|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ili bi da kupi? mikrofon ili preamp ili kompresor, pa gleda? one gondole, pa ovde vintage valve, pa tamo vintage solid state, pa ovde modern valve, pa hibridi, pa revizije 123456, pa oba?ka tri gondole sa modovanim varijantama svega toga... a ti bi prosto hteo da snimi? pesmu. Nekako, da je neko čuje. Sve u svemu - dok isproba? sve ?ampone opa?će ti kosa, a dok isproba? sve mic-preamp-compressor varijante smučiće ti se sopstvena pesma (ili tuđa, ako si snimatelj/vlasnik studija/producent/?tagod). ?to je najluđe - u vreme kad je zvučna tehnologija bila rudimentarna ljudi su nu?no bili kreativni jerbo su morali da smi?ljaju načine da tu rudimentarnu tehnologiju koja im je bila na raspolaganju iskoriste najbolje ?to umeju. Danas je kreativnost (domi?ljatost) ustupila mesto izboru. A kad ima? velike mogućnosti za biranje nema? vremena za kreativnost, po?to je ?ivot prekratak. I to nije ni dobro ni lo?e. To je prosto tako. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#12 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Čini mi se da grešiš u jednoj stvari - ne radi se o "manjku kvaliteta", nego o "manjku selekcije". Oduvek su neki netalentovani i nemuzikalni ljudi pravili nekakvu muziku, ali ona nije bila dostupna u onoj meri u kojoj je dostupna danas. Takoreći - Ekrem Jevrić je uvek postojao, samo što nije bio promovisan kao car i hadžija. Ali kao što rekoh - to je današnje vreme i ja nisam ljut na njega. Quote:
Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 03-10-2010 at 12:24 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Pristup muzici se promenio.
Nekada su ljudi sedeli i slu?ali album. Danas puste album na ipod dok idu kroz grad ili su u prevozu, sede na fejsu i slu?aju muziku "usput". Pro?lo je vreme kada su se ljudi vezivali za albume, sada se vezuju za promociju - tek ako im dovoljno puta pusti? jedno isto mo?da se i zainteresuju. A i kada se zainteresuju 90% njih nadje tvoj album "na netu". A na stranu to ?to je muzika u velikoj meri odavno izgubila svoju osnovu - melodiju. Sve u svemu, postoji izreka od vi?ka glava ne boli i da kvantitet radja kvalitet, ali ima tu i one druge izreke - mala bara puna krokodila. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
http://video.google.com/videoplay?do...8813950043200# Vrijedi pogledati. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#16 | |
Administrator
|
![]() Quote:
Rekao si da bi ti kosa opala, ako bi isprobavao sve vrste sampona? Ako si potrosac, i bitno ti je samo pranje kose, opraces je i golom vodom i sapunom. A samo je + kada mozes da biras , tj kada imas izbor. Takodje, kao proizvodjac, trudices se da usled konkurencije smislis i proizvodes bolji proizvod, koji ce sa druge strane "bolje da zadovolji" potrosaca, a i tebi, a i okruzenju ce donijeti izvjesne beneficije. Problem je kada zadjemo u sferu umjetnosti: tu se krijeterijumi, norme i mjerila ne mogu tako jasno zacrtati (kada danas svako crta, jebiga ![]() No dobro, nasoj generaciji , sa ovog aspekta stvari izgledaju sive ili crne, jer ili necemo ili nismo u mogucnosti da se prilagodimo uslovima. Vidjecemo kako ce se mladji narastaji snaci i sta ce postici u tom pogledu... Last edited by diviner; 03-10-2010 at 03:51 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
Oliver Mandic je lepo prorekao sve stihovima:
"sve, sve se srusilo, sve je propalo, i svemu je kraaaaj !" Ovo se da primeniti na mnogo cemu danas - ako se uporedi sa stanjem od pre 10-ak godina. Takodje - neko kao Dawid Bowie danas NE BI PROSAO !! Mentalitet publike (koja bi trebala da ga "katapultira") se promenio !!
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Sve sto poželiš da čuješ možes naći na Youtubeu.Tako da nema potrebe da se smaraš tražiš i downloaduješ bilo šta.Ovo je sasvim logično,uhvatio sam samog sebe da ću ovde na rumskom u rubrici ''promocija radova'' uvek pre preslušati pesmu,ako je neko postavio player za direkt slušanje ili bilo kakav klip sa Youtubea nego kad mi staviš da donloadujem pesmu ili ned'o ti bog ceo album.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
"Ponekad je osjetim Na vrhovima prstiju Grobnica za Borisa Čovječe Ako ?eli? da sazna? Pristani na sve Ako ?eli? da mijenja? ljude Ne odmeći se" Krene? tim tragom - Grobnica za Borisa Davidoviča, Danilo Ki?, čita? i ostalo od njega i tako dolazi? do knjige "Ba?ta, pepeo". Treba tako malo osećaja da bi se eskivirala Bobićka i na?le prave stvari. Isto je i u muzici. Ne moramo slu?ati ne?to iz 2010. ako je ono iz 1965. bolje (u ostalom i "Ba?ta, pepeo" je objavljena 1965.). ?to se tiče selekcije, i dalje smatram da nije u tome problem. Pre je selekcija bila manja, ali s druge strane je neuporedivo veća bila mogućnost da mnogi veliki umetnici nikad ne dođu u priliku da snime bilo ?ta. Glavni problem danas je nedostatak kreativnosti. Ja sam to nazvao "duh vremena", a mo?da je stvarno u pitanju preveliki broj raspolo?ivih kompresora. Kao ono, stave pred magarca dva plasta sena i on umre od gladi jer ne mo?e da se odluči koji će da jede.
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Evo potvrde da te "tajne veze" nisu stvorene u glavi samo jednog čoveka, već da je genijalnost ipak vidljiva mnogima. Tek ?to sam otkucao poslednji post o Ki?u i ?tuliću sednem da pročitam Blic uz kafu, a tamo interjvu sa piscem Muharemom Bazduljem i tu on priča ko je od kreativaca najvi?e uticao na njega: Danilo Ki? i D?oni ?tulić:
Apsolutno majstorstvo u onome ?to rade i potpuna neuklopivost u bilo kakve ?ivotne i umetničke kalupe. Taj dragulj dijaboličnosti u kruni majstorstva. Autodestruktivni moralni model. Nijedan od njih nije bio karijerista, već su bili opčinjeni stvaranjem. U vreme kada se raspadala SFRJ jedino je srce D?onija ?tulića kucalo za sve, svima ostalima sa javne scene kucalo je malo vi?e za Srbiju, Hrvatsku, Bosnu... Ta mera časti je fascinantna. Zar nije ovo dokaz da ponuda nije ba? tako ogromna kao ?to se na prvi pogled čini? Istog jutra ovde na forumu i u novinskom intervjuu govori se o istoj kombinaciji pisac/rock muzičar - i to sa dobrim razlogom.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|