Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-09-2010, 06:26 PM   #11
mekonin
Member

Default Re: nakon duge su?e, sti?e minimoogov stari ratni drug..

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
obe verzije novog SEM-a dodju $899,

daklem ne kosta duplo manje nego stari, vec prakticki isto ili malo manje. ali nudi vi?e.

- dolazi u dvije verzije, MIDI ili patch panel sa CV, koji ima dodatno patch polje, gdje je SEM puno flexibilniji i moze raditi kao mali modular..

poslusaj ovaj demo, gdje tip radi filter fm sa vco-om, i xmod (vco u vco2 fm). to ne mozes sa MIDI verzijom (ako ne modiras, i izvuče? sam patch points na dodatni DIY panel). medjutim, na patch panel verziju naravno mozes spojiti neki svoj midi-to-cv kao doepfer ili kenton, pa imas i ovce i novce.

kad bih kupovao novi, osobno isao bih an tu verziju (patch panel + dodatni midi-cv)

Code:
http://www.youtube.com/watch?v=qSwMWZwFLm8
Da, lose sam video, samo modul SEM-a bez kucista i napajanja je 599$. Mada cuo sam da se enormno dugo ceka na isporuku.
Svakako je bolja patch panel CV verzija zbog fleksibilnosti, moze se i bez problema integrisati u neko drugo modularno okruzenje. To bih tek voleo da cujem. Super je i ovaj demo. Pozelim da imam 899$.
mekonin is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2010, 01:16 AM   #12
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Quote:

sprava jos putuje.. stize iz US za oko 2 tjedna. ovdje je mali demo koji sam nasao na youtubu, koji me totalno razvalio, ono "iz mesta" .

daklem, visekanalno snimljen SEM:

&ampnbsp
&ampnbsp
E, pa lepo! Cestitam! Definitivno ces zaokruziti arsenal (mada to nikad nije gotova stvar)...
Elem, koliko los demo ume da "unakazi" spravu, toliko i dobar ume da "otvori coveku oci i usi"...
Ja nesto merkam SEM i SE-1X, ali nema se "vremena" za oboje, mada bi bilo lepo...
Old 19-09-2010, 01:49 PM   #13
milos
Pro Member

milos's Avatar

milos is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2010, 04:35 AM   #14
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by Synclavier View Post
E, pa lepo! Cestitam! Definitivno ces zaokruziti arsenal (mada to nikad nije gotova stvar)...
Elem, koliko los demo ume da "unakazi" spravu, toliko i dobar ume da "otvori coveku oci i usi"...
Ja nesto merkam SEM i SE-1X, ali nema se "vremena" za oboje, mada bi bilo lepo...

pa svakako preporučam i/ili jedan ili drugi. ovisi sto ti treba..-

SE je bli?i moog zvuku, makar nudi i 12dB filter u LP/HP modu (koji imitira SEM, ne bas slicno, ali isto dobro zvuci). prednost je naravno memorija. nedostatak SE sprava jest da, ukoliko ti treba bas ono super brza envelopa, da przis neke sekvence, arpeggia.. brze bas linije.. tu nisu bas tako brzi kao stare sprave sa hardverskim envelopama.

SEM je puno fleksibilniji ukoliko se koristi patch polje, i ima (stari) savrsen vintage zvuk. nema memorije, ali u studijskoj varijanti to mozda i nije bitno. brz je, a filter je stvarno savrsenstvo.

ako ti trebaju veliki, debeli basevi, funk/rnb i sl.. onda bi SE ipak bio bolji izbor - ima vrlo dobar klon moog transistor ladder filtera

imao sam SE1X nova edition u studiju, od kolege. i uh, jedva sam ga vratio.. al nemos imat sve..

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2010, 04:32 PM   #15
diviner
Administrator

diviner's Avatar

cestitke cluster

diviner is offline   Reply With Quote
Old 20-09-2010, 11:09 PM   #16
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Quote:
pa svakako preporučam i/ili jedan ili drugi. ovisi sto ti treba..-

SE je bli?i moog zvuku, makar nudi i 12dB filter u LP/HP modu (koji imitira SEM, ne bas slicno, ali isto dobro zvuci). prednost je naravno memorija. nedostatak SE sprava jest da, ukoliko ti treba bas ono super brza envelopa, da przis neke sekvence, arpeggia.. brze bas linije.. tu nisu bas tako brzi kao stare sprave sa hardverskim envelopama.

SEM je puno fleksibilniji ukoliko se koristi patch polje, i ima (stari) savrsen vintage zvuk. nema memorije, ali u studijskoj varijanti to mozda i nije bitno. brz je, a filter je stvarno savrsenstvo.

ako ti trebaju veliki, debeli basevi, funk/rnb i sl.. onda bi SE ipak bio bolji izbor - ima vrlo dobar klon moog transistor ladder filtera

imao sam SE1X nova edition u studiju, od kolege. i uh, jedva sam ga vratio.. al nemos imat sve..
Bas tako nekako... 100% se slazem.
SE-1X i jeste u planu upravo najvise za "velike, debele" bassove... Mislim..., da mi se svasta napraviti sa Nordovima i Virusom, ali to nije bas njihova najbolja uloga...
A, sto se tice brzih sekvenci, pa, hmmm, mozda nije bas standardno resenje, ali ja sam tu uvek "cuo" nekog Waldorfa...
SEM je, pak, deo zvuka u kog se zaljubis kao klinac i tu nema sta da se dalje elaborira...
Okreni, obrni, mislim da ce SE-1X biti prvi, a SEM ostaje na "wish listi" do daljeg...
I pored cele ove price ne smatram sebe nekim analog-vintage-tube-fancy manijakom, samo volim dobrozvucece sprave...
BTW, kad iskopas malo slobodnog vremena, baci nam neki tvoj demo...

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules