|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Malo me sram
![]() Ps:Još me zanima dali je vanjski kompresor glasa nužan pri snimanju vokala ili to softver može uredno odraditi. Last edited by hladni; 26-02-2010 at 06:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
1. Bilo koji multitrek program to moze uraditi, a ako si pocetnik, preporucujem Reaper, samo ga skini sa neta, instaliraj, a oko ostalog verujem da ces se vremenom snaci
2. Moze pomoci, ali nije nuzan. Ako imas mikrofonski preamp u nekom obliku, nece biti problema. Nisi naveo koju opremu koristis, tako da je to jedino sto ti mogu reci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Hvala na odgovoru ,od opreme osim pc-a i vanjske audio katice još nemam ništa.Dali Reaper ima dovoljno plugina za finalizaciju snimke da može u radijski eter.Mikrofon mislim uzet neki jeftiniji tako da se odmah zna ,znam odmah vam skaće tlak ali jbg nemam love
![]() Last edited by hladni; 26-02-2010 at 07:55 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Nabavi ti Adobe Audition 3. Daće ti komfora i alata za obrade i vi?e nego ?to očekuje?. Lako će? savladati osnove, a mo?e? raditi odličan multitrack, odn. miks kako si naveo.
Ovo je bilo za ozbiljno pitanje. Sad ; bez ljutnje, pada u oči ovo ?to si napisao : "Zanima me kojim programom da nasnimim vokal na matricu koja je u mp3 znači originalna studijska matrica a ne neki midi.Znači program u kojeg mogu importirati mp3 matricu i na nju nasnimavati vokal." Ti meni sad objasni : đe si na?ao mp3 matricu - originalnu studijsku, koja nije midi ??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Last edited by hladni; 27-02-2010 at 05:34 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Sve O.K.
Samo se ti 'vati AA3 - softa ?to sam ti gore naveo. @hladni Sorry. Do mene je. Tek sam maloprije, ponovo čitajući tvoj napis, skontao u čem je kvaka. Naime, zaboravio sam da je ovo 21. vijek. Tek mi je 5,2 x 10 godina. ![]() Ha! U 'moje' vrijeme je termin 'matrica' imao sasvim drugo značenje, ?to mi je ostalo u mom riječniku, te je ovo običan nesporazum. Sorry jo? jednom. A, ono ?to ti napisah za AA3 - toga se dr?i. Nema boljeg softa za to ?to ti treba : od usnimavanja, obrade, pa do narezivanja i ko zna čega jo?. Last edited by alfom; 27-02-2010 at 06:36 PM. Reason: Uuuuuuuppppppppsssssssssss ............ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
program za pjevanje | babilon33 | Audio Software | 9 | 17-05-2009 02:50 PM |
Konverzija semplova - koji program? | acapupovac | Audio Software | 10 | 03-09-2007 09:48 PM |
koji program za live svirku | bellay | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 14 | 27-10-2006 10:39 AM |
Koji program preporučate? | Daddy_o7 | Audio Software | 10 | 14-06-2006 11:57 PM |