Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Koji program za nasnimavanje vokala (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=33007)

hladni 26-02-2010 06:46 PM

Koji program za nasnimavanje vokala

Malo me sram:ups: ovde postaviti pitanje s obzirom da tek učim a večina ovde su profići ali nadam se da če se netko smilovati.Zanima me kojim programom da nasnimim vokal na matricu koja je u mp3 znači originalna studijska matrica a ne neki midi.Znači program u kojeg mogu importirati mp3 matricu i na nju nasnimavati vokal.Eto nadam se da če se neko spustiti na ovaj nivo hvala.

Ps:Još me zanima dali je vanjski kompresor glasa nužan pri snimanju vokala ili to softver može uredno odraditi.

kejkz 26-02-2010 07:08 PM

Re: Koji program za nasnimavanje vokala

1. Bilo koji multitrek program to moze uraditi, a ako si pocetnik, preporucujem Reaper, samo ga skini sa neta, instaliraj, a oko ostalog verujem da ces se vremenom snaci

2. Moze pomoci, ali nije nuzan. Ako imas mikrofonski preamp u nekom obliku, nece biti problema. Nisi naveo koju opremu koristis, tako da je to jedino sto ti mogu reci.

hladni 26-02-2010 07:51 PM

Hvala na odgovoru ,od opreme osim pc-a i vanjske audio katice još nemam ništa.Dali Reaper ima dovoljno plugina za finalizaciju snimke da može u radijski eter.Mikrofon mislim uzet neki jeftiniji tako da se odmah zna ,znam odmah vam skaće tlak ali jbg nemam love :banghead:a to radim za svoj gušt

alfom 26-02-2010 08:38 PM

Nabavi ti Adobe Audition 3. Daće ti komfora i alata za obrade i vi?e nego ?to očekuje?. Lako će? savladati osnove, a mo?e? raditi odličan multitrack, odn. miks kako si naveo.
Ovo je bilo za ozbiljno pitanje.

Sad ; bez ljutnje, pada u oči ovo ?to si napisao :

"Zanima me kojim programom da nasnimim vokal na matricu koja je u mp3 znači originalna studijska matrica a ne neki midi.Znači program u kojeg mogu importirati mp3 matricu i na nju nasnimavati vokal."

Ti meni sad objasni : đe si na?ao mp3 matricu - originalnu studijsku, koja nije midi ??? :wink:

hladni 27-02-2010 05:31 PM

Quote:

Originally Posted by alfom (Post 272627)
Nabavi ti Adobe Audition 3. Daće ti komfora i alata za obrade i više nego što očekuješ. Lako ćeš savladati osnove, a možeš raditi odličan multitrack, odn. miks kako si naveo.
Ovo je bilo za ozbiljno pitanje.

Sad ; bez ljutnje, pada u oči ovo što si napisao :

"Zanima me kojim programom da nasnimim vokal na matricu koja je u mp3 znači originalna studijska matrica a ne neki midi.Znači program u kojeg mogu importirati mp3 matricu i na nju nasnimavati vokal."

Ti meni sad objasni : đe si našao mp3 matricu - originalnu studijsku, koja nije midi ??? :wink:

Dobro ja sam rekao da sam početnik stoga se ne ljutim na sitne provokacije ali midi je format a mp3 isto e pa ova matrica je u mp3formatu mislim da je to svako razumio....koliko ja znam svaki studio finalnu matricu koju pjevač koristi za nastupe konvertira u mp3 ili sličan komercijalni format tako da ne kužim što je pjesnik htio reći

alfom 27-02-2010 06:03 PM

Sve O.K.

Samo se ti 'vati AA3 - softa ?to sam ti gore naveo.

@hladni

Sorry. Do mene je. Tek sam maloprije, ponovo čitajući tvoj napis, skontao u čem je kvaka.
Naime, zaboravio sam da je ovo 21. vijek. Tek mi je 5,2 x 10 godina.:grin:
Ha! U 'moje' vrijeme je termin 'matrica' imao sasvim drugo značenje, ?to mi je ostalo u mom riječniku, te je ovo običan nesporazum. Sorry jo? jednom.
A, ono ?to ti napisah za AA3 - toga se dr?i. Nema boljeg softa za to ?to ti treba : od usnimavanja, obrade, pa do narezivanja i ko zna čega jo?.

hladni 27-02-2010 09:29 PM

Quote:

Originally Posted by alfom (Post 272733)
Sve O.K.

Samo se ti 'vati AA3 - softa ?to sam ti gore naveo.

@hladni

Sorry. Do mene je. Tek sam maloprije, ponovo čitajući tvoj napis, skontao u čem je kvaka.
Naime, zaboravio sam da je ovo 21. vijek. Tek mi je 5,2 x 10 godina.:grin:
Ha! U 'moje' vrijeme je termin 'matrica' imao sasvim drugo značenje, ?to mi je ostalo u mom riječniku, te je ovo običan nesporazum. Sorry jo? jednom.
A, ono ?to ti napisah za AA3 - toga se dr?i. Nema boljeg softa za to ?to ti treba : od usnimavanja, obrade, pa do narezivanja i ko zna čega jo?.

No problem :)hvala na odgovoru

All times are GMT +1. The time now is 01:43 PM.