|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 | |||
Banned
|
![]() Quote:
Potrebno je da kontrafazni kanal bude mnogo tisi, kada se prebaci u mono da bude onoliko tisi kolio je potrebno da bude da bi slika zvucala logicno. Quote:
Prakticno imas kanal skroz levo, a desno je vrlotiha kontra faza koja daje utisak sirine (na stereo slusanju), a u mono se nista znacajno nece izgubiti, jer je taj suprotni kanal veoma tih. Quote:
Ali ce u mono slusanju da zvuci lose. Last edited by google; 08-05-2010 at 07:58 AM. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Postoji krasan plugin koji se zove MStereoProcessor iz kompleta Melda - MMasteringBundle. Postaviš ga na mix trak samo kao kontrolu. Ne diraš podešenja (jer je kontrola). Sa desne strane imaš dugmiće : stereo, mono, i stereo elements. Dakle, kontrolno preslušaš stereo mix. Uključiš mono i slušaš isti mix u mono rezultatu. Ako aktiviraš steteo elements, moći ćeš čuti samo stereo trakove. Usput, vidiš i grafičku real time sliku. Na osnovu toga se poravnaš kako bi sve zvučalo O.K. Najjednostavnije što može biti, jer će ti ova kontrola kazati gdje da paniraš elemente mix-a koji prave probleme. ![]() Toplo preporučujem ovu tehniku. Samo ga nemojte zaboraviti deaktivirati kada sve uštimate i počnete izvoz mix-a. Osim, ako želite procesirati stereo sliku, jer je alat za to i namjenjen. Ima nešto osnovnih preseta ili ćete uraditi svoje user. Last edited by alfom; 08-05-2010 at 08:16 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Banned
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
MAO
|
![]()
ko što rekoh, jebao vas mono.
a drugo, imate u cubendu lepo u control roomu opciju da klikćete mono-stereo, kao na većim mixetama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Superoperater
|
![]() Quote:
Quote:
![]() Naravno, pricamo o stereo slici vs gubicima na mono slusanju... Mislim da je to sto radis pogresan metod, ali ko sam ja da ti kazem kako ces raditi... Ako tebi to sljaka ok, onda u redu... Mozda na kraju ipak ispadne dobro, treba se cuti neka gotova stvar...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 08-05-2010 at 01:26 PM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Banned
|
![]()
To zna svako.
Quote:
Siroko. Last edited by google; 08-05-2010 at 01:26 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Superoperater
|
![]()
Ali opet - kako ces dobiti siroku stereo sliku ako ti je jedan kanal jak a drugi sasvim tih ? Mislim da ces dobiti zvuk paniran mnogo na jednu stranu ? U stereu naravno... ?
![]() |
#38 | |
Banned
|
![]() Quote:
Ovo je nesto za solidan miks, malo da dobije, vrlo malo, a da ne bude nekih problema u mono. Inace, slazem se sa Arturom, zabole me hardver kako nesto zvuci u mono slusanju. Do duse, sada sam sada ostao na svega par mono kanala u miksu (jer sam zadovoljan kako zvuce), pa ih ne moram proveravati, ionako je sve ili ucentru ili blizu centra. Ali i pre, kada sam radio nesto sto je bilo preterano siroko, opet mi je bilo svejedno kako to zvuci, iako sam znao da u mono slusanju ne izlazi nikako, radio sam tako kako mi je tada odgovaralo. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Member
|
![]()
Evo mene zanima da li ni u jednom slučaju stereo slika ne smije ici u fazu, recimo kada stavim wavsov paz analajzer nekad mi ode u fazu na nekim dijelovima pjesme, je li to bas veliko zlo.
A sto se tice tog mono problema o kojem pričate ja ga nemam, jer kada ukljucim mono opciju na control roomu sve mi je i dalje na svom mjestu, stim da se igram sa panoramama i steroexpanderom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
MAO
|
![]()
eto, sam si sebi odgovorio
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Mono u Stereo? | goran ns | Produkcija Elektronske Muzike | 4 | 05-04-2008 08:52 PM |
Stereo Gitare! | Brka | Gitarska Produkcija | 32 | 12-06-2006 12:53 PM |
Stereo vs Mono | Max | Audio Produkcija - Tehnike | 19 | 22-03-2006 07:25 PM |
Mono = Stereo | marianna | Audio Produkcija - Tehnike | 2 | 21-03-2006 08:20 PM |
Stereo kompresor ? Stereo reverb ? MS tehnika u masteringu ? | milosjeftic | Audio Software | 10 | 26-03-2005 03:41 PM |