|
|||||||
| Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#9 | ||||
|
Banned
|
On samo omoguci da se cuje to sto treba da se cuje. Los aranzman pokvari pesmu. Dobar arazman je neutralan 100%, omoguci da izadje u prvi plan kad sta treba izadje i da se cuje. To mu je sva svrha.
Uvodi su dobri za izbegavati. Uglavnom gomila nedorecene i besmislene gluposti. Quote:
A) mozes B) ne mozes Kada se nesto napise, treba na tom raditi dobro, dugo i krvavo. Niko se ne budi nocu i u trenutcima zanosa pise... To je najgnusnija budalastina, koju svi uzimaju zdravo za gotovo. Nesto poput deda- Mraza, samo je uzrast drugi, bar fizicki. 99% je stvar tehnike. Ali moras imati ideju sta radis, a to mozes ili ne mozes. Ako mozes za par godina rada ces imati svoj stil, nisu ti potreni saveti. Quote:
Imas u mojih par zadnjih postova sta i kako treba/ne treba raditi u aranziranju. Quote:
Ja sam sve instrumente pisao kao 1. glas i zvuce sami, ali zajedno je konfuzno i lose. Treba vremena i discipline da se nauci zanat. Drugo, ko ne zna da pise, NIKAD nece biti dobar aranzer. Moze pisati aranzmane, ali blede. Svi ce liciti na svuk sa aranzera na klavijaturi. To nije pos'o. Quote:
Potpuno suvisna stvar. Ja sam slusao neki uvod od neke pesme koju si okcio, izbrisi taj uvod, zivota ti, bio on plod tvoje tehnike ili iskustva. Last edited by google; 14-03-2010 at 12:16 PM. |
||||
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|