Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike

Produkcija Hip-Hop/RnB Muzike Snimanje, produkcija, obrada i aranziranje Hip-Hop/RnB muzike i slicnih pravaca...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-06-2010, 09:39 PM   #21
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Soundless - Svaka ima dobru 'lju

apsolutno se slazem. preslushao malopre ponovo.. malo sam odspavao pa sad malo bolje chujem.. da, ispao sam na samom kraju trece strofe. ne znam shta se tu desilo..

da li sam ga pomerio ruchno ili sam ga loshe odrepovao.. ko ce ga znati.. to je bilo oko 4 am tako da jbg..

sve se da ispraviti.. ionako je miks uzasan.. a kako i ne bi posle 10 minuta u 5 ujutru :/ (u 4 sam snimao)

tj nadam se da mislish na to.. ima josh par mesta, ali to je ono o chemu pricham, da sAm namerno ispadam.

poz
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2010, 12:01 AM   #22
Granata
Member

Valjda je to to, ima te zurbe svuda po malo, to je uglavnom na nekoj ivici od ispadanja iz ritma. radi se o maloj zurbi 50 ms, ponegde mozda 100, ljudi to chesto ne percipiraju ili im ne smeta, retko ko ce ti to zameriti i nema svako taj osecaj i kontrolu nad svojim glasom da to radi svesno (cesto proizilazi iz nestrpljivosti ili straha od kashnjenja, ili manjka koncentracije kad se radi u sred noci...
Al ja tako uvek cepidlachim, a mozda sam i lud jbmlg...

poz
Granata is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2010, 03:52 AM   #23
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ma opushteno.. znam ja to.. mislim radio sam sa ljudima koji su velike cepidlake, a ja sam uvek bio najveca medj njima. ali ponekad jednostavno ne mogu da dopustim sebi da pratim ritam u milisekuntu. nije do nestrpljivosti, nego to meni (sa mojim prljavim kretenskim glasom) zvuchi jako sterilno.

ja mogu da repujem kao shkabo, mogu kao struka, i kao ikac.. :/

a od ta tri cu uvek odabrati ikca prvog za neke emotivne stvari. jer JA jednostavno zvuchim sterilno kada sam tachan.

poslushaj stvar "svaka ima dobru lju"

kada pochnem da repujem tachno na bit postajem jako sterilan. kada svingujem nisam toliko, ali sving moze zvuchati jako usiljeno.

uglavnom to radim kada je takav tip stvari u pitanju.. i onda mi je to ok.. ali ako je pricha neka, vishe volim da se izletim u spoken word i da zgusnem slogove i izgovorim ubrzano/usporeno stvari da bih zvuchao kao da razgovaram sa tobom

auh..

uglavnom.. nisi lud.. ja sam lud shto tako razmsihljam.. ali takav sam..
Old 12-06-2010, 12:28 PM   #24
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

[

[/QUOTE]

Lud, nego sta !!!

he he ...covek zvani "STANC MASHINA" - pesma na dan !!

od puno pravljenja muzike, nemoze da bude losa - praksa, iskustvo...a vremenom se nauci i da se peva svira ili repuje u ritmu (he he he ..- zezam se)
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 12-06-2010, 02:09 PM   #25
Granata
Member

Ma lja je dobra. (mada je teze zuriti na brzim pesmama )

Shto se tice shkaba, on mi je primer nesigurnog repera dok su ostala dvojica tehnichki perfektni.

Ne zvuchish ti sterilno, mozda sebi samom, nego ti treba malo konzistentnosti, taj karakter je neshto shto se formira vremenom.

Nego kad radish jednu pesmu na dan, i na brzinu, predpostavljam da pesmu ne vezbash nekoliko dana pre nego shto snimish? Tako bi bilo ubedljivije, sigurnije, zvuchalo bi namerno... slushalac bi odma video da si lud i ne bi nishta pito
Granata is offline   Reply With Quote
Old 16-06-2010, 05:46 PM   #26
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
[
Lud, nego sta !!!

he he ...covek zvani "STANC MASHINA" - pesma na dan !!

od puno pravljenja muzike, nemoze da bude losa - praksa, iskustvo...a vremenom se nauci i da se peva svira ili repuje u ritmu (he he he ..- zezam se)[/quote]

haahahh.. da znash!

ma puca me neka emocija u poslednje vreme pa imam potrebu da radim.

hvala na komentaru i slushanju u sv sl

Quote:
Originally Posted by Granata View Post
Ma lja je dobra. (mada je teze zuriti na brzim pesmama )

Shto se tice shkaba, on mi je primer nesigurnog repera dok su ostala dvojica tehnichki perfektni.

Ne zvuchish ti sterilno, mozda sebi samom, nego ti treba malo konzistentnosti, taj karakter je neshto shto se formira vremenom.

Nego kad radish jednu pesmu na dan, i na brzinu, predpostavljam da pesmu ne vezbash nekoliko dana pre nego shto snimish? Tako bi bilo ubedljivije, sigurnije, zvuchalo bi namerno... slushalac bi odma video da si lud i ne bi nishta pito
ma kakvi.. trudim se da izvezbam improvizaciju.. ovde sam imao manje mesta za to pa nisam mogao da eksperimentishem toliko.. recimo na falish mi sam potpuno zadovoljan.. chak sam i offbeat upadice odradio onako kako bih i da sam vezbao..

ali ne volim da vezbam.. bar ne kod nekih solo emotivnih stvari.. verovatno greshim tu, ali mislim da se nekako oseti ta spontanost i emocija izazvana tekstom koji je napisan malopre..

shta znam..

evo malo starijih instrumentalnih stvari:

..nastavak u sledecem postu..
Old 16-06-2010, 05:47 PM   #27
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

ukratko, sve je nastalo u saradnji sa mojim drugarom.. lozili smo se na crystal method pendulum, prodigy i dosta filmske muzike i muzike za igrice. skoro svaka stvar krene u nekom smeru ali se zavrshi u desetom..

malo tvrdja stvar:

jedna malo meksha i medju najstarijim:

jedna onako jazzy breakbeat letnja stvar:

slichna onoj proshloj:

jedna electro/break beat stvar.. ne znam stvarno vishe pod koji zanr da ih sve svrstam:

Last edited by HeatMan; 16-06-2010 at 05:59 PM.
Old 16-06-2010, 05:48 PM   #28
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

jedna od najstarijih:

malo tvrdji dnb/breakbeat:

sledece tri mogu samo pod filmsku muziku da svrstam:

Last edited by HeatMan; 16-06-2010 at 06:07 PM.
Old 16-06-2010, 05:49 PM   #29
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

kako pishem kontrapunkte, a? XD

krenula kao funk zamisao, pa preshla malo na rok i na kraju kad sam ostao sam, sam je skroz upropastio sa prelazima na neki jazzy trip

krsh i lom, filmska muzika:

ovo je radjeno josh u fl studiju 3 ili 4 ne secam se:

Last edited by HeatMan; 16-06-2010 at 06:09 PM.
Old 16-06-2010, 05:49 PM   #30
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

neki filmski trip. imali smo demo verziju nekog plugina i svo vreme nam izlazio shum.. kad smo uzeli celu verziju nismo mogli da napravimo opet isti zvuk pa je ostalo ovako

jedna od poslednjih zajednichkih stvari:

Last edited by HeatMan; 16-06-2010 at 06:11 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules