza?

Attachment 8483
Attachment 8482

ili nesto ovako:

Attachment 8484

Inace cena konkretno ovih je oko 30-ak evra.
Treba mi hitno, pa ako neko zna neka pise...hvala

quake2 22-11-2010 09:41 PM

Re: Pitanje-Stabilizator struje, HITNO!!!

Potrazi dali neko kod nas prodaje Furman http://www.furmansound.com/index.php?div=03
obicno se koristi on,mada ga ja nikada nisam probao.Imas za svaku takvu spravu podatke koliko snage u Watima mogu da distribuiraju,pomnozis koliko ce sprave koje planiras da prikljucis da povuku struje (pise na njima),neka bude uvek manja vrednost i to ti je to.Gde si pronasao ove sprave cije si slike okacio?Cena im je skroz ok,mada sam malo sumnjicav sto se kvaliteta tice.Bitno je i koliko su te spravice glasne.Pozzzzz

quake2 22-11-2010 09:43 PM

Au....mislio sam da je cena 300e,da nije zabuna neka?....za trideset evra se kupuje samo kutija:confused: a gde je cena delova i ostalog:confused:

Bitch 22-11-2010 09:56 PM

30 eura, tj ovaj T racks na slici je samo razvodnik, tj lopov, tj montazni rack strujko :D nema tu nikakve stabilizacije, samo osiguraci.

A furman, koji ima stabilizaciju ide od 280 eura pa nagore, i da, ima i razvodnik za vise strujnih stekera.

Bitch 22-11-2010 09:58 PM

Quote:

Originally Posted by quake2 (Post 291711)
Gde si pronasao ove sprave cije si slike okacio?Cena im je skroz ok,mada sam malo sumnjicav sto se kvaliteta tice.Bitno je i koliko su te spravice glasne.Pozzzzz

T.racks, T.Bone... to su sve Thomann-ovi djuture megagiga brendovi. Low budget solutions. Mada nadje se nekad i ponesto dobro

quake2 22-11-2010 10:03 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 291713)
30 eura, tj ovaj T racks na slici je samo razvodnik, tj lopov, tj montazni rack strujko :D nema tu nikakve stabilizacije, samo osiguraci.

:),ih sta im sve nece pasti napamet.Vec sam mislio da su cak i Kinezi otisli sa cenama dole.

Nemania 22-11-2010 10:13 PM

1 Attachment(s)
E...jbg, ja mislio da vredi nesto...Danas mi u ateljeu riknule tri sijalice u veoma kratkom roku, pa sam se uplasio za opremu. Do sada nisam imao problema sa strujom, tako da me nisu ni zanimali ti stabilizatori, ali ne bih da rizikujem...
Shodno tome ne razumem se u te stvari (stabilizatore, ups-eve i sl)...

Evo ja sta bih prikacio na njega, pa vi preporucite sta bi mi odgovaralo:
-Roland fantom 8, Tannoy precision 6D, Genelec 8050, i komp (monitor i masinu).
Video sam neke Ups oko 50e na it-svetu..moze li to? Ali opet pitanje, ako ups ima dve uticnice, kako da prikljucim sedam strujnih kablova???:confused:

Nasao sam kod nas i ovo (American Audio PDP950)za 95e:
Attachment 8485

Sta je ova sprava tacno i moze li mi ona zavrsiti posao?

P.S. Verovatno ce neko reci: "sta si se stegao" ali pukao sam na neke druge stvari, pa mi je sada luksuz davati za struju 200-300e... :)

Bitch 22-11-2010 10:20 PM

koliko vidim ni ovo nije stabilizator :)

samo sto svaki strujni output ima osigurac, plus imas merenje napona napred. i to je to. Da kazemo Tracks na steroidima :D

Vijaj Furmana.

Moja iskustva - najbolje je imati jedan UPS i jedan Furman. Znaci u elektricnu mrezu bocnes UPS - on pazi na nestanke struje, i posle njega vezes Furmana da dopegla sve kako treba - i dalje distribuiras struju ko covek dalje po spravama.

Djuture akcija od minimum 400 eura, ali si posle zaista miran.

pozZ

analog 22-11-2010 10:39 PM

Čemu slu?i stabilizator?
?ta to on radi ?to ne mo?e PSU u svakom uređaju koji je nakačen na mre?nu struju?

Bitch 22-11-2010 10:46 PM

ti znades iznutra kako to sve funkcionira :) ja sam laik za elektroniku, ali ako se ne varam, stabilizator pegla to na neki nacin, da li trafoom, da li nekim baferima, bem li ga. Koliko znam ozbiljni stabilizatori bas to rade, tj. da galvanski odvoje sve kako bi sacuvali da neki peak osteti uredjaje

All times are GMT +1. The time now is 11:24 PM.