Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-12-2009, 08:37 PM   #41
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Default Re: Spectrasonic's Trilian

Da, da, da... upravo to... moze da TI pase ili ne... ali u svakom slucaju ili ces prilagodjavati aranzman njemu (suludo) ili njega aranzmanu (neprakticno, zamorno i cesto sa losim rezultatom) ili ti jednostavno legne iz prve, ako si imao srece i trazis bas to...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2009, 10:42 AM   #42
idvi
Senior Member

idvi's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dushan_S View Post
Zato ?to radi? muziku u kojoj on mo?e da prođe. Za rock muziku, tvrđu ili bilo gde gde je potreban bas koji ima neki ?ivot u sebi, trilogy ne radi dobro. Koristio sam Trilogy vrlo uspe?no u nekim aran?manima koji su pop sraćka i slično, ali zvuk koji je ubijen od pre-procesovanja, koji na nekim farbama praktično nema nikakav zvučni sadr?aj iznad dve kile, i u kome je zamisao o "rock bass"-u da zvuk nema nikakav presence nego se sastoji od toga da se prvo čuje okrutno glasan zvuk "krk" od trzalice a zatim ide sustain bez definicije - to se te?ko računa u ne?to ?to je univerzalno dobro. Takođe Trilogy samim tim ?to je već farban nameće gde bi trebalo smestiti frekventno nogu u odnosu na njega - ili se mora radikalno seckati EQ-om ?to nije ba? srećno re?enje il ise mora birati sempl noge koji radi sa Trilogy-jem. A imati vezane ruke nije ba? dobro kad se radi o nekoj farbi. Različiti stavovi o Trilogy-ju jednostavno dolaze od toga ko ga je koristio za ?ta. Ne da sad samo specifično tebe komentari?em, nego ajd, na tvoj se post nastavih da bih izneo svoj do?ivljaj.
100% stojim iza toga...upravo ovih dana sam pop... na Try.. nevalja i ne valja...zavr?im projekat a ono bass muljavo odvratan...sati pode?avanja a od njega ni?ta i popizdih do bola tako da ga izbri?em za sva vremena(do prve prilike..) i od jada probam Sampletank (finger preset) i uz mala pode?avanja i compressa legao ko ono u ono.. ima sve ferqe ćuje se ...a ne ćuje? ga..dakle za sada Trilogy u zaborav.
Old 14-12-2009, 11:09 AM   #43
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

SONIVOX Bas gitare? Kakve su one u poredjenju sa Trilianom?
Old 14-12-2009, 12:01 PM   #44
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by Zid View Post
SONIVOX Bas gitare? Kakve su one u poredjenju sa Trilianom?
zavisi od kog su drveta, i da li su pravljene u istocnoj ili zapadnoj koreji.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2009, 03:32 PM   #45
Zid
Senior Member

Zid's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
zavisi od kog su drveta, i da li su pravljene u istocnoj ili zapadnoj koreji.

http://www.sonivoxmi.com/ProductList...s%20-%20Fender
Old 14-12-2009, 04:13 PM   #46
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

ipak je kina
lesha is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2009, 11:55 PM   #47
serbianzoro
Member

serbianzoro's Avatar

Upravo dosao do triliana,ogroman pomak u odnosu na trilogy,nije muljav ni malo ima dosta basova razlicitih karaktera dosta prezentnih,slapovi su mi za sada uzas do duse dublji tonovi su mi vrh ali gore nikako da pukne kako treba,sinth su full ali ih ima jako malo bar kod mene,tako da sumnjam da mozda imam neku ogranicenu verziju ima samo neku demo banku,ali ona zakucava na mestu,ipak jedna zamerka,kada sam instalirao dfh drum od oko 40gb nije mi bilo zao ni jednog bajta opravdao mi je velicinu kvalitetom,kod triliana mi bas i nije tako,ne zvuci koliko zauzima,mozda sam i vise ocekivao.
Old 15-12-2009, 12:17 AM   #48
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Mali off... serbianzoro
Aj mi molim te pojasni oko tog DFH, kod drugara sam ga nasao na nekih 9 DVD i expanziju za njega Custom & Vintage na jos 8 cini mi se, je li to Superior Drummer 1?
Ima li to zvucno kakve veze sa katastrofalnim DFH za EZDrummer?
Pretpostavljam da moze da se otvori u Superior Drummer 2?

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2009, 12:44 AM   #49
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Superior 1 je sastavljen iz DKFH i Vintage expanzije na ukupno 18 DVD-a. Kada instaliras Superior 2, uz sve ono sto uz njega ide, on automtski dodaje i ove prethodne banke iz S1 i sve radi bez problema, cak bolje.
Postojala je i neka skrnava verzija DKFH 2 (ili tako nesto nalik) na 2 DVD-a, ali to nicemu nije vredelo.
Mada sam ja, realno, iz svih superiora najvise koristio perkusije jer mi taj zvuk bubnja retko kada trebao.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2009, 01:26 AM   #50
serbianzoro
Member

serbianzoro's Avatar

Ne znam tacno ima vise izdanja,ja imam dfh standalone(http://www.soundonsound.com/sos/mar0...fhsuperior.htm) od oko 40-tak gb i nema na svu srecu nikakve veze sa ez-drumerom i njegovim expanzijama.Znam samo da nije normalno kako radi i da je moj omiljeni vst u svim kategorijama kunem se da imam osecaj da mi je bubanj u sobi kad bilo sta uradim sa njim.Ako je ova stvarcica sa linka onda je uzmi obavezno,jedna stvar oko miksa:Ja ga tretiram kao sirov bubanj snimljen u dobroj sobi znaci mora da se radi sa njim sirov je nacisto nema ni trunku bilo kakvog eq-a comp-a ama bilo cega,skroz je klot i u miksu se treba raditi sa njim,cini mi se najvise sa kik-om i mora dobro da legne sa basom inace rekao bih nema popravke.

Last edited by serbianzoro; 15-12-2009 at 01:42 AM.
serbianzoro is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules