Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 31-05-2010, 03:58 PM   #1
alek019
Senior Member

Default Re: windows 7 vs. audio ???

Izleda da mo?da mnoge sve ovo ne zanima, OK. Ja se ne ?elim raspravljati, ovo nije tema za raspravu. Nemoj mi psionic zameriti, po?to ovu oblast profesionalno poznajem (napisao sam negde ovde na forumu i ko sam i ?ta sam i koliko dugo) pa sam samo reagovao da neke stvari koliko mogu razjasnim kako stoje, ako to neko hoće prihvatiti.

Pozdrav
alek019 is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2010, 07:12 PM   #2
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Ok, ovo postaje vec tipicno na forumu. Ne osporavam nikog, ali zelim da se na moja konkretna pitanja konkretno odgovori. Bez uvrede, mozes biti i Bil Gejts licno, ali odgovori mi kako si to uspeo da optimizujes windows da u svoju memoriju (virtuelnu, fizicku ili kako god) smesti 5 GB pluginova za rad sa muzikom ?

Zeleo bih i screenshot task managera sa kolicinom memorije koju je proces zauzeo.

Ovakvi poluodgovori tipa - ma sta ja imam uopste da polemisem sa tom neznalicom - su vec vidjeni od nekih clanova ovde pa me zato malo nerviraju.
Old 31-05-2010, 10:13 PM   #3
alek019
Senior Member

Gospodine psionic,bez uvrede, nisam Bil G., ako ?elite vi ćete naći informacije o meni, dostupne su, i tada bi trebalo bar da vam bude jasno za?to mi na ove teme nije do rasprave i ubedjivanja...

Pa?ljivije pročitajte ?ta ste vi pisali, i na ?ta sam vam skrenuo pa?nju da nije ba? tačno interpretirano pa ćete videti da nemate razloga za nerviranje.

No da se osvrnem i na pitanje (ja razumeh da je meni upućeno).

Ovo ne navodim da bi nastavili raspravu, već vi?e korektnosti radi.
Ja stalno pičah o 32-bitnom XP pro, i nekim stvarima vezanim za njega pa
mi nije ba? jasno pitanje koje vi postaviste direktno valjda meni. Gde to ja tvrdih da sam napunio 5 Gb (od mogućih 4, a stvarno raspolo?ivih 3)? Ako razlog za ovo nalazite u rečenici koju napisah iznad slike za ableton koja glasi, citiram

"Uz malo gimnastike moja aplikacija (napucan Live 8 pluginovima) (na w32 XP, sa 4GB RAM-a)
koristi skoro 3GB virtualne memorije i 2GB fizičke."

vi razumete tako da one cifre 3 i 2 treba sabirati onda ipak neke stvari tu oko memorije vama nisu ba? jasne. Ovo znači da aplikacija koristi skoro punih 3 GB (?to mi je bio cilj da vam poka?em pod 32-bitnim Windowsom) a da je operatini sistem istoj dodelio 2GB fizičke,da jo? pojasnim od ona 3GB virtualne memorije 2 su mampirana u fizičku memoriju. Nemojte misliti da se tu radi o kontinualnim delovima. Virtulana memorija je podeljena na stranice od po 4 kb i stvarno fizičko mapiranje se vr?i nad stranicama, pa je operativni sistem "utvrdio" da za trenutno izvr?enje treba da od 3 GB memorije u fizičkoj smesti odredjen broj stranica čija je veličina u zbiru 2GB da bi se u trenutku
kada je slika uzeta aplikacija mogla izvr?avati. Tokom izvr?enja će se vrednost zauzetosti fizičke mmorije menjati (na manje i na vi?e od ovih 2 u tom trenutku, valjda je to jasno)

Valjda je to ono ?to ste pitali, a slika koju sam prilo?io je dump ekrana kada je akivan bio i process explorer, aplikacija koju besplatno mo?ete skinuti sa mre?e i koja daje mnogo vi?e informacija nego task manager.

Pozdrav
Old 01-06-2010, 12:38 AM   #4
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Problem je nastao sto smo preko nekih stvari samo pretrcali podrazumevajuci da je to tako i zato je i nastao nesporazum. Ja sam zapravo svo vreme mislio da zapravo tvrdis/tvrdite da se na 32bit sistemu nekako moze adresirati znatna kolicina memorije - vise od 4GB i to upravo sabirajuci (procitana naglas recenica "3GB virtuelne i 2GB fizicke" upravo zvuci tako, na sta sam ja pokusao da reagujem objasnjavajuci se - sta je sta...) Posle onih prica o strimingu wavova i ostalog nekako smo otisli u pogresnom smeru, verovatno mojom krivicom, jer nisam dovoljno pazljivo procitao postove. Samo sam trazio konkretan odgovor - i dobio ga, zato hvala i sada mozemo da zavrsimo temu.

