|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#22 |
Pro Member
|
![]() Zanimljivo je da on u svom predavanju koristi i termin "maximizer". Ono ?to se de?ava na socijalnom nivou radi se i na nivou produkcije zvuka - sa sličnim (negativnim) rezultatima.
![]() |
#23 |
Pro Member
|
![]()
Da se kladimo?
![]() |
#24 | |||
VIP Member
|
![]() Quote:
I do sad a i nadalje, kad god me neko pita: "šta da kupim" moj odgovor je: "kupi ono za šta ovog trenutka imaš pare i nauči da radiš sa tim". Quote:
@Znak: Meni je, bar za ovaj forum, značajna ona priča koja počinje na 54:15 U muzičkostudijskom poslu snimatelj i producent dele ulogu "agenta". I sve što iz toga sledi. Pozdrav, Vasa P.S. Kad bih negde sreo ovog lika prvo bih ga izljubio, a onda bi mu zavalio šamarčinu što mi krade ideje ![]() P.P.S. Quote:
![]()
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 03-10-2010 at 03:39 PM. Reason: P.P.S. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Pro Member
|
![]()
Hehe, do?li smo to 100% istog zaključka u vezi tog dela predavanja. Čovek ne mo?e sebi da radi produkciju jer uvek misli da treba isprobati jo? koju od milion mogućnosti i nikad ne zavr?i snimanje. Producent je tu da preseče, donese odluku, pa ma kakva ona bila. Shvatam istinitost i praktičnost takvog pristupa, ali na?alost ja jednostavno ne mogu tako. Biram komplikovaniji put sa svim njegovim posledicama.
![]() |
#26 |
Pro Member
|
![]()
Ovo "da se kladimo" ima savr?en smisao, treba samo razumeti ?ta to znači.
![]() |
#27 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 03-10-2010 at 04:07 PM. Reason: komšiluk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Pro Member
|
![]()
Duboko razmi?ljamo, mo?da ne?to i izbunarimo.
![]() |
#29 | |
Member
|
![]() Quote:
Tako da kvantitet uopste ne znaci i kvalitet, Lady Gaga vs. Kate Perry je samo odraz stupidnosti mainstream muzickog biznisa danas.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
VIP Member
|
![]()
sa sigurnoscu tvrdim da nebi imao sanse danas...ako bi izdao sam, mozda bi imao svje verne sledbenike, ali ni blizu nebi bio mega star kao sto je bio pre 15-20 godina..
Ljudi koji vode posao danas, jednim okom gledaju cifre - tu je kraj !! Prosla su vremena kad se cekalo da drugi ili treci album bude taj koji ce da izbaci nekoga. Danasnje disko kuce kuce nemaju vremena da cekaju za to. Ako prvi singl / album ne pocepa i bude No.1 - artist dobija nogu !! Skoro sam cuo da je engleski bend (Hoosiers) prodao 600.000 albuma, ali da jos nisu isplatili ulozene pare, jer je label potrosio tonu para na TV reklamu..i sad razmisljaju sta da rade sa njima...!! Ako nema para kad se podvuce linija - dzaba sve !!! PS - sta mislis zasto je David Bowie pre par godina (vrlo lukavo) pretvorio svoje radove u akcije i prodao akcionarima ? Znao je da vise nece prodavati puno ploca, a akcionari su marorane koji nemaju pojma sat se desava u muzici i navkli su se. On strpao mega milione i gde je sad..?? Jos jedan matoran koji se zeznuo - lik koji je kupio EMI records. Platio ?4 biliona - a posle godinu i kusur EMI nije vredeo ni pola..! I pitanje je da li ce opstati uopste, jer polako odlaze poznati artisti... vremena se menjaju - BIG TIME !!!!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|