|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
?ao narode! evo gledam malo po forumima i ba? se pitam koliko su ovi dana?nji analogni sintevi dobri.npr macbeth m3x i m5x pa andromeda,studio electronics ,jomox...stari imaju karizmu i dan danas se koriste dok neki govore kako dana?nji analognjaci nisu dorasli starima.od starih svi?a mi se pro1,synthex,cs80,tb303...kako se u toj pri?i po vama snalaze va sintevi poput clavie ili ostalih? ja imam korga ms2000 i radim s njime nevjerojatne zvukove pa me ba? zanima kako onda zvu?e pravi analogni sintevi.koji bi od njih (analognih)bili najbolji za elektroniku i breakbeat? jo? ne?to-da li bi dobio ne?to vi?e od zvuka kad bih na izlaze od ms2000 ili nordracka 2 stavio shrmana ili waldorf x pole? mislim da bih mo?da s analognim filterima napravio dobar posao...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Ako ti nedostaje stara analogija, a pritom zelis potpuno digitalnu kontrolu nad njima probaj Korg Legacy Collection!?!
Dobijes KORGove: MS-20, Polysix i Wavestation! A ako kupis originalni software dobijes potpuno funkcionalan kontroler koji izgleda identicno kao MS-20, i sto je najbitnije svi dugmici i kablici zaista rade! Sviras, vrtis, uzivas... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ultra Focus
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
@Tiki the Boyler
Ma kontrola nad vstovima je danas najmanji problem sa npr.Behringerom bcr i bcf 2000.Nego pitanje je da li vstovi zvuce identicno kao originali(Korg Legacy zvuci identicno ali to je ![]() Kada ljudi u startu pocnu da uporedjuju originalni minimoog i Arturijin minimoog v reci ce da je se to ne moze tacno odrediti zato sto svaki mini zvuchi drugachije(prvenstveno zbog rastimavanje oscilatora).Druga stvar je da ce reci da nije 100% emulacija minijevog zvuka ali je zato 95%(Kao sto je jedan lik uporedjivao pravu yamahu cs 80 i Arturia cs 80v-rekao je da oba sinta zvuce kao Frenk Sinatra samo jedan kao u mladjim danima a drugi u starijim ![]() @Dlukace Stvarno nisam imao prilike da uporedim sve te sintove(Virtual analog-VA,analog,vst analog).Verujem da ako se zeli pravi vintage analogni zvuk treba se prvo okrenuti pravim analognim sintovima,potom VA(pogotovo nord lead 3 i alesis ion).i na kraju vst-ovima. Da li je neko imao prilike da uporedi pravog minimooga sa vst-om. Voleo bih da cujem te kritike da se jednom za svagda razjasne stvari oko emulacija legendarnih sintova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Administrator
|
![]() Quote:
uzmi lepo uporedi Arturijin Minimoog i Moog Voyager* btw, MS-20 kontroler koji se dobija nije identican...manji je od originala...moraces priznati da ume biti neprakticno sviranje na mini dirkama (a la Casio)... *koji tvoja firma nije htela da mi nabavi (citaj: nisu hteli prstom da mrdnu) i pored moje spremnosti da ga istog trenutka kupim |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
to je u izoliranom slusanju. dodatni problemi su u miksu. VSTi instrumenti su katastrofa za miksanje . mozes da ga farbas, gnjecis radis sto oces , nemoze izaci van kako treba. Jedan Londonski producent mi je rekao da, cak i kada koriste VSTi - obavezno ga puste van kroz neko fino pretpojacalo da mu da malo muda, pa ga vrate u DAW. Sa Andromedom, naprimjer, nema tih problema. cim ona svira - znas da svira , bez obzira koliko tiho je u miksu. tako je i sa Voyagerom i M3X itd.. dlukace, Danasnji pravi analogni su jednako dobri, au mnogome drugome (memorija i mod routing itd) su otisli i dalje. Ako imas love toplo ti preporucam Andromedu A6. nakon toga malo sto ti treba. Sto se monofonih tice, pored jako skupog Voyagera preporucam ti Studio Electronics modele SE-1X (kao minimoog) i ATC-X koji je analogni kameleon - ima 2 oscilatora ali i filtere od minimoog-a, ARP2600, TB303 i SEM (od starih Oberheima). Jedina je zamjerka nesto sporije envelope od pravog minimoog-a. ATC-X-Chestra Macbeth je vrlo vjeran minimoog zvuku, ima br?e envelope od SE-1X, ali nema memorije. Mx5 je ocajno skup. Radije Voyager. ipak, vecina danasnjih analog-a je 'preokupirana' Moog i SEM zvukom, odnosno zvukom diskretne elektronike - odlicno za ambient, house, funk itd. Ali, naprimjer za svjetli i prodorni zvuk sinteva s pocetka 80-tih u new wave-u (a danas u technu, trance-u), gdje je carevao Pro-One, OB-Xa, Prophet 5 Rev3, JP-6 i MKS80 Rev4 (svi su koristili CEM3340 VCO chipove) nema pandana u danasnjim modelima - jos uvijek je najbolje kupiti original ako ga nadjes u pristojnom stanju. svi su prilicno stablini, i CEM chipovi nisu skloni umiranju. a i zna ih se naci. evo Pro-One u akciji, tipican CEM zvuk: Dont Go A6 plus Pro-One bi bila odlicna kombinacija 8) 8) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Dobra stvar je sto se i dan danas modulari proizvode.Mislim da je sythesizers.com odlican izbor,uzevsi u obzir da su moduli i do 2x jeftiniji od motm modula. 8)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Kada se postavlja pitanje software ili hardware ja uvijek glasam za hardware... Samo... Ko to moze sebi priustiti? (Bilo da je u pitanju nedostatak materijalnih sredstava, bilo da je u pitanju nespremnost prodavaca opreme da vam je nabave!
![]() Pa ko voli nek' izvoli...
![]() |
#10 | ||
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
jos jedna stvar, popularna kod modernog rock-a i pop-a - kad ima puno 'realnih' instrumenata kao gitara, bass itd, VSTi se cesto pusti van na pojacalo kao Fender Twin ili na studijski monitor - snimi se mikrofonom ili, po potrebi s jos jednim mikr. koji hvata zvuk sobe (room mic). to se cesto radi i sa hardware sintevima, ne samo sa VSTi. time synth postaje 'realniji', vise kao dio zvuka benda, pogotovo ako je ista prostorija gjde je sniman recimo bubanj itd. nema problema u miksu. snimiti posteno sint ili klavijaturu moze biti jednako zahtjevno kao i snimiti elektricnu gitaru. direkt u pult uglavnom funkcionira kod cisto elektronskih stilova - kao trance i sl, ali u vecini drugih se treba malo vise potruditi da se dobije 'magija' ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Impulsi.... novi, stari, dobri, loshi....... | OFF | Audio Software | 38 | 29-08-2007 08:29 PM |
Festival STARI GRAD 2007, Novi Pazar | _aladdin_ | Razno | 9 | 10-07-2007 12:53 AM |
Muzicki festival STARI GRAD , Novi Pazar | _aladdin_ | Razno | 29 | 08-08-2006 03:31 AM |
Festival Stari Grad, Novi Pazar | _aladdin_ | Razno | 27 | 17-06-2006 02:13 PM |