Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-05-2010, 07:16 PM   #1
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: windows 7 vs. audio ???

Citam po raznim forumima da N4 bas i ne voli 64bit Windows 7 - Ja sam ubacio juce Win7 64bita i stavio Cubase 5 - 32bit. Uspeo sam da napunim 3GB od mogucih 4 koje imam instalirano u kompu. Za sada sve radi sasvim dobro. Sa Win XP 64bit bi trebalo da je isti slucaj - sto se memorije tice. Dakle definitivno >64bit windows< pa makar i sve koristili na 32bita !
BTW, zasto Nuendo 4, a ne Cubase 5 ?

Last edited by psionic; 25-05-2010 at 07:49 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 25-05-2010, 07:47 PM   #2
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

.

Last edited by psionic; 25-05-2010 at 07:49 PM.
Old 26-05-2010, 10:38 AM   #3
File
Senior Member

nema nekog pretjeranog razloga za?to nuendo...upao mi je u ruke pa sam ga isprobav'o i tako mi je ostalo...bdw. iskreno sam mislio da je puno stabilniji (zbog cijene) nego cubase, a i ako se dobro sjecam..na cubase-u 3 sam imao nekakva pucketanja u exportanom fajlu a na nuendu vi?e nemam tih problema....a sad gdje god vidim..nuendo i windows 7 nije savr?en..ne znam...?ta da radim.....windows 7 definitivno..ali da li nuendo 4 ili cubase 5???
File is offline   Reply With Quote
Old 27-05-2010, 02:08 AM   #4
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by File View Post
nema nekog pretjeranog razloga za?to nuendo...upao mi je u ruke pa sam ga isprobav'o i tako mi je ostalo...bdw. iskreno sam mislio da je puno stabilniji (zbog cijene) nego cubase, a i ako se dobro sjecam..na cubase-u 3 sam imao nekakva pucketanja u exportanom fajlu a na nuendu vi?e nemam tih problema....a sad gdje god vidim..nuendo i windows 7 nije savr?en..ne znam...?ta da radim.....windows 7 definitivno..ali da li nuendo 4 ili cubase 5???
Evo ovde na ovom forumu ima cak i tema Nuendo4 vs Cubase5...

Ja sam pre koristio N3 jer je bio znatno bolji - kompletniji nego C3. Sada to nije slucaj - rekao bih da C5 radi dosta stabilno na mojoj masini, prosto nisam navikao da svaki cas nesto puca, nema problema u eksportu, ima mogucnost eksportovanja svake trake posebno - batch eksport, multikanalni rad... Kao da su sjedinili dva proizvoda. U prilog tome ide i neizbacivanje N5 u isto vreme kad i C5. Stavise, C5 dolazi napunjeniji pluginovima i "featurama" nego N4. Ako si ipak navikao da drzis Nuendo, svakako idi na Windows XP, ali 64bit. Mislim da bi ipak bolje bilo da ides na - Cubase 5 + bilo sta 64 bitno ...
Old 27-05-2010, 10:41 AM   #5
File
Senior Member

e hvala...tako ce biti...cubase 5 + windows 7 64 bitni....po svim nekim zakljuccima i utiscima...svi ka?u da sedmica je puno stabilnija br?a, naprednija i da se cak da usporediti sa linuxom ili macom (izuzev virusa, popupova i microsoft standard sranja )
File is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2010, 12:15 AM   #6
alek019
Senior Member

Iskoristite /3GB switch u boot.ini pod Windows-om XP.
alek019 is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2010, 01:08 AM   #7
alek019
Senior Member

Ako ma?ina ima 4GB i radi pod 32-bitnim XP-om evo kako nekim RAM viewer-om izgleda raspolo?iva meorija (pri vrhu je ma?ina bez /3GB switch-a a posle i kada se on uključi
Attached Images

Old 28-05-2010, 02:47 PM   #8
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by alek019 View Post
Iskoristite /3GB switch u boot.ini pod Windows-om XP.
Probao i ovo, ne znam zasto - ali nisam uspeo da predjem 2.0 GB. Problem je sto sa ovim switchem sistem ume da poblesavi, jer u 32bit sistemima, memorija uredjaja mora da se nadje u donjih 4 giga, pa kako god da se uradi, oduzima se od ukupne memorije. Znaci u najboljem slucaju ima oko 3.2 GB upotrebive memorije. Cak i onda Cubase nije mogao da predje 2 GB. U 64 bit sistemu, taj switch je automatski ukljucen - samo sto nije na 3GB vec na 4GB (toliko se adresnog prostora po defaultu dodeljuje 32bitnim aplikacijama) sistem radi stabilno jer nema bojazni da ce se memorija preklapati sa uredjajima i tako dalje...

@MIDI

Jedine optimizacije koje sam ja uradio su da se iskljuci user account control i da se izabere high performance profil za power saving opcije - i tamo se pogase dodatno sve power saving stavke - kao sto je selective USB suspending... zbog ove sam ranije imao krckanje na FWu (?)! Najvaznije je da je audio drajver dobro napisan za sedmicu, inace moze da se desi da pucka, krcka... Neke firme samo preimenuju Vistin drajver, ali to nije to. Ima workaround i za te slucajeve (odabere se legacy FW na primer, ako je FW kartica...)

Last edited by psionic; 28-05-2010 at 03:21 PM.
Old 28-05-2010, 04:32 AM   #9
Midi
Member

Midi's Avatar

Malo skrecem s teme al radi se o win7, dali ima neki tutorijal optimizacije Win7, kako je bilo za Xp, ili se radi jednako?
Midi is offline   Reply With Quote
Old 28-05-2010, 07:01 AM   #10
alek019
Senior Member

Ako ne ?elite da kopate po literaturi o win7 (ima je gomila) nadjite
Advanced System Optimizer 3.1
Podr?ani svi operativni sistemi pa i 7 (takodje i 32 i 64 verzije)
Dobri su i neki drugi, manje,vi?e.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules