Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-08-2010, 05:17 PM   #351
sofokle
Junior Member

Default Re: Waldorf Blofeld

Da li neko koristi vst editor za Blofeld? Softknobs verzija 0.8 i nikako ne mogu u Live-u da podesim da prima midi iz Live-a i kontrolne poruke iz editora.
sofokle is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2010, 02:34 PM   #352
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Da li postoji način da se promena parametara nekako "sinhronizuje" za live svirke a da koristim samo postojeće knobove? Odnosno da ne moram da ulazim u svaki pod-meni ponaosob.

Recimo, najviše bi me zanimalo da promenim cutoff na oba filtera istovremeno ili da produžim release i na filteru i na ampu.

Ukoliko ne može preko waldorfa, da li bi sa nekim midi kontrolerom mogao tako nešto da sredim? Da jedan isti fader/knob radi gore pomenuto?
wladymeer is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2010, 02:59 PM   #353
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Da li postoji način da se promena parametara nekako "sinhronizuje" za live svirke a da koristim samo postojeće knobove? Odnosno da ne moram da ulazim u svaki pod-meni ponaosob.

Recimo, najvi?e bi me zanimalo da promenim cutoff na oba filtera istovremeno ili da produ?im release i na filteru i na ampu.

Ukoliko ne mo?e preko waldorfa, da li bi sa nekim midi kontrolerom mogao tako ne?to da sredim? Da jedan isti fader/knob radi gore pomenuto?
Naravno da moze Ali jedan fader/knob-jedan parametar
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2010, 03:10 PM   #354
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Dakle ako bih hteo da menjam cutoff na filteru 1 i 2 trebaju mi dva knoba/fadera? A jel se može onda naknadno srediti da ono što pomeram na jednom faderu da drugi isprati?

Pošto sam nov u VA svetu, ne znam jel ovo što želim uopšte izvodljivo, tako da se unapred izvinjavam ako tražim neizvodljive stvari

I za oko mi je pao ovaj midi kontroler kao dodatak waldorf keyboardu pošto mi se čini da bi se fino uklopio sa desne "prazne" strane: http://www.akaipro.com/lpd8 da ne zna neko nešto slično ili bolje da preporuči za tu namenu? Recimo, neki model koji umesto ovih padova ima fadere, to bi bilo savršeno za blofelda

pošto Akai ima samo USB ulaz, jel bi on uopšte radio sa Blofeldom?

Last edited by wladymeer; 25-08-2010 at 03:12 PM.
Old 25-08-2010, 04:21 PM   #355
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Dakle ako bih hteo da menjam cutoff na filteru 1 i 2 trebaju mi dva knoba/fadera? A jel se mo?e onda naknadno srediti da ono ?to pomeram na jednom faderu da drugi isprati?

Po?to sam nov u VA svetu, ne znam jel ovo ?to ?elim uop?te izvodljivo, tako da se unapred izvinjavam ako tra?im neizvodljive stvari

I za oko mi je pao ovaj midi kontroler kao dodatak waldorf keyboardu po?to mi se čini da bi se fino uklopio sa desne "prazne" strane: http://www.akaipro.com/lpd8 da ne zna neko ne?to slično ili bolje da preporuči za tu namenu? Recimo, neki model koji umesto ovih padova ima fadere, to bi bilo savr?eno za blofelda

po?to Akai ima samo USB ulaz, jel bi on uop?te radio sa Blofeldom?
Ne, znaci jedan fader jedan parametar. Sto se tice kontrolera, cim je usb to znaci da ti treba komp za njega... Moj ti je savet da uzmes
http://www.google.com/search?q=behri...ient=firefox-a

Nije skup (jeste malo glomazniji) ali je ko rodjeno za ovo sto trebi treba
Old 25-08-2010, 10:46 PM   #356
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Znam za taj kontroler, samo, premerio sam upravo Blofeld i okvirno bi moglo da dodje u obzir samo ne?to do 325 (W) x 125 (D) a ovaj Behringerov je na?alost 300 u dubini i 330 ?irina tako da nikako ne bih mogao da ga postavim.

?teta ?to vi?e ne proizvode Nano BCN44, jeste da ima samo 4 knoba ali bi se taman uklopio gde treba a kad malo razmislim za realtime svirku, mo?da bi i to bilo sasvim dovoljno uz 4 postojeća na Blofeldu

Izgleda da je Waldorfu bilo te?ko da isprogramira prilikom selektovanja 1, 2, 1&2 kao opcije

Last edited by wladymeer; 25-08-2010 at 10:48 PM.
Old 25-08-2010, 11:01 PM   #357
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:

Izgleda da je Waldorfu bilo te?ko da isprogramira prilikom selektovanja 1, 2, 1&2 kao opcije
Ne funkcionise to bas tako kao sto ti mislis, svaki parametar ima fixni cc broj, koji dodelis odredjenom slajderu ili knobu i njime menjas vrednosti. Kada bi oba filtera imala isti cc, nastala bi zbrka...
Old 25-08-2010, 11:21 PM   #358
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

cekaj , zar ne bi nekako mogao da postavi macro-e (1 jedan knob , 2 3 knoba blofeld) kao sto ima massive naprimer mozda to sa vst editorom bi upalilo ?

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 25-08-2010, 11:32 PM   #359
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Razumem ja da svaki parametar ima svoj CC, samo sam se ponadao da je nekako moguće povezati više CC# na jedan knob, tj. mislio sam da je jednostavnije za izprogramirati tako nešto.

E sad, jel sam ja to isprobavao neki polu-ispravni model ili na blofeldu keyboard verziji kada se stisne octave +/- uopšte nema lampice niti informacije na displayu da signalizira koji je trenutni status?

@alavuk: ukoliko sam te dobro razumeo, bojim se da čak ni tako ne bi funkcionisalo jer se filter 1 i 2 cutoff nalazi pod istim knobom na blofeldu. uostalom, ideja je da sve to povežem bez laptopa ako je ikako moguće.

I još jedno pitanje, ukoliko je neko imao prilike da isproba i Micron, kakav je utisak po pitanju zvuka u poredjenju sa Blofeldom?

Last edited by wladymeer; 25-08-2010 at 11:39 PM.
Old 26-08-2010, 11:16 AM   #360
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
cekaj , zar ne bi nekako mogao da postavi macro-e (1 jedan knob , 2 3 knoba blofeld) kao sto ima massive naprimer mozda to sa vst editorom bi upalilo ?
Direktno preko kontrolera ne.

Last edited by silicon science; 26-08-2010 at 11:18 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules