|
Tutorijali Mala skola upotrebe hardvera i softvera, tehnika snimanja vokala, gitara i bubnjeva, koriscenje VST instrumenata i semplova...... forum obuhvata razlicite nivoe znanja |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Superoperater
|
![]()
Retko koristim bilo koju tehniku na srpskom jeziku, jer sam navikao da neki izrazi koji su na engleskom, tako i ostanu - kada bi mi neko ispod kontrola napisao umesto treshold - "prag", ili attack napisao "napad", mislim da bi s mukom koristio taj uredjaj, pri tome u sebi prevodeci na engleski - aha to bese treshold...
Isto vazi i za mobilni, windows i sl. Toliko dugo koristimo te sisteme na engleskom, da smo nazive komandi i sl prihvatili kao deo svog jezika, bez obzira sto su na engleskom...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 03-11-2010 at 08:31 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Nije problem u attack i release, problem je u milion drugih nepotrebnih (ne-tehničkih) a tuđih izraza koji su se uvukli u na? svakodnevni rečnik i to sada pravdamo nekakvim univerzalističkim principima savremene komunikacije. Neće biti da se iza toga krije samo navika, nego i namera skopčana sa milion drugih faktora koje ovde neću navoditi jer sigurno već ima onih koji će reći da teoreti?em zaveru. Ali fakat jeste da onaj ko vlada jezikom, vlada i svetom, oduvek bilo. Samo nekada je ispred reči i?la o?trica sablje, đule od topa i pu?ka, a sada su to ekonomski monopolizam i kulturni kod.
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Uhh.. I ja bi se tesko snalazio na nasem za te takve termine. Kako se properties a kamoli sto drugo prevodi? U jednom trenutku sam prije par godina bio prinudjen u kancelariji da koristim microsoft office na hrvatskom i bas-bas mi je bilo smor.. Cak mi je i jeb*ni mobilni na eng jeziku i ako imam i nash na njemu kao opciju.
Evo sad me malo stid od samog sebe. ![]() ![]()
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Imam neki mobilni iz četr'es druge, partizani ga valjda munuli ?vabama na frontu i evo ga, radi ko blesav a dr?i bakteriju ravno zaboravu
![]() ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Na?i (va?i) textovi | ANITA | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 123 | 22-11-2013 04:03 PM |
Kad google prevodi... | alek019 | Pricaonica | 7 | 30-04-2010 05:35 PM |
Prevodi audio izraza? | SumAnuT | Razno | 24 | 16-02-2010 04:51 PM |
Na?i uzori... | idekius | Razno | 28 | 05-03-2009 10:34 PM |