10-05-2010, 09:05 PM
|
|
Member
|
Re: Hip-Hop muzika // karakteristike produkcije
Quote:
Originally Posted by Jan
Imas ih brda na youtube-u...
Ja licno koristim Battery 3 za drums, a Groove Agent One iz Cubase-a sa sampling ala MPC.
Nema nekog recepta klasicnog. layeruj akusticne kickove sa 808 kickovima, neverovatno ali skoro u svim sample banks sto sam nalazio hiphop udarce skoro svi kickovi imaju 808 kick negde u sebi...Tako da ja cesto uzmem layer-ujem akusticne kickove sa 808 kratkim, dugim kako kad...Isto i sa snare-ovima, clap-ovima, probaj snimati svoje clapove, snapove...
Po meni je drum sekcija i njena "masnoca" kao i vokal i njegova "masnoca" u hiphop najvaznija...Danas moderni hiphop mi mnogo zvuci sterilno, verovatno zato sto cesto reperima miksaju drugari koji i nisu sound inzinjeri ili ih miksaju sujetni beatmakeri koji takodje nisu sound engineer-i, pa svuda nekako cujem digitalni cliping i hladnocu...
Ostavljaj headroom-a na kanalima i snimaj sa headroom-om kad snimas kako bi plugins bolje radili i pokazali svoj "karakter"....Probaj saturatore na sve zivo, URS Saturator i Soundtoys Decapacitor su majka, probaj i NY kompresiju na lead vokalu, na kick=u, snare-u, odnosno na ono sto treba da ti bude tvrdo u sredini, ja preferiram Stillwell The Rocket...Eto to su neki saveti iz prve ruke
|
Kad kazes da koristim 808 mislis na upravo one koje se moze naci na Roland MC-808?
Hvala na puno dobrih savjeta!
|
|
|