|
Analogija Sekcija posvećena vintage soundu: traka, lampe, trafoi, govedina, trofazna struja, mast :-) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Studer 169 mali, ali nezgodan igrach
![]() Kompletno sredjen,rakapiran i modifikovan u smislu individualnih izlaza po kanalu i to post fader/post eq opcija (ima opcijai pre fader bez eq individual ali meni ovako radi posao)... 10 kanala u 2, svaki kanal ima fenomenalan mic preamp/ line ulaz,opasan EQ jako muzikalan, kompresor/limiter na masteru,veoma upotrebljiv i prijatnog efekta ako se umereno gazi po njemu... Studer koristim manje vise u svakoj fazi rada,od usnimavanja do sabiranja koje je jaako dobro a i u miksu kad god radim nesto sto nije danas za juce,njegovi eq divno leze u miksu i ima onaj trenutak da kad i nesto samo propustim kroz njega to dobije neku definiciju,ili boju,ne znam jednostavno bude mi lepse... Polako mi postaje my favorite one u studiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
MCI Master
|
![]() Quote:
![]() ![]() evo i moje: ![]() Last edited by roginator; 21-11-2010 at 11:14 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Jest decko to je ta bebica!
![]() Nemam krupniju sliku bas njega ali evo ga ovde,tek treba da ga "ugradim" gore na rek,nikako da stignem da to izvedem. Inace, ovaj moj Studer je od strane kolege Roginatora sredjen jako lepo i bez greske! Takodje zahvaljujuci njegovoj "on line podrsci" sam bez problema uradio modifikaciju za individualne izlaze. TNX Roggy! Mi mu sad dodjemo neki rodjaci po Studeru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
![]()
E da...dobra stara spravica.Mislim da je onaj na kom su pre mene radili 15-tak godina, a ja ga posle arcio jos 4, i sve je to bilo pre 12 godina jos u funkciji
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
apsolutna i ?iva istina.Reč zakona
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Upravo je izrecena sustinska razlika u radu ITB i OTB, a to je u PRISTUPU. Godinama sam radio na analogiji, jer druge tehnologije nije ni bilo, ili je bila u povoju i jako skupa, a za nase uslove i nedovoljno poznata. A onda ekspanzijom digitalije, prelazim u te vode, zbog lakoce rada, brzog editovanja, korekcija gresaka radi postizanja savrsenstva..., a onda, posle niza godina u zoni nula i jedinica, zelim da se vratim potpuno analogiji, snimanju i produkciji, da potpuno zaboravim programiranje. Nekada je vaznije zabeleziti trenutak, neku dobru ideju, pa i los napon u studiju, a ne, postici savrsenstvo u izvodjenju. Male greske ostaju zabalezene i tako daju pecat snimku, daju car pesmi, a ona ostaje kao trag jednog vremena.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Member
|
![]() Quote:
Uvek postoji trenutak koji se zove "stvar ukusa" ali Studer 169 definitivno ima sjajne preampe,nikako samo pristojne...tu se nikako ne slazem sa tobom. Imam u studiju i Neve 8801 i LA 610 Signature Edition i parira im u svakom pogledu do te mere, da mi polako postaje prvi izbor preampa za mnogo toga... Naravno,uvek ima koji je bolji za sta ali to je stvar karaktera a ne kvaliteta. Jedini preamp u mom studiju koji realno zasluzuje bas takvu ocenu"pristojan" je od FF800,treba da cujes istu stvar kroz njega i kroz Studera,pa bi ti bilo jasno... "Farba" u masteru,ali to se i trazi,to je karakter tog miksera i ja ga volim a kad ne zelim tu "mast" koju daje na masteru,snimam ili radim eq preko individualnih izlaza koje sam odradio na njemu... Imam opciju monitoringa i kroz njegov master i mimo njega...kad finalno sabiram na njemu onda (logicno) svo vreme slusam preko njegovog mastera a kad ne, onda ne. EQ je jedinstven,muzikalan, i ulepsava mi dan ![]() Verovatno si ranije video ili Studer 269 ili 369(redja varijanta)koi imaju veci broj kanala i koji su zbog toga veci, u principu su isti,a bile su i verzije (koje su mogle da se i posebno narucuju po zelji) cetiri ili vise master kanala sa linijskim modulima i slicno... U sustini,slazemo se oko svega sem oko preampa... Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Member
|
![]() Quote:
Dodao bih samo- prava kombinacija i jednog i drugog je ona dobitna... ![]() Pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mixeri: Soundcraft EFX8 ili Behringer Xenyx 1622fx | frcko | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 16-08-2008 06:46 AM |
Mackie mixeri Onyx serije | Jan | Computer Hardware | 4 | 06-04-2006 11:14 PM |
SFP 4.0 mixeri | idekius | DSP forum | 11 | 24-07-2004 09:35 AM |