|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
nista ne znam o tim pojebima zbog VELICINE membrane... pozdrav!
![]() |
![]() |
#52 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Dakle, nakon surnaest isprobavanja sam dosao do misljenja da je lepse spustiti mikrofon 2-3-4cm jbmlg u odnosu na izvor nego zakositi mikrofon ka...nosu,probaj sam, a ako ti se ne svidja rezultat ti nemoj...A u ovom poslu pravila nema, tako da - kud koji... ...uh...poz'
![]() |
![]() |
#53 |
MAO
|
![]()
prosto i jednostavno, objašnjeno upravo u skripti za VETŠ (ja čito
![]() Ja u principu volim tamnije mikrofone i usnimke, više volim da kao vajar dolazim do čistog zvuka nego da mi u startu nešto bude nerealno i nelinearno svetlo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Superoperater
|
![]()
Cekaj, sad ovo sa ovim objasnjenjem mi nije najjasnije. U principu - zvuk je sabijanje i razredjivanje materjala kroz koji prolazi, u funkciji vremena. Ne znam kako neki predmet (membrana) moze da se u isto vreme nadje u razredjenoj i sabijenoj sredini... Mislim da je uticaj velike membrane u tome sto je ona inertnija od manje - pri velikim frekvencijama njene deformacije ne uspevaju da isprate zvucni pritisak. Mislim da je ovaj efekat daleko prisutniji nego neka "fazna pojebavanja"
![]() Ovo nigde nisam procitao, deluje mi logicno, ispravite me ako gresim...
![]() |
#55 |
MAO
|
![]()
mislim da nije u masi, ovo objašnjenje sam i ja pročitao u tom stručnom štivu. E sad, jedino bih mogao logično to da rastumačim da ako eto jedan talas krene pritiskom da gura membranu u jednom pravcu, a njegov suprotni kraj trenutak kasnije da je vraća nazad, moguće da do samog pomeraja onda ni ne dođe u značajnijoj meri. Možda i ja lupetam, ali deluje mi logično
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Senior Member
|
![]()
Molim te daj mi tu skriptu da procitam i ja tu (meni tako deluje) nebulozu... pitam se samo iz kog je predmeta skripta... ako je u pitanju Ljiljana Stanimirovic onda me ne cudi ni da pise da je zvuk voda... ili sta ti ja znam...
Ja sam u jednom od par postova pisao o tome kakvih faznih razlika moze da bude zbog same konstrukcije i tipa mikrofona... talasna duzina na 20 kHz je 1,7cm sto znaci da ta membrana mora da bude poprilicno debela da bi se tako nesto desilo, a tako nesto je nemoguce da se desi, a i da je moguce, ta membrana bi bila tako troma da ne bi mogao da je pomeri nikakav zvuk koji je u nasem cujnom i dinamickom spektru... a sto se tice frek sopstvene rezonancije mikrofona, mislim da je spustaju ISPOD cujnog opsega, neka me neko ispravi ako sam u zabludi ![]() pozdraV!
![]() |
#57 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 17-06-2010 at 11:41 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Senior Member
|
![]()
jasno, sad je samo pitanje matematike od koje frekvencije to pocinje da stvara probleme i pri kojim zakrivljenjima membrane...
![]() |
#59 |
Moderator
|
![]()
Samo ,da ne ispadne da ne sme ovo da se radi, mislim, ovo su veoma suptilne promene i opet naglasavam da ovo treba prvo isprobati (u datoj situaciji) pa onda krenuti u snimanje...
![]() |
#60 |
Member
|
![]()
ako je OP slucajno procitao topic do kraja i nije se preplasio i odustao od pravljenja glazbe, svaka mu cast!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Oprema za studio | TOSHO | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 38 | 26-05-2009 12:50 AM |
studio oprema,mi?ljenje | didovzub | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 07-10-2008 12:42 AM |
Zvuk u kolima | idekius | Razno | 41 | 01-08-2008 12:57 AM |
Zvuk na terasi... | pincium | Computer Hardware | 1 | 18-05-2008 03:58 PM |
Zvuk... | kVu | Promocija radova | 6 | 11-03-2004 08:18 PM |