|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#351 |
Junior Member
|
![]()
Da li neko koristi vst editor za Blofeld? Softknobs verzija 0.8 i nikako ne mogu u Live-u da podesim da prima midi iz Live-a i kontrolne poruke iz editora.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#352 |
Senior Member
|
![]()
Da li postoji način da se promena parametara nekako "sinhronizuje" za live svirke a da koristim samo postojeće knobove? Odnosno da ne moram da ulazim u svaki pod-meni ponaosob.
Recimo, najviše bi me zanimalo da promenim cutoff na oba filtera istovremeno ili da produžim release i na filteru i na ampu. Ukoliko ne može preko waldorfa, da li bi sa nekim midi kontrolerom mogao tako nešto da sredim? Da jedan isti fader/knob radi gore pomenuto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#354 |
Senior Member
|
![]()
Dakle ako bih hteo da menjam cutoff na filteru 1 i 2 trebaju mi dva knoba/fadera? A jel se može onda naknadno srediti da ono što pomeram na jednom faderu da drugi isprati?
![]() Pošto sam nov u VA svetu, ne znam jel ovo što želim uopšte izvodljivo, tako da se unapred izvinjavam ako tražim neizvodljive stvari ![]() I za oko mi je pao ovaj midi kontroler kao dodatak waldorf keyboardu pošto mi se čini da bi se fino uklopio sa desne "prazne" strane: http://www.akaipro.com/lpd8 da ne zna neko nešto slično ili bolje da preporuči za tu namenu? Recimo, neki model koji umesto ovih padova ima fadere, to bi bilo savršeno za blofelda ![]() pošto Akai ima samo USB ulaz, jel bi on uopšte radio sa Blofeldom? Last edited by wladymeer; 25-08-2010 at 03:12 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
http://www.google.com/search?q=behri...ient=firefox-a Nije skup (jeste malo glomazniji) ali je ko rodjeno za ovo sto trebi treba |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
Senior Member
|
![]()
Znam za taj kontroler, samo, premerio sam upravo Blofeld i okvirno bi moglo da dodje u obzir samo ne?to do 325 (W) x 125 (D) a ovaj Behringerov je na?alost 300 u dubini i 330 ?irina tako da nikako ne bih mogao da ga postavim.
?teta ?to vi?e ne proizvode Nano BCN44, jeste da ima samo 4 knoba ali bi se taman uklopio gde treba a kad malo razmislim za realtime svirku, mo?da bi i to bilo sasvim dovoljno uz 4 postojeća na Blofeldu ![]() Izgleda da je Waldorfu bilo te?ko da isprogramira prilikom selektovanja 1, 2, 1&2 kao opcije ![]() Last edited by wladymeer; 25-08-2010 at 10:48 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#357 |
Pro Member
|
![]()
Ne funkcionise to bas tako kao sto ti mislis, svaki parametar ima fixni cc broj, koji dodelis odredjenom slajderu ili knobu i njime menjas vrednosti. Kada bi oba filtera imala isti cc, nastala bi zbrka...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
Pro Member
|
![]()
cekaj , zar ne bi nekako mogao da postavi macro-e (1 jedan knob , 2 3 knoba blofeld) kao sto ima massive naprimer mozda to sa vst editorom bi upalilo ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Senior Member
|
![]()
Razumem ja da svaki parametar ima svoj CC, samo sam se ponadao da je nekako moguće povezati više CC# na jedan knob, tj. mislio sam da je jednostavnije za izprogramirati tako nešto.
E sad, jel sam ja to isprobavao neki polu-ispravni model ili na blofeldu keyboard verziji kada se stisne octave +/- uopšte nema lampice niti informacije na displayu da signalizira koji je trenutni status? @alavuk: ukoliko sam te dobro razumeo, bojim se da čak ni tako ne bi funkcionisalo jer se filter 1 i 2 cutoff nalazi pod istim knobom na blofeldu. uostalom, ideja je da sve to povežem bez laptopa ako je ikako moguće. I još jedno pitanje, ukoliko je neko imao prilike da isproba i Micron, kakav je utisak po pitanju zvuka u poredjenju sa Blofeldom? Last edited by wladymeer; 25-08-2010 at 11:39 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#360 |
Pro Member
|
![]()
Direktno preko kontrolera ne.
Last edited by silicon science; 26-08-2010 at 11:18 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Poklon licenca za Blofeld RAM aktiviranje | lesha | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 2 | 09-07-2009 12:28 PM |
Blofeld u kutiji - Largo | Everbeatz | Audio Software | 1 | 15-01-2009 07:54 PM |