Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-11-2010, 09:25 PM   #1
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Pitanje-Stabilizator struje, HITNO!!!

Zna li neko gde se kod nas mogu naci tzv. stabilizatori struje ali u rack-u, poput ovoga na slici...??? Jos me interesuje imaju li oni stvarno funkciju stabilizatora i korektora napona?
I jedno pitanje sto se tice UPS-eva..po koliko strujnih prikljucaka oni imaju?Ako je mali broj, npr.2 moze li se u njih ukljuciti razvodnik, tako da imam vise strujnih ulaza?

Name:  3285093_800.jpg
Views: 1581
Size:  17.8 KB
Name:  3285088_800.jpg
Views: 1076
Size:  10.6 KB

ili nesto ovako:

Name:  748354_800.jpg
Views: 1135
Size:  20.2 KB

Inace cena konkretno ovih je oko 30-ak evra.
Treba mi hitno, pa ako neko zna neka pise...hvala

Last edited by Nemania; 22-11-2010 at 09:30 PM.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2010, 09:41 PM   #2
quake2
Banned

Default Re: Pitanje-Stabilizator struje, HITNO!!!

Potrazi dali neko kod nas prodaje Furman http://www.furmansound.com/index.php?div=03
obicno se koristi on,mada ga ja nikada nisam probao.Imas za svaku takvu spravu podatke koliko snage u Watima mogu da distribuiraju,pomnozis koliko ce sprave koje planiras da prikljucis da povuku struje (pise na njima),neka bude uvek manja vrednost i to ti je to.Gde si pronasao ove sprave cije si slike okacio?Cena im je skroz ok,mada sam malo sumnjicav sto se kvaliteta tice.Bitno je i koliko su te spravice glasne.Pozzzzz
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2010, 09:43 PM   #3
quake2
Banned

Au....mislio sam da je cena 300e,da nije zabuna neka?....za trideset evra se kupuje samo kutija a gde je cena delova i ostalog
Old 22-11-2010, 09:56 PM   #4
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

30 eura, tj ovaj T racks na slici je samo razvodnik, tj lopov, tj montazni rack strujko nema tu nikakve stabilizacije, samo osiguraci.

A furman, koji ima stabilizaciju ide od 280 eura pa nagore, i da, ima i razvodnik za vise strujnih stekera.
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2010, 09:58 PM   #5
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Gde si pronasao ove sprave cije si slike okacio?Cena im je skroz ok,mada sam malo sumnjicav sto se kvaliteta tice.Bitno je i koliko su te spravice glasne.Pozzzzz
T.racks, T.Bone... to su sve Thomann-ovi djuture megagiga brendovi. Low budget solutions. Mada nadje se nekad i ponesto dobro
Old 22-11-2010, 10:03 PM   #6
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
30 eura, tj ovaj T racks na slici je samo razvodnik, tj lopov, tj montazni rack strujko nema tu nikakve stabilizacije, samo osiguraci.
,ih sta im sve nece pasti napamet.Vec sam mislio da su cak i Kinezi otisli sa cenama dole.
Old 22-11-2010, 10:13 PM   #7
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

E...jbg, ja mislio da vredi nesto...Danas mi u ateljeu riknule tri sijalice u veoma kratkom roku, pa sam se uplasio za opremu. Do sada nisam imao problema sa strujom, tako da me nisu ni zanimali ti stabilizatori, ali ne bih da rizikujem...
Shodno tome ne razumem se u te stvari (stabilizatore, ups-eve i sl)...

Evo ja sta bih prikacio na njega, pa vi preporucite sta bi mi odgovaralo:
-Roland fantom 8, Tannoy precision 6D, Genelec 8050, i komp (monitor i masinu).
Video sam neke Ups oko 50e na it-svetu..moze li to? Ali opet pitanje, ako ups ima dve uticnice, kako da prikljucim sedam strujnih kablova???

Nasao sam kod nas i ovo (American Audio PDP950)za 95e:
Name:  748354_800.jpg
Views: 1098
Size:  15.1 KB

Sta je ova sprava tacno i moze li mi ona zavrsiti posao?

P.S. Verovatno ce neko reci: "sta si se stegao" ali pukao sam na neke druge stvari, pa mi je sada luksuz davati za struju 200-300e...

Last edited by Nemania; 22-11-2010 at 10:16 PM.
Nemania is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2010, 10:20 PM   #8
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

koliko vidim ni ovo nije stabilizator

samo sto svaki strujni output ima osigurac, plus imas merenje napona napred. i to je to. Da kazemo Tracks na steroidima

Vijaj Furmana.

Moja iskustva - najbolje je imati jedan UPS i jedan Furman. Znaci u elektricnu mrezu bocnes UPS - on pazi na nestanke struje, i posle njega vezes Furmana da dopegla sve kako treba - i dalje distribuiras struju ko covek dalje po spravama.

Djuture akcija od minimum 400 eura, ali si posle zaista miran.

pozZ
Old 22-11-2010, 10:39 PM   #9
analog
Senior Member

analog's Avatar

Čemu slu?i stabilizator?
?ta to on radi ?to ne mo?e PSU u svakom uređaju koji je nakačen na mre?nu struju?
analog is offline   Reply With Quote
Old 22-11-2010, 10:46 PM   #10
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

ti znades iznutra kako to sve funkcionira ja sam laik za elektroniku, ali ako se ne varam, stabilizator pegla to na neki nacin, da li trafoom, da li nekim baferima, bem li ga. Koliko znam ozbiljni stabilizatori bas to rade, tj. da galvanski odvoje sve kako bi sacuvali da neki peak osteti uredjaje
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules