|
Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike Snimanje, produkcija, obrada i aranziranje Hip-Hop/RnB muzike i slicnih pravaca... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]() Quote:
Jedno pitanje ?to se tice kompresora - dali je uobičajeno kompresionirati svaki kanal? Ako imam bass, npr. uvijek mi je iza njega eq pa kompresor, za snare koristim poseban battery (koji ima u sebi eq i komp), a za kick također poseban (zbog sidechaininga). Onda, ako imam synth, opet eq i kompresor na kanalu itd. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kad cujem da ne treba, ne stavim... A inace koristim EQ posle kompresije, pre sam koristio obrnuto ali sad radim EQ posle kompresije... Recimo ako mi neki signal koji stavljam u miks (recimo vokal) ima previse low enda, onda taj low end koji mi ne treba skinem, pa onda kompresujem pa onda novim eq-om iza dodajem ono sto mi treba... Sve je pitanje da li zelis da vec kompresovani signal bojis eq-om ili pak zelis da obojeni signal da kompresujes ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
po meni za dobar hip hop produkcija je na zadnjem mestu il ima dusu il nema
cak ni ovaj nas mish sa vozdovca nije los nema produkcije al pesma udara Download: FLVMP43GP Download: FLVMP43GP
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
jesi ti normalan da te pitam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Kada ja stavim kompresor na master da mi stvar di?e, pumpa itd. sto smo ranije komentirali - dali se ja time petljam u mastering ili to spada pod eq? Ako recimo hocu napraviti profesionalniji mix i master u nekom studiju, kako ce to utjecat, smetat itd.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ja licno ne mogu da miksam bez bus kompresije |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
ne bi trebalo da smeta, jer je to tvoj zeljeni sound. Mastering treba samo da pojaca celu matricu i popravi eq (ako treba) .
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
kompresija mo?e samo nemoj da ga previ?e napanji? na master ?ini, pusti da ti miks "di?e". 2-3 dB gain redukcije je ok. za agresivniju muziku koristi manji attack. eq ostavi za postprodukciju.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Imam 15 godina, beatmakingom sam poceo da se bavim pre godinu dana. Smatram da nisam toliki amater za svoje godine ali bih voleo da preslusate neke moje radove da bi znao sta treba da se popravi i na koji nacin i u kom programu da nastavim dalje. Radim u FL Studiu 9. Na ovom linku su nekih 10-ak instrumentala. Ko stigne tj. ko ?eli nek' preslu?a sve.
Pozz http://soundcloud.com/krlebeatz848 |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
VA synth - predstavnici i karakteristike | hrkljus | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 79 | 24-09-2007 08:06 AM |
Silly Grind - muzika bez produkcije | shpira | Promocija radova | 12 | 05-07-2007 10:22 PM |
Evo nesto iz moje produkcije | Manley | Promocija radova | 12 | 21-04-2007 12:25 PM |
"moderna muzika" i muzika za pare | balthazaar | Dragan Ivanović | 152 | 24-11-2006 05:21 PM |
Humanizovanje PC mixa i produkcije | Defragment | Tutorijali | 20 | 26-10-2006 09:51 PM |