Mnogo puta ostanem uskracen za odgovor pa sam malo mozda i pao u vatru. Prilicno me vredja sto se cesto ne uzima u obzir ko je sagovornik i da li i on ima mozda neka iskustva... Mozda ne u ovoj temi toliko, ali inace se to dosta radi. Krajnje su mi glupe argumentacije - ja imam studio i ja sam radio ovog i onog - to ne dokazuje apsolutno NISTA, citam samo ono sto je napisano ovde na forumu. Zato sam ovako impulsivno reagovao... Jos jednom se izvinjavam.

BTW - LAAtido koristim uglavnom za proveru da li je neka aplikacija LAA (kako god, da li je programer taj flag ukljucio) i radi i sa DLL i sa EXE fajlovima... U novije vreme skoro sve sto sam proverio, podrzavalo je LAA.

Last edited by psionic; 01-06-2010 at 02:43 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2010, 10:40 AM   #5
alek019
Senior Member

OK mladi prijatlju, tebi sve pohvale za interesovanje za ovakvu problematiku, nije česta.
Čak mislim da će dobrim delom biti mnogima i od koristi.

Pozdrav
Old 17-06-2010, 11:24 AM   #6
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Evo, meni je licno bas bila zanimljiva Vasa prepiska, iako sam uhvatio vremena tek sad da je procitam . Svaka cast, obojica poznajete materiju.

Sto se tice memorije, praksa je zaista pokazala da u 64bitnim sistemima imate vecu slobodu. Prevedeno: ukoliko imate 8GB RAM, u 32bitnom sistemu cete jedva iskoristiti 2.5GB RAM, bez obzira sta sistem prijavljuje kao "dostupnu memoriju", dok cete u 64bitnom win7 moci i u 32bitnom hostu da ucitati i iskoristite bez problema do 4GB RAMa (pa recimo kombinacijom 2 sikvencera mozete iskoristiti i do svih 8... recimo neka su to Reason i Cubase, preko rewire).

diviner is offline   Reply With Quote
Old 23-07-2010, 10:01 AM   #7
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Evo, meni je licno bas bila zanimljiva Vasa prepiska, iako sam uhvatio vremena tek sad da je procitam . Svaka cast, obojica poznajete materiju.

Sto se tice memorije, praksa je zaista pokazala da u 64bitnim sistemima imate vecu slobodu. Prevedeno: ukoliko imate 8GB RAM, u 32bitnom sistemu cete jedva iskoristiti 2.5GB RAM, bez obzira sta sistem prijavljuje kao "dostupnu memoriju", dok cete u 64bitnom win7 moci i u 32bitnom hostu da ucitati i iskoristite bez problema do 4GB RAMa (pa recimo kombinacijom 2 sikvencera mozete iskoristiti i do svih 8... recimo neka su to Reason i Cubase, preko rewire).
Odlicna ideja..
Moze li neki sampler da se podigne nezavisno ud Cubasea (kontakt npr) i da ima svoje asio kanale?
Old 24-07-2010, 11:51 AM   #8
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Meni nije problem u sto se tice sekvencera na 64 bit platformi ...sve to odprilike lepo radi...

Ali me dusa boli sto mnogo stariji vst instrumenti ne mogu da se instaliraju i ne mogu da rade...a imaju prelepe boje....koje sam ja potego u masi projekata.....

i nisam im nasao zamenu u novijim vsti-ma koji oce da svare 64 bit.

To je razlog zasto sam i dalje na xp32......sve kazem sebi daok zavrsim te projekte...al posto to ide sporo ...verovatno ce i moja modernizacija doci za velikim zakasnjenjem...

S druge strane....po prvi put imam sistem gde sve radi....pa ono ....ne smem da diram nista....

i tako...

A sve to sad ne diram ..jer sam pola zivota potrosio instalirajuci ..deinstalirajuci......nervirajuci se.....

sad kad sve radi konacno malo prostora za muziku ....zbog koje je sve i krenulo...a vremenom je otisla u drugi plan...pred sarenom slikovnicom.....svega i svacega sto moze da se proba isproba......a gde nestade muzika....

Treba sebe nekad pitati sta ja to radim.....
korenjak is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules