Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-11-2009, 07:50 AM   #21
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Spectrasonic's Trilian

Quote:
Originally Posted by MilTon View Post
Majestic jeste bio tata, ali ne vredi kad nece da radi. Mada, mislim da je ipak bolji clean fender iz novog triliana. Ima mnogo "zivlji" zvuk od majestica, puno vise zice i raznih sporednih zvukova, ali je cvrst i konkretan bas kao majestic. Za svaki slucaj, odmah se ogradjujem, ova dva VST instrumenta ipak nisu za poredjenje. Jedino mi je zao sto ne mogu da isprobam Trilian u punom sjaju, sa nekim velikim multi bankama. Ovako, prvo freezujem skoro sve, pa onda pazljivo, ko po jajima otvaram trilian. Steta. Jedini spas - 64bit sistem, a ko zna kad ce to da stigne do mene ubogog Pulsarovca.
Vecina nas ima neku kocnicu u prelasku na 64bit... meni je PoCo, e sad, izgleda da je resenje jos jedan DAW samo za te aplikacije sa jedno 8gB RAMa.
Samo se postavlja pitajekoji VST host je 'dostupan'?
Old 23-11-2009, 11:16 AM   #22
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Joj Milose, jos uvek si na Creamware-u?!

Juce smo hteli da testiramo jednu masinu sa Luna II na 7 x64, pa smo trazili Scope za Vistu ili 7 x64, ali nema, imas li informaciju kada ce biti?!

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2009, 11:39 AM   #23
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Ne znam, al' meni ovo bolesno dobro zvuci.. Licno primecujem gomilu stvari koje Tilogy nije imao

from Spectrasonics on Vimeo.

Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2009, 01:33 PM   #24
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Pretpostavljam da je zato sto nisam Mandusic Vuk, ali s Trilogy - jem nikada nisam mogao da izadjem na kraj... jednostavno to nije zvuk bassa koji ja zelim. Nepokretljiv mi je, suvise "mudav"... bas ga ne volim. A ovo na demoima za Trilian je izgleda isto to sa milion varijacija i artikulacija... I dalje je jak dole, neprirodno utegnut... ne svidja mi se...
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2009, 02:17 PM   #25
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj View Post
Pretpostavljam da je zato sto nisam Mandusic Vuk, ali s Trilogy - jem nikada nisam mogao da izadjem na kraj... jednostavno to nije zvuk bassa koji ja zelim. Nepokretljiv mi je, suvise "mudav"... bas ga ne volim. A ovo na demoima za Trilian je izgleda isto to sa milion varijacija i artikulacija... I dalje je jak dole, neprirodno utegnut... ne svidja mi se...
Svojevremeno dok sam bass vukao iz Trilogyja imao sam isti problem. Ima do toga (znas ili ne znas) svakako, ali Trilogy je zahtevao toliko zahvata da ti se smuchi, katuj i katuj te suvisne frekvencije i dobijes okej zvuk ali.... Kao da je nabustovan u frekvenciji koja ti u principu smeta, tj. bass "ne radi" u tom spektru
Trilian (koliko sam chuo preko jutjubeta) je malkice druga pricha. Da ne iznosim zakljucke tek tako, bum ga instaliral pa cemo videti (iako sam bass zvuk koji meni treba "resio" za svagda)... Mada su me oni kontrabasi "kupili" i preko tog internet shumeca tableta zvuka
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 23-11-2009, 02:39 PM   #26
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by zmaj View Post
He, ja ne samo da nisam Mandu?ić Vuk, nego ni Trilogy nikada nisam probao Ali opet, snimao sam bas gitare. I nekako mi ruka uvek sama kretala ka low-mid parametru da skine 200-300Hz (zavisno od instrumenta i tonatileta, naravno). Dizajn instrumenta, ?ta li...? Mali rezonator koji treba da svira dublje nego ?to mo?e, pa to napravi lo? odnos harmonika (mislim na alikvote, ne na akordeone, jel' da)...

Ali mislim da se od svakog virtualnog instrumenta očekuje previ?e - oni slu?e da u?tede novac, i ni za ?ta vi?e. Tojest, ako pravi? muziku za neku TV seriju (film, ?tagod) va?nije ti je da mo?e? da uradi? promenu tempa za određenu scenu, nego da cima? basistu, gitaristu pijanistu i trubača da ti sviraju XYZ varijaciju na temu. I da ih plaća?. Za tu namenu - super je Trilian.

Naravno, mo?e i sam instrument da ti se dopadne ba? takav kakav jeste, pa da namerno koristi? sve njegove "nedostatke", to je stvar umetničke odluke

U svim drugim slučajevima - cima? ljude da ti sviraju. Nijedan zakon ne isključuje tu mogućnost

Pozdrav,

Vasa
Old 23-11-2009, 09:19 PM   #27
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Pa da... u principu si u pravu. Zato i gledam da kad god mogu snimam sto vise...
Old 24-11-2009, 01:35 AM   #28
Everbeatz
Moderator

Everbeatz's Avatar

Imao sam danas priliku da cujem famozni Trilian - uradjeno debelo i veliko(kao i Trilogy), sto mislim da je prednost, ono sto se trazi je znanje kako to uglaviti u mix.
Everbeatz is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2009, 12:02 PM   #29
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Odavno sam prešao na živi bas i koliko god da se mučim i grešim i sviram 20 puta na kaju ispadne dobro...bolje je živo..

Ali u nekim pesmamam pogotovo gde nemam mnogo instrumenata Trilogy legne super...mana mu je jer se meša u tudj poso ....zalazi u opseg gitara i slično što i nije lohe kada so oće neka masna svirka... kad se radi da ne bude čisto nego nabijeno po celom spektru...

slažem se sa vasom ...u pitanu je šta najbolje zadovoljava umetnički cilj.... ako se tako posmatra onda sve dolazi u obzir zavisno od cilja...i živi bas i sint bas i trilodži i ostalo treba se igrati i biti kreativan ne tražiti jedini i konačni bas sempler u bilo kom

često sam koristio Sample tank bas pa ga lejerovao sa trilodžijem tako da je trilodži puno tiši samo dopunjuje ono što nema tank

ipak živi bas najpre reši potrebu....

I mislim da uopšte nije loše kad ima da se puno interveniše jer se tako uvek nauči ponešto novo...dakle ne biti lenj i tražiti instant rešenje

@Silicone:

Čime si to rešio bas za svagda...i o kojm kontrabasima govoriš...trebaju mu dobri dablbejsovi pa pitam

pozzz
korenjak is offline   Reply With Quote
Old 24-11-2009, 12:15 PM   #30
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

Quote:
Originally Posted by Everlast View Post
Imao sam danas priliku da cujem famozni Trilian - uradjeno debelo i veliko(kao i Trilogy), sto mislim da je prednost, ono sto se trazi je znanje kako to uglaviti u mix.
Pa znam, ali j**** taj posao ako ti treba diploma iz fizike i pokretna sonda da bi smiksao bas... a sa svakim zivim basom, pa i najlosije snimljenim, kao i gomilom semplova uopste nemam takvih problema, niti sam ikada imao...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules