|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]() ![]() Moj glas za inspiraciju/talenat pre svega, sve ostalo dodje samo. Ne svidja mi se uopste naziv trida, sta je to dobar intro? Mozze biti i vokal i muzika, obicno je u dobroj kompoziciji dobar i intro i sredina i kraj. Mislim da je intro veoma vazan da bi privukao paznju slusaoca a isto tako i nagovestio o daljem desavanju. Obicno, gde je dobar intro, dobro je i sve ostalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
intro stih jedan stih dva refren stih pa refren do jaja pa kraj. recimo. to je pop, pop rock, rock nije?
otprilike mislim. zaboravih solo ![]() ja mislim da intro ne mo?e popravit lo?u stvar ni pokvarit dobru. ja inače volim intra jer onda ne moram dugo bit konkretan. intro 1i pol pa dvije minute koprcanja i eto ti kvote. meni je arsen dedić najjači lik u pop industriji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
intro stih jedan stih dva refren stih pa refren do jaja pa kraj. recimo. to je pop, pop rock, rock nije?
otprilike mislim. zaboravih solo ja mislim da dobar intro ne mo?e popravit lo?u stvar ali lo? mo?e pokvarit . koji sam genije ![]() ja inače volim intra jer onda ne moram dugo bit konkretan. intro 1i pol pa dvije minute koprcanja i eto ti kvote. meni je arsen dedić najjači lik u pop industriji. e da on zna imat super intra. neke harme sla?e 4-8 taktova i onda bam uleti drito u stvar i to ti je to. nema cile mile. al je to intro ? ne znam. zvuči ko neki c dio pesme al na početku. e a ti c dijelovi su mi super! to mi di?e kvalitetu stvari skroz. ak su dobri. i zvuče ono totalno nesklepano nego darovito.. recimo stone temple pilots imaju neke take fore. a i chris cornell ga tu i tamo zna zabrijat super. ili dobar bridge. znači intro ili ne svejedno je. ali c dio i mostiči zgodni jako mogu uljep?at stvari |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Talenat i "inspiracija" su dve razlicite stvari. Talentovani ljudi imaju talenat da pisu i za to im ne treba "inspiracija", koja ne postoji kao nesto realno.
Inspiracija je samo rec (i nista vise) ![]() Shvatanje "inspiracije" se svodi se na to da ne moze niko, ali da neko fantasticno bice koje zovu "inspircija", povremeno sleti na glavu odredjenim ljudima. Dakle, uz malo srece i njima ce sleteti inspiracija na glavu i to je to. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
![]()
pleon:
O da Arsen je tata, kod njega mi se dopada poezija na prvom mestu pa tek muzika, koja je uvek u skladu sa recima, melo-dramaticna koju obozzavam ! Kad sam bio klinac, njegove pesme su mi bile smesne, a i on kao pojava sa tom ugladjenom frizuricom ![]() ![]() Google, volim da procitam tvoje postove, koji su u vecini slucajeva veoma koncizni i detaljni, kao da su prepisani iz neke literature. Medjutim, primecujem da se cesto sapletes u najbanalnijim temama. Ono sto ti ne osecas ili ti nije Bogom dano, ne tvrdi da ne postoji. Najveca dela u sveukupnoj umetnosti su nastala vecinom kao plod inpiracije umetnika na prvom mestu, naravno, uz vec postojeci i najvazzniji alat -talenat. Nisam ni rekao da su talenat i inspiracija isto, vec da su obavezni cinioci za kvalitet jednog dela. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||
Banned
|
![]() Quote:
Quote:
To je isto kao kad neki bivsi pusac pocne da laze kako je "karakter", pa je ostavio pusenja. Npr. ja iz iskustva znam da covek ostavi pusenje kada se poplasi da ce umreti. Tako sam ja ostavio, a i svi ostali. Razlika je sto ne kenjam, nego kazem kako je zaista bilo, iako to nije nesto sto ce me predstaviti kao nekog mnogo karakternog. Jednostavno, to je- sto je. Boli me hardver sta ces ti/on/ona/ono misliti/reci. Quote:
To je lovacka prica za tebe, da se lozis- nista vise. Ja nemam potrebe da pricam tako nesto, jer sam ozbiljan covek. Quote:
![]() Quote:
A ljudima se ne radi, nego cekaju da im sleti inspiracija na glavu, pa sve bude brzo gotovo, bez truda. To je srz cele price. Umesto rada, izmisli su "inspiraciju. Nema toga, pisao sam muziku pre nego sto si se ti rodio. Pre nego sto si prohodao... posao u skolu... naucio da pises... zavrsio skolu... imao devojku... I jos pisem. A da mi nikad nije sletela inspiracija na glavu. ![]() Quote:
Posle sam se uverio da poptpuno isti stil imam i bez neke pacenicke atmosfere. Mnogo bolje i brze sam radio tokom vremena, verovatno ces imati prilke da se uveris, za koju godinu. Last edited by google; 19-03-2010 at 08:15 PM. |
||||||
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Mozes uvijek posjetiti moj web site i vidjeti kako napredujem. ![]() http://www.anitaandreis.com |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
|
![]()
Ok. Pogledacu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() A ko to sve mo?e 'vidjeti' kako (i koliko) napreduje?? ![]() ![]() Kritizeri hladnog srca i vruće glave (koji k'o ne?to znaju a nikada ni?ta nisu stvorili), ponavljači poznatih firova, fraza, prolaza, ... , algoritma?i - slagalice tonova po Gausijusovoj ili nekoj drugoj 'zakonitosti', ili ... ??? Boggy ovo lijepo opisa gore. Izvansvakodnevna ljepota je (dokazano) samo, u nadahnuću 'stvorena' izvansvakodnevna ljepota. A Izvor nadahnuća je sasvim druga tema. Svako ga ima ; makar po zrnce (mo?e li i hoće li ga neko upotrijebiti ili ne - individualna stvar) ; a biva razdjeljivano po nahođenju koje nije na?om voljom. Za sada samo toliko o ovome. Konfekcija svakako mo?e biti veoma privlačna : par ?nitova, lako se i jeftino izrađuje, stoga i jeftino prodaje u velikim količinama. Ali, umjetničko djelo izrađeno osnovnim alatima (koji su preteča konfekciona?ke ma?inerije) je unikatno. Da je ovo gore napisano tako - znao sam kao teoriju. Ali, praktično sam 'konačno shvatio' tu istinu pa?ljivim preslu?avanjem npr. zbirke djela Johana Sebastiana Baha pod nazivom : "Organ Works", i mno?tva slične 'literature'. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Banned
|
![]() Quote:
Dok se nije znalo za nesvesno ko Coveka, moglo se to shvatati na nacin da tu je muza sletela na glavu i sl. Jednostavno, covek kada radi nesto sto mu je vazno, nastavlja da razmislja podsvesno o tome, kada resi, postaje svestan toga o cemu je podsvesno razmisljao dugo ili krace vreme. I to je to sto nazivas muzom. Nema muze, jbg. Dakle, u pitanju je nesto sto imaju SVI ljudi (nesvesno), a opet samo neki imaju dar da pisu muziku, a skoro svi drugi nemaju. Ako ti je lepse da se lozis, ti umisljaj da ce muza jednog dana sleteti i na tvoju glavu, ali to je jednako prici o deda- Mrazu... Valjda si dovoljno odrastao? Ili ti prica o muzama godi, iako je lovacka prica? ![]() Last edited by google; 24-03-2010 at 09:08 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Inspiracije, plagijati i video trake... | Mogli | Predlozi i sugestije | 3 | 26-03-2007 02:03 PM |
Stereo Tehnike | dvuckovic | Tutorijali | 2 | 30-09-2005 11:39 PM |
Vokal::: tehnike | dr.Ru | Tutorijali | 0 | 21-06-2003 08:52 PM